Saniute pentru adolescenti

BUCURESTI - 17 decembrie 2014

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Mirajul iernii bucura deopotriva pe cei mari si pe cei mici. Bucuria de a aluneca pe zapada trezeste emotii puternice si in randul elevilor adolescenti, care inca nu s-au desprins de copilarie si traiesc momente de incantare atunci cand grupul de prieteni se aduna pe derdelus.

Saniute pentru adolescenti

Poate veti zambi citind aceste afirmatii! Adolescentii de azi prefera sa stea in fata computerului si sa relationeze cu persoane din mediul social apropiat sau indepartat, nu prefera o bulgareala zdravana sau un sanius alaturi de prieteni. Acesta este si motivul pentru care tinerii sunt mai putin comunicativi cu cei din jur, au adesea o paloare a fetei datorita aerului inchis din incapere, prefera sa traiasca in lumea internetului unde se poate da drept oricine si oricum.

            Sa incercam sa demontam acest mit al computerului care inrobeste fara lanturi tinerii si nu le ofera o relationare sociala reala cu semenii. O modalitate de a-i determina pe tineri sa petreaca timp in aer liber cu colegi sau prieteni, ar fi saniuta. Iarna este un prilej perfect de a petrece cateva ore in aer liber pe un derdelus sau un sfarsit de saptamana agreabil intr-o zona de deal sau de munte, fiind insotiti de saniute si voie buna. Tinerii isi pot achizitiona singuri o saniuta moderna, realizata din plastic dur, cu forma haioasa sau aerodinamica, cu care sa traiasca moment unice, sa solicite adrenalina in coborari si urcusuri pe panta,  pregatindu-si organismul pentru o alta saptamana de efort intelectual.

            Daca veti intra pe nichiduta.ro veti descoperi o mare varietate de saniute realizate in special pentru tineri. Dintre acestea mentionam cateva modele: “Saniuta Speed” in doua variante coloristice, “Disc de zapada Big Snow Attack”, “Disc de zapada Surfer”, “Sanie Snow Glider” dotata cu maner frontal pentru sustinere, “Sanie derdelus Alpen” realizata din HDPE care ofera rezistenta la socuri mecanice si la temperaturi scazute, dar si flexibilitate in manevrare, “Saniuta Snow Car 4x4” realizata din plastic rezistent, suprafata mare de alunecare, greutate suportata de cca.60kg, prevazuta cu sistem de franare in zona mediana a talpilor, sau saniutele clasice pe structura din metal, cu sezuta din plastic dur sau din lemn de esenta tare, ce poate fi utilizata de una sau doua persoane datorita rezistentei la impact, a structurii rezistente si a greutatii premise de cca 90kg.

            Ca o sugestie suplimentara pentru tinerii adolescenti care se deplaseaza la sanius, ar fi potrivit sa utilizeze o casca de protectie, evitand astfel neplacerile generate de rostogoliri sau caderi de pe sanie generatoare de vanatai sau loviri accedentale in zona capului.

            Incercati sa le oferiti dvs, ca adulti, o saniuta in dar si indemnati-i sa petreaca timpul alaturi de prieteni in aer liber! Si asa iarna a fost destul de zgarcita in zapada in ultimii ani, din pacate…sfatuiti-i sa nu piarda orice prilej de miscare in aer liber, sa nu ocoleasca activitati distractive prin care pot sa se elibereze de factorul stress prin cateva alunecari reusite cu sania, prin distractie impreuna cu colegii sau prietenii in mijlocul naturii, prin trairea unor experiente inedite, placute, care se vor pastra mereu in amintire. Saniuta este un mijloc de a alunga monotonia cotidiana, un prilej de distractie, un mijloc placut si atractiv de mentinere a echilibrului emotional.

Vezi detalii www.nichiduta.ro