Servim masa in familie

BUCURESTI - 27 noiembrie 2014

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Desi viata cotidiana este foarte efervescenta si de multe ori membri familiei reusesc cu greu sa se adune la masa impreuna, este o activitate foarte necesara coeziunii membrilor familiei.

Servim masa in familie

Daca in familie este si un copil mic, servirea mesei impreuna cu ceilalti membri ai familiei ii va produce o mare bucurie celui mic. Deprinderea de a manca singur se dobandeste pana la varsta de trei ani, inca din familie. Odata cu diversificarea alimentatiei bebelusului, el poate fi familiarizat cu gusturile: dulci sau acre, mancarea mai condimentata, fara insa a exagera cu sarea si piperul. Diversificarea gusturilor alimentelor ii va provoca celui mic si un apetit crescut. Copilul mic poate participa la mesele de pranz sau la cina, alaturi de ceilalti membri ai familiei si astfel reuseste sa invete doua lucruri esentiale: orice mancare pregatita in familie este gustoasa si felul in care se manuieste lingura.

Cel mic are astfel prilejul sa ii vada pe ceilalti mancand, incearca sa le copieze gesturile, va manca mai cu pofta meniul comun sau mancarea sa, preparata special. In realizarea acestei activitati deseori un impediment il reprezinta faptul ca cel mic este prea mic pentru a putea sta pe scaun, in jurul mesei sau inca nu a deprins miscarile destinate hranirii, manuirea tacamurilor fiind de cele mai multe ori inadecvata. Pentru a evita aceste aspect va sugeram sa achizitionati un scaun de servit masa special realizat pentru copiii cu varste intre 6 luni si 2-3ani. Datorita caracteristicilor de constructie, este usor de manevrat, poate fi amplasat in bucatarie sau in camera in care se serveste masa, astfel incat si cel mic sa participe la aceasta activitate din familie. Daca doriti sa achizitionati un asemenea scaun care se va dovedi foarte util, accesati nichiduta.ro unde veti descoperi numeroase modele de scaune pentru serviti masa, realizate din materiale diferite: plastic, aluminiu, lemn.

Daca doriti un scaun pentru servit masa special adaptat nevoilor copilului de la 7-8 luni la 3-4 ani, puteti alege dintre modelele “Chipollino”, “Confort” sau alte modele atractive, accesorizate cu tavite speciale din plastic pe care se aseaza castronelul, farfuria, etc. Suportul pentru picioare, suportul lateral pentru coate, il vor determina sa aiba o pozitie optima in timp ce mananca, fara sa fie stanjenit in vreun fel. Unele modele de scaune de servit masa, au suportul pentru tavita rabatabil, astfel incat copilul mic sa ramana in acel scaunel pentru a se juca sau pentru a urmari miscarile adultului, putand fi supravegheat de mama care desfasoara alte activitati in bucatarie. Fireste ca sunt si alte variante, complexe, ale modelelor de scaune multifunctionale ce pot fi utilizate ca scaun de servit masa, dar si loc de joaca pentru cei mici. Centurile de siguranta cu prindere in cinci puncte permit stabilitate maxima, iar inaltatorul, ca accesoriu al unor modele, permite pozitionarea celui mic la orice tip de masa.

Stimularea, incurajarea permanenta din partea mamei sau a celorlalti membri ai familiei il va face sa persevereze, astfel incat sa isi perfecteze miscarile.