Ce trebuie să știi despre implantul dentar?

BUCURESTI - 3 octombrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Dacă vă confruntați cu problema unui dinte sau mai multor dinți lipsă, atunci implantul dentar poate fi tratamentul de lungă durată de care aveți nevoie. Dintre toate tipurile de restaurare dentară, implantul dentar este cel mai durabil. În general, implanturile sunt recomandate pentru a preveni deteriorarea osului, precum și deplasarea dinților. Implanturile sunt introduse în osul maxilarului, iar după o perioadă de osteointegrare în care implantul fuzionează cu osul gingival, se poate aplica o coroană, rezolvându-se astfel problema dintelui lipsă. Implantul dentar are o modalitate de funcționare mai complexă, de aici și necesitatea de a aștepta până când osteointegrarea a luat sfârșit pentru a se monta coroana. Tocmai această complexitate a tratamentului împiedică unii pacienți să beneficieze de implant dentar . La Clinica Soladent , medicul dentist vă va ajuta să determinați în urma unei consultații aprofundate dacă puteți sau nu să beneficiați de tratamentul cu implant dentar.

Consultația inițială

Prima etapă necesară pentru a stabili dacă sunteți sau nu un candidat pentru implantul dentar constă într-o evaluare realizată de medicul stomatolog. La Clinica Soladent, suntem responsabili pentru coordonarea întregului tratament, dacă medicul va decide că puteți beneficia de implant dentar. Evaluarea inițială va implica examinarea gurii și a dinților, dar totodată vă vom adresa anumite întrebări referitoare la starea de sănătate generală și la sănătatea orală. Vom efectua scanări cu raze X ale întregii guri și, dacă va fi necesar, vom solicita o tomografie computerizată. Sunt necesare imagini cât mai precise pentru a obține informații despre masa osoasă din maxilar și locația nervilor și a sinusurilor pentru a reuși astfel să facem o evaluare concisă a procedurii. Starea generală de sănătate și sănătatea orală joacă un rol crucial în cât de bine și de rapid are loc osteointegrarea și recuperarea. Fără o structură osoasă suficientă, implanturile dentare nu vor avea suportul necesar pentru a rămâne ferm înrădăcinate în maxilar. Există totuși posibilitatea ca medicul dentist să efectueze o grefă osoasă pentru a spori densitatea osoasă. Asta implică de obicei extragerea materialului osos din alte părți ale corpului și plasarea acestuia în maxilar. 

Factorii care afectează succesul implantului dentar

Atunci când pacientul are un istoric foarte bun al stării generale de sănătate și se bucură de o sănătate orală excelentă, implantul dentar ar trebui să decurgă fără probleme și să ofere rezultate de durată. Totuși, există mai mulți factori care afectează negativ succesul procedurii de implant dentar, inclusiv sarcina, diabetul, bolile gingivale netratate, cancerul, radiațiile la nivelul maxilarului, dar și fumatul și alcoolismul. Medicul dentist trebuie mai întâi să vă evalueze amănunțit starea de sănătate și să trateze afecțiunea de bază pentru a asigura succesul implantului înainte de a începe procedura de implant dentar. La rândul lor, persoanele care își administrează medicamente precum steroizi și imunosupresoare nu pot beneficia de tratament cu implant dentar.

În general, implanturile dentare au o rată de succes ridicată, iar majoritatea pacienților sunt mulțumiți de rezultate. Dacă vă lipsește unul sau mai mulți dinți, contactați Clinica Stomatologică Soladent și vom pregăti un plan de tratament potrivit nevoilor dumneavoastră. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/soladent-info/ce-trebuie-sa-stii-despre-implantul-dentar