De ce sa alegi un patut din lemn pentru copil?

Bucuru - 8 decembrie 2015

Comunicat tip General in Internet

Ca obiect de mobilier, patutul pentru copii ocupa un spatiu relativ mic, dar ii ofera acestuia un loc al sau, pe care il percepe ca atare, ca spatiu propriu, dupa cateva saptamani de viata.

Familiarizandu-se cu patutul, copilul va prefera sa doarma in el mereu, chiar si atunci cand somnul ii este tulburat de crampe sau de disconfortul aparitiei dintilor. Patuturile pentru copii ofera posibilitatea de a agata jucarii colorate care sa-i atraga atentia cand nu doarme, sau le poate atinge, jucandu-se cu ele. Plasa rezistenta sau grilajul de lemn de pe laterale ii ofera posibilitatea de a se ridica in picioare. Aceasta noua activitate il va preocupa pe micut mult timp, oferindu-i posibilitatea de a-si antrena muschii membrelor in vederea obtinerii performantei de a pasi singur. Daca il veti incuraja ori de cate ori va reusi sa se ridice”copacel” acesta va persevera singur in exersarea miscarii, in timp ce Dvs. puteti desfasura alte activitati in preajma. Marginile patutului rezistente si invelite cu un material moale va atenua lovirea copilului cu capul de aceasta. Daca la inceput faptul ca se poate ridica ii va oferi satisfactie nemarginita, odata cu inaintarea in varsta copilul creste si in inaltime putand vedea peste patut, in camera, putand sa va urmareasca atent miscarile. Aceasta noua etapa din viata bebelusului este foarte importanta pentru socializare si pentru castigarea increderii in fortele proprii.

            Achizitionarea unui patut special pentru copii ii ofera siguranta acestuia, dar si un spatiu adecvat dezvoltarii sale fizice si psihice. Este foarte important ca mentru noul membru al familiei sa aiba un spatiu personal in care sa doarma, si in care sa se simta in siguranta. Noul-nascut se obisnuieste cu patutul, il percepe ca pe spatiul sau, ca pe un loc ce ii ofera siguranta si familiaritate.

            In ceea ce priveste parintii, acestia daca fac o investitie intr-un patut din lemn pentru copil, vor observa ca il utilizeaza timp indelungat, chiar si 7-8 ani in conditii excelente. Datorita designului, al culorii si al dimensiunilor standard, poate fi amplasat atat in locuintele spatioase, in camera celui mic, dar si in camerele de la bloc, mai putin generoase ca spatiu, accesorizandu-se cu mobilierul classic sau modern din amenajarea interioara. Un alt aspect deloc de neglijat il reprezinta patuturile cu lada de depozitare. Aici isi vor gasi locul accesoriile copilului, astfel incat sa pastrati mereu ordine in incapere, iar cand copilul mai creste, este un spatiu ideal pentru jucariile sale. Posibilitatea de rabatare a grilajului pe una sau ambele laterale constituie un ajutor pentru noptile in care patutul se pozitioneaza langa cel al parintilor daca cel mic plange, iar mama ii poate fi aproape. Dupa varsta de 3 ani, lateraa poate fi eliminata complet, iar cel mic are acces in patut foarte usor, deoarece este deja..”mare”.

            Functionalitatea, designul, robustetea si siguranta acestor patuturi le situeaza in topul cererilor parintilor.