Software educaţional gratuit pentru copii, în cadrul programului Euro200, prin SOFTWIN şi FLANCO

BUCURESTI - 7 iunie 2005

Comunicat tip General in IT&C

SOFTWIN şi Flanco anunţă, în cadrul unei iniţiative comune, dotarea cu software educaţional Intuitext a tuturor calculatoarelor care vor fi livrate de Flanco în cadrul programului guvernamental Euro200.

Între 10 iunie şi 30 iulie 2005 (perioada de achiziţii stabilită de Ministerul Educaţiei şi Cercetării), la fiecare calculator cumpărat, elevul va primi gratuit, la alegere, două volume de lecţii Intuitext pentru una dintre materiile chimie, biologie, geografie sau fizică. În conformitate cu programa şcolară în vigoare, colecţia Intuitext oferă în prezent cel mai bogat conţinut educaţional de pe piaţă pentru cele patru materii abordate, cu peste cinci sute de obiecte educaţionale.

„Cei care apelează la ajutorul guvernamental nu au bani să achiziţioneze, pe lângă calculator, şi programe software. Iniţiativa Flanco-SOFTWIN este prima de acest gen. Le vom oferi elevilor cu posibilităţi financiare reduse un PC „educaţional”, care să îi ajute să înveţe” consideră Măriuca Talpeş, Directorul Diviziei Intuitext a SOFTWIN.

„La fel ca şi anul trecut, ne vom implica în programul Euro 200 prin livrarea unor sisteme moderne şi fiabile, în conformitate cu cerinţele momentului. Însă, în lipsa unor programe educaţionale, calculatorul ajunge să fie folosit de copii cu predilecţie la jocuri şi Internet, în detrimentul timpului acordat învăţăturii. Oferirea gratuită a lecţiilor Intuitext vizează o utilizare eficientă a computerului şi îmbunătăţirea parcursului şcolar al elevilor” completează Mugur Ştefan, Director Achiziţii în cadrul Flanco.

În acest an, conform MEC, dintre cei 51.748 de solicitanţi eligibili, 25.001 vor primi cuponul valoric de 200 EUR pentru achiziţionarea de calculatoare.

Despre SOFTWIN

Despre SOFTWIN

SOFTWIN susţine învăţământul românesc prin numeroase iniţiative, dintre care se remarcă crearea portalurilor www.didactic.ro şi www.olimpiade.ro şi lansarea Lecţiilor Interactive Intuitext, “Proiectul cu cel mai bun produs educaţional din 2003” la gala premiilor IT&C din România.

SOFTWIN este o companie cu capital integral românesc a cărei principală activitate o reprezintă dezvoltarea şi furnizarea de soluţii şi servicii complexe din domeniul IT&C. Înfiinţată în 1990, compania are o echipă de peste 650 de specialişti şi exportă produsele şi serviciile sale pe 6 continente. 35% din cifra de afaceri este realizată în România, unde SOFTWIN, se poziţionează ca o firma de IT de consultanţă, oferind clienţilor săi soluţii software pentru problemele complexe de afaceri.

SOFTWIN SRL
Str. Fabrica de Glucoza nr. 5, sector 2, Bucuresti
tel: (021) 233.07.80
pr@softwin.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/softwin/software-educational-gratuit-pentru-copii-in-cadrul-programului-euro200-prin-softwin-si-flanco