Fibrele din cocos pentru saltele : sfaturi de la nichiduta.ro

BUCURESTI - 9 aprilie 2015

Comunicat tip General in Retail

Nuca de cocos este un fruct cu influenta benefica asupra sanatatii omului. Cocotierul este cunoscut si ca “arborele cu 100 de intrebuintari”, care creste pe teritoriul Asiei

Fibrele din cocos pentru saltele : sfaturi de la nichiduta.ro

Beneficiile laptelui de cocos este destul de cunoscut si in tara noastra, dar acest fruct asigura si un material natural si rezistent destinat industriei - fibrele din nuca de cocos. Acest produs este obtinut prin procese tehnologice complexe de transformare a nucii de cocos in fibre destinate realizarii: franghiilor, covoarelor, saltelelor pentru paturi. Produsul finit al proceselor tehnologice are aspectul unor straturi compacte, rezistente si flexibile care permit o utilizare indelungata in conditii optime, fara posibilitate de putrezire si alterare in timp.

            Saltelele realizate din fibre din nuca de cocos sunt comercializate si in tara noastra, in magazine de profil sau on line. Unui dintre site-urile unde puteti vizualiza si achizitiona on line saltele din fibre de nuca de cocos este si nichiduta.ro. aici puteti vizualiza imagini ale diferitelor tipuri de saltele cu dimensiuni mici sau generoase, destinate patuturilor pentru copiii cu vaste de 0-15 ani. Pentru a veni in sprijinul dvs. in scopul alegerii saltelei potrivite spatiului de odihna al copilului sau al varstei acestuia va prezentam cateva modele de saltele realizate din fibre de nuca de cocos.

            Un model ce se adreseaza bebelusilor si copiilor de pana la 4-5 luni este “Cocoonababy”. Acest tip de salteluta are dimensiuni reduse, este ergonomica datorita stratului gros de fibra din care este confectionata si are o forma confortabila pentru bebelusul care doarme cca 20 de ore pe zi. Pozitionarea perfecta a corpului in timpul somnului elimina turtirea capului, pozitia corecta a coloanei vertebrale, stiut fiind ca in primele luni de viata oasele copilului sunt fragile, procesul de osificare a craniului realizandu-se in jurul varstei de 10-11 ani, iar flexibilitatea coloanei vertebrale este delicate. Un avantaj al utilizarii acestei saltele in primele luni de viata rezida si din faptul ca poate fi asezata pe orice suprafata, neperturband odihna celui mic, datorita manerelor laterale poate fi transportata in mana cu sau fara bebelus, in cazul in care va deplasati cu cel mic in alte locatii, centura de siguranta din zona burticii fereste copilul de alunecari accidentale. Salteaua este dotata cu husa lavabila si detasabila si cearsaf special din bumbac.

            Un alt model de saltea din fibra de cocos este “Integral Confort”, cu dimensiunile de 120X60cm si inaltime de 5 cm, sau cele mai generoase 140X70cm. Stratul dens si flexibil permite o permanenta aeratie a saltelei eliminand mirosurile neplacute si acarienii, isi pastreaza uniformitatea pe intreaga suprafata in ciuda utilizarii zilnice pe o perioada indelungata de timp, iar husa lavabila si detasabila mentine igiena exterioara.

            O alta varianta de saltea pentru bebelusi si copiii mici este salteaua tip sandwich, realizata din fibre de cocos care au pe suprafata superioara si inferioara un strat de 1cm de latex organic, sau cele care au miezul din burete sau din latex organic, iar pe suprafetele superioare si inferioare strat din fibra de cocos. Preturile saltelelor difera in functie de materialul din care sunt realizate si dimensiunile acestora. Din categoria saltelelor din fibre de cocos in combinative cu alte materiale va recomandam modelele:”Saltea Latex Natural Organix”, “Saltea Cocos Confort”, “Saltea CocoLux”, “Saltea Cocos Confort +” si multe alte tipuri pe care le puteti vizualiza accesand on line nichiduta.ro.

            Calitatea somnului bebelusului si a copilului mic va influenta in mod direct dezvoltarea psiho-fizica a acestuia. Un somn odihnitor elimina starile de agitatie, discomfort, isterie ale bebelusilor care isi manifesta astfel oboseala, elimina starile de agitatie ale copilului mic manifestate prin irascibilitate, tipete, impulsivitate de cele mai multe ori fara un substrat evident.

            O investitie intr-o saltea de calitate are efecte benefice atat asupra odihnei, cat si a dezvoltarii armonioase a organismului copilului, a starii sale normale pe timp de veghe sau in timpul jocului, dar isi pune amprenta si asupra unui climat linistit in familie.