SOFTWIN a lansat întreaga colecţie de 110 ani a Gazetei Matematice, în format electronic

BUCURESTI - 8 octombrie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Compania SOFTWIN, în colaborare cu Societatea de Ştiinte Matematice din România au lansat colecţia completă a revistei Gazeta Matematică, în format electronic. Lansarea a avut loc sâmbătă 8 octombrie, în cadrul Galei Festive prilejuite de împlinirea a 110 ani de la apariţia Gazetei Matematice, cea mai prestigioasă revistă de matematici elementare din România.

Evenimentul s-a desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi al Academiei Române şi a beneficiat de prezenţa unor mari nume ale matematicii româneşti din ţară şi din străinătate - academicieni, profesori, foşti şi actuali câştigători ai olimpiadelor internaţionale de matematică, precum şi personalităţi din domeniile cultural şi politic. În cadrul festivităţii s-au acordat distincţii celor mai statornici 250 de colaboratori ai revistei.

Publicată timp de 11 decenii, fără întreruperi, chiar şi pe perioada celor două războaie mondiale, Gazeta Matematică a reprezentat de-a lungul vremii o adevărată şcoală, ce a contribuit la formarea atâtor generaţii de tineri pasionaţi de tainele matematicii şi olimpici care au adus faimă României la concursuri internaţionale.

Produsul Gazeta Matematică - ediţia electronică cuprinde întreaga colecţie din 1895 până în 2004 a publicaţiei. Peste 60.000 de pagini au fost transformate în format digital de către SOFTWIN într-un produs unic pe plan mondial. Produsul se adresează deopotrivă elevilor, profesorilor şi cercetătorilor din domeniul matematicii. Aceştia vor avea la dispoziţie un instrument modern şi o colecţie impresionantă de peste 55.000 de probleme şi articole de top, reunite într-un pachet de 4 CD-uri.

„A fost o iniţiativă comună SOFTWIN – Societatea de Ştiinte Matematice. Lansarea ediţiei electronice Gazeta Matematică 1894-2004 înseamnă un pas important în istoria publicaţiei noastre”, a declarat Dorin Popescu, Preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

„Acest proiect reprezintă o onoare pentru SOFTWIN. România are o solidă reputaţie internaţională în ceea ce priveşte educaţia matematică de înaltă calitate a tinerilor săi. Gazeta Matematică a avut o contribuţie decisivă în acest sens. Peste 50 de specialişti în conţinut electronic din cadrul companiei noastre şi 20 de profesori de matematică din întreaga ţară au desfăşurat un efort comun de circa 100 de zile pentru succesul proiectului”, a completat Florin Talpeş, Preşedintele SOFTWIN.

Domeniul conţinutului electronic este unul cu o tradiţie de 14 ani în SOFTWIN. După ce a introdus cartea electronică şi bibliotecile virtuale în Romania, compania a fost aleasă la sfârşitul anului trecut de BBC ca furnizor preferat, singurul din afara Marii Britanii, care să participe la un proiect de anvergură, de creare de soft educaţional care să acopere întreaga programă şcolară britanică. SOFTWIN este, de altfel, dezvoltatorul celei mai bine vândute colecţii de software educaţional din România, suita de Lecţii Interactive Intuitext.

Despre SOFTWIN

Despre SOFTWIN
SOFTWIN susţine învăţământul românesc prin numeroase iniţiative, dintre care se remarcă crearea portalurilor www.didactic.ro, www.olimpiade.ro şi lansarea Lecţiilor Interactive Intuitext, “Proiectul cu cel mai bun conţinut educaţional” la gala premiilor IT&C ale României din 2004.
SOFTWIN este o companie cu capital integral românesc a cărei principală activitate o reprezintă dezvoltarea şi furnizarea de soluţii şi servicii complexe din domeniul IT&C. Înfiinţată în 1990, compania are o echipă de peste 750 de specialişti şi exportă produsele şi serviciile sale pe 6 continente. 35% din cifra de afaceri este realizată în România, unde SOFTWIN, se poziţionează ca o firma de IT de consultanţă, oferind clienţilor săi soluţii software pentru problemele complexe de afaceri. SOFTWIN are reprezentanţe externe în Germania, Marea Britanie, Spania şi SUA.

SOFTWIN SRL
Str. Fabrica de Glucoza nr. 5, sector 2, Bucuresti
tel: (021) 233.07.80
pr@softwin.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/softwin/softwin-a-lansat-intreaga-colectie-de-110-ani-a-gazetei-matematice-in-format-electronic