Cat de eficiente sunt panourile solare?

BUCURESTI - 29 aprilie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii, Tehnologie, Energie

Simulatorul de sisteme solare pentru resedinte si cladiri de birouri accesibil pe Solaro .ro ofera un mod simplu si rapid de a afla daca panourile solare pot reduce costurile lunare si in ce masura.

Panouri solare apa calda inox (90L - 216L)

Panouri solare apa calda inox (90L - 216L)

 Am dorit sa oferim o imagina clara a reducerilor de energie si costuri pe care le determina panourile solare. Am luat in considerare toti factorii importanti si acum putem oferi cifre pe baze reale, nu doar estimari. 

Marin Mainea

Cat de eficiente sunt cu adevarat panourile solare instalate pe o cladire?

Solaro.ro a realizat un instrument simplu, accesibil oricui, de a estima corect eficienta unor panouri solare care prepara apa calda.

Orice persoana care doreste sa economiseasca bani reducand consumul de energie poate afla daca panourile solare vor fi eficiente in cazul sau si cat poate economisi. Simulatorul pentru panouri solare ofera date precise, foarte apropiate de realitate, in functie de date specifice oferite de utilizator.  

Simulatorul analizeaza 30 de parametri meteo si de mediu care sunt actualizati in timp real 24/7. Datele sunt preluate de pe  platforma Wunderground, dar si din consola satelitului de cercetare stiintifica a Universitatii din Arizona, privind activitatea solara globala. Locatia imobilului vizat este unul din parametrii cei mai importanti.

Simularea consta in 3 pasi simpli. La primul pas utilizatorul alege numarul de locuitori din locuinta sau cladirea de birouri vizata. Pasul 2 presupune personalizarea sistemului in functie de locatia si suprafata casei sau de unghiul de inclinare al acoperisului.  Sistemul cere si un estimat al facturilor curente de energie pentru a oferi un estimat corect al reducerilor de costuri care pot fi facute.

Imediat ce au fost introduse datele, vizitatorul poate afla in ce masura un sistem solar poate acoperi necesarul de energie si de caldura. Utilizatorul poate vedea care este cantitatea de energie ce poate fi produsa de panouri solare in urmatoarele 7 zile in condiile meteo reale. Experimentul poate fi repetat ori de cate ori se doreste.

La final, utilizatorul afla exact care este profitul generat de panourile solare pe o perioada de 25 de ani, fiind luate in calcul si pierderile sau costurile de mentenanta.

Spre exemplu, o casa de 100 de metri patrati pentru 4 persoane din judetul Prahova ar putea produce prin panourile solare aproximativ 25% din energia termica necesara lunar, ducand la o reducere importanta a costurilor. Simulatorul ne mai spune si in cat timp se va amortiza investitia initiala, bazata pe factori reali, dar si cu cat se reduc emisiile de dioxid de carbon din atmosfera. 

„De asemenea, este esentiala instalarea unor panouri solare pentru apa calda, de buna calitate, din inox, asa cum sunt cele Solaro - marca firmei noastre - SEE S.R.L. .” a declarat domnul Marin Mainea.

Simulatorul este disponibil gratuit pe Solaro.ro, iar datele sunt aplicabile pentru orice localitate din Romania.

Despre Solaro

SOLARO.RO este un proiect SEE S.R.L , companie lansata pe piata in anul 2007. Cu peste 1000 de panouri livrate si montate, Solaro ocupa un loc de top din punctul de vedere al cifrei de afaceri. Solaro importa si distribuie sisteme solare termice de foarte buna calitate, panouri solare realizate integral din inox, care sunt instalate si administrate de personal cu experienta.