SOFTWIN oferă consultanţă pentru informatizarea administraţiei publice

BUCURESTI - 4 noiembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Compania SOFTWIN a prezentat în cadrul conferinţei „Optimizarea procesului decizional în sectorul public” avantajele guvernării electronice, grupate pe principalele trei functionalităţi ale administraţiei publice: Serviciile pentru contribuabili, Gestiunea solicitărilor şi Gestiunea taxelor şi impozitelor. În acest context, SOFTWIN oferă soluţii pentru sectorul public, pornind de la cele mai bune practici existente la nivelul Uniunii Europene.

„Soluţiile necesare sectorului public din Romania trebuie să fie capabile să faciliteze integrarea proceselor, să simplifice modul de lucru cu cetăţenii, precum şi gestiunea costurilor. Cu toate acestea, oamenii reprezintă factorul cheie în implementarea soluţiilor IT&C atât de necesare în cadrul administraţiei, fie că este vorba de specialiştii IT, utilizatorii acestor aplicaţii sau cetăţenii. Cu fiecare dintre ei, furnizorul acestor soluţii, cel care face implementarea, trebuie să se poziţioneze în calitate de consultant, să investească mult timp şi să conlucreze cu organizaţiile din sectorul public, în vederea transformării acestor soluţii în unelte utile şi inţelese” a declarat Claudiu Bulăceanu, Director Departament Consultanţă SOFTWIN.

În cadrul evenimentului, specialiştii companiei au prezentat aplicaţia SAP pentru Sectorul Public, aplicaţie care face parte din portofoliul de soluţii şi servicii SOFTWIN pentru administraţia publică.

„Aceste soluţii sunt însoţite de un pachet de servicii şi mentenanţă, pachet ce include consultanţă de afaceri, implementarea unor sisteme în conformitate cu cerinţele clientului, integrarea lor cu aplicaţiile existente. Evenimentul nostru a avut ca scop informarea administraţiei publice privind opţiunile pe care le are în acest sens.” a concluzionat Claudiu Bulăceanu.

Avantajele oferite de SAP sunt exploatate de peste 1.000 de administraţii publice din întreaga lume. Beneficiile pornesc de la faptul că, în cadrul acestor solutii, situaţiile financiare ale cetăţenilor sau ale societăţilor, întocmirea bugetului, managementul fondurilor, achiziţiile şi managementul personalului converg, formând fluxuri de procese integrate.

Specialiştii consideră, de asemenea, că iniţiativele de e-government reprezintă, în prezent, cel mai evident sprijin pentru administraţiile publice din România, în sensul îmbunătăţirii calităţii serviciilor, al stimulării comerţului şi industriei şi al reducerii costurilor interne.

Un prim pas în această direcţie a avut loc în decursul anului trecut, atunci când SOFTWIN, împreună cu Microsoft România, au dezvoltat Sistemul Electronic Naţional (www.e-guvernare.ro) menit a facilita livrarea electronică a serviciilor guvernamentale către populaţie. Acest proiect pilot a fost singura soluţie europeană de e-government care a fost premiată în decembrie 2003 în cadrul summit-ului mondial de la Geneva privind Societatea Informaţională. În acelaşi timp, reprezintă una din cele 5 soluţii de e-government care vor fi demonstrate şi promovate la nivel mondial, în cadrul unui Road Show desfăşurat pe parcursul a doi ani, ca „best practices” de proiecte reuşite în domeniul guvernării privind serviciile electronice. În prezent, sistemul pune la dispoziţia cetăţenilor şi mediului de afaceri 6 servicii online pentru companii (mari contribuabili din Bucuresti si SAI) şi 180 de formulare de la 465 de instituţii ale administraţiei, disponibile pentru descărcare.

Despre SOFTWIN

Despre SOFTWIN (www.softwin.ro)

SOFTWIN este o companie cu capital integral românesc a cărei principală activitate o reprezintă dezvoltarea şi furnizarea de soluţii şi servicii complexe din domeniul IT&C. Înfiinţată în 1990, SOFTWIN şi-a diversificat continuu activitatea adăugând la activitatea de bază de dezvoltare şi implementarea de aplicaţii software complexe, noi soluţii şi servicii cum ar fi: ePublishing si eContent Solutions (1993), antivirus BitDefender (1997), servicii de contact center (2000), helpdesk pentru IT (2001), soluţii SAP (2002). Cu o echipă de peste 600 de angajaţi, SOFTWIN a dezvoltat şi implementat tehnologii de vârf în peste 5000 de proiecte dezvoltate pentru parteneri din întreaga lume.

SOFTWIN SRL
Str. Fabrica de Glucoza nr. 5, sector 2, Bucuresti
tel: (021) 233.07.80
pr@softwin.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/softwin/softwin-ofera-consultanta-pentru-informatizarea-administratiei-publice