SOFTWIN deschide laboratoare de cercetare-dezvoltare la Cluj şi Iaşi

BUCURESTI - 27 octombrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

SOFTWIN anunţă deschiderea a două laboratoare de cercetare-dezvoltare în domeniul securităţii datelor în ţară, la Cluj, respectiv Iaşi. Iniţiativa vizează întărirea echipei de analiză antivirus BitDefender, desemnată anul trecut de către Institutul Antivirus Test Center din Germania drept cea mai reactivă din lume la apariţia de noi ameninţări informatice.

Cei 15 programatori care fac parte din primele laboratoare locale BitDefender se alatură astfel celor 150 de specialişti în securitatea datelor din Bucureşti.

“Pe lângă filialele din Germania, Spania şi Statele Unite, am dorit crearea unor echipe de cercetare în oraşe cu mare potenţial uman, cum este Clujul şi Iaşul. Am descoperit tineri extrem de talentaţi şi dornici în a-şi construi o carieră internaţională în domeniul securităţii IT. Cele 2 noi echipe vor avea un rol important în menţinerea BitDefender pe locul I mondial în viteză de reacţie”, a declarat Bogdan Dumitru, BitDefender CTO.

Laboratoarele de analiză BitDefender lucrează în regim non-stop şi detectează zilnic, în medie, circa 150 de viruşi noi. Actualizarea produselor cu ultimele semnături de viruşi se realizează din oră în oră.

Echipele din Bucureşti, Cluj şi Iaşi vor lucra interconectate şi au ca obiectiv timp de reacţie zero în faţa noilor ameninţări informatice. Pentru a reuşi această performanţă, specialiştii români au dezvoltat o tehnologie inovativă la nivel mondial, denumită HiVE (Heuristics in Virtual Environment) şi care permite detectarea automată a unui comportament potenţial periculos al unei aplicaţii, fără a fi nevoie de o analiză prealabilă.

Planurile de viitor ale companiei vizează dezvoltarea laboratoarelor din cele trei oraşe, precum şi deschiderea altor puncte de lucru în ţară.

Despre SOFTWIN

Despre BitDefender™
BitDefender este o suită de peste 54 de soluţii pentru satisfacerea nevoilor de securitate ale mediului IT actual, oferind administrarea eficientă a ameninţărilor informatice pentru peste 41 de milioane de utilizatori individuali si din corporaţii, în mai mult de 100 de ţări.
Realizată pentru a oferi protecţie completă reţelelor şi sistemelor companiilor, gama de soluţii BitDefender cuprinde, pe lângă produse pentru protecţia antivirus, antispam, personal firewall şi soluţii de administrare a securităţii. De asemenea, echipa BitDefender oferă consultanţă organizaţiilor în realizarea şi stabilirea politicilor de securitate a datelor pentru reţelele de calculatoare.
BitDefender este o divizie a SOFTWIN SRL, al cărei sediu central se află în România, la Bucureşti. SOFTWIN are reprezentanţe externe în Germania, Marea Britanie, Spania şi SUA.

SOFTWIN SRL
Str. Fabrica de Glucoza nr. 5, sector 2, Bucuresti
tel: (021) 233.07.80
pr@softwin.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/softwin/softwin-deschide-laboratoare-de-cercetare-dezvoltare-la-cluj-si-iasi