Al doilea titlu de Furnizor al Casei Regale pentru producătorul Magiunului de prune Topoloveni

BUCURESTI - 24 octombrie 2011

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, Retail

În cadrul unei ceremonii ce va avea loc în 27 octombrie a.c., Majestatea Sa Regele Mihai I al României va înmâna conducerii companiei SONIMPEX SERV COM un nou titlu de ”Furnizor al Casei Regale” – de această dată pentru dulcețurile din fructe fără zahăr adăugat și pentru Zacusca de vinete ”Topoloveana” – toate fără conservanți și fără aditivi alimentari.

Altetele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României și Principele Radu al României, înmânând în 8 februarie 2010 Doamnei Bibiana Stanciulov, Proprietarul companiei SONIMPEX SERV COM, primul titlu de Furnizor al Casei Regale a României

Altetele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României și Principele Radu al României, înmânând în 8 februarie 2010 Doamnei Bibiana Stanciulov, Proprietarul companiei SONIMPEX SERV COM, primul titlu de Furnizor al Casei Regale a României

 Este o onoare deosebită pentru noi de a fi aproape de Majestatea Sa Regele Mihai I al României în aceste zile, marcate de Jubileul 90, celebrând ziua de naștere a Majestății Sale. Acest al doilea titlu de Furnizor al Casei Regale a României face ca toate produsele noastre să se afle de acum pe masa regală și să se bucure de aprecierea și promovarea lor ca produse tradiționale românești de cea mai bună calitate! 

Bibiana Stanciulov, Proprietar al companiei SONIMPEX SERV COM

Compania SONIMPEX SERV COM a primit primul titlu de Furnizor al Casei Regale a României pentru Magiunul de prune Topoloveni la data de 8 februarie 2010, la Palatul Elisabeta. Distincția a fost înmânată de către Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României și Principele Radu al României.

Ca urmare a inovării permanente pe segmentul alimentelor funcționale (benefice pentru sănătate) și diversificării producției din ultimul an, compania noastră va primi pentru a doua oară acest titlu pentru întreaga sa gama de dulcețuri fără zahăr adăugat sau conservanți, realizate după o rețeta specială înregistrată la OSIM sub numele de “Topoloveana”. În această gamă intră: Dulceața de căpșuni, Dulceața de cireșe negre, Dulceața de vișine, Dulceața de afine ecologice, Dulceața de gutui, Dulceața de prune cu migdale dulci ecologice. De asemenea, titlul mai este acordat și pentru Zacusca de vinete ”Topoloveana”, fără conservanți și fără aditivi alimentari (E-uri).

Ceremonia va avea loc, joi 27 octombrie a.c., ora 11.30, la Palatul Elisabeta, iar amfitrion va fi Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

Casa Regală oferă calitatea de Furnizor al Casei Regale a României ca semn de recunoaștere și de apreciere a calității deosebite a produselor sau a serviciilor oferite de o persoană sau de o companie comercială. Astfel, acordarea Calității de Furnizor al Casei Regale a României implica un înalt standard al produselor și serviciilor, constanță, seriozitate și înalt profesionalism din partea companiei comerciale sau a persoanei furnizor.

Despre Dulcețurile din fructe fără zahăr adăugat și fără conservanți (sau alți aditivi alimentari) ”Topoloveana”

În anul 2010, compania a scos pentru prima dată pe piață și a înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) sub marca ”Topoloveana” produse unice pe piață: dulcețurile din fructe fără zahăr adăugat și fără conservanți.

Acestea au în comun tehnologia de producție: fructele sunt fierte la abur în cazane cu pereți dubli, la 68-70 grade Celsius, cu scopul de a păstra cât mai multe vitamine, minerale și fitonutrienți din conţinutul natural al fructelor. Zahărul existent în rețetele de dulceață cunoscute pe piață a fost înlocuit cu siropul natural de mere. În acest fel, dulcețurile ”Topoloveana” sunt 100% naturale, fără adaos de zahăr, E-uri sau agenți de conservare.

 

Despre Zacusca de vinete ”Topoloveana”, fără conservanți (sau alți aditivi alimentari)

Este un aliment tradițional, care poate fi servit ca aperitiv sau ca garnitură pentru friptură.

Zacusca de vinete ”Topoloveana” se prepară după o rețetă tradițională din vinete şi ardei care sunt coapte și apoi decojite. Legumele sunt amestecate cu ulei vegetal în cazane cu pereţi dubli, împreună cu ceapa şi morcovii. După ce legumele au fost omogenizate, se adaugă sucul de roşii şi condimentele naturale.

La sfârșitul procesului de preparare, produsul este sterilizat. Gustul legumelor este conservat prin metoda tradiţională de prelucrare, care oferă acestui produs o savoare deosebită, completată de conținutul bogat în fibre alimentare şi minerale.

Despre Sonimpex Topoloveni

Compania SONIMPEX SERV COM este singura producătoare din România pe segmentul prelucrării și conservării fructelor, fără zahăr adăugat și fără agenți de conservare. Tehnologia de preparare folosită de Fabrica SONIMPEX SERV COM de la Topoloveni (în cazane cu pereți dubli, la abur, la o temperatură controlată de 68-70 de grade Celsius, timp de 8-12 ore) conferă produselor finite neperisabilitate, astfel că nu au nevoie de conservanți sau aditivi pentru păstrare. Pe lângă Magiunul de prune Topoloveni, compania mai are în portofoliu și o gamă de dulcețuri fără zahăr (căpșuni, vișine, cireșe negre, afine ecologice, prune cu migdale dulci), dar și o zacuscă de vinete și o pastă de tomate.
Magiunul de prune Topoloveni detine certificarea de Indicatie Geografica Protejata (IGP) la nivel european din 8 aprilie 2011, aceasta fiind prima distinctie de acest fel primita de un produs romanesc traditional.
Doua dintre produsele SONIMPEX SERV COM au obtinut distinctia ”Superior Taste Award” din partea Institutului de Gust si Calitate de la Bruxelles (ITQI): Magiunul de Topoloveni a fost premiat in doi ani consecutiv (2010 si 2011), iar Dulceata de cirese negre Topoloveana fara zahar adaugat – inregistrata la OSIM in septembrie 2010 – a primit pentru prima data in 2011 aceasta distinctie. Compania este detinatoare a certificatului ”cod NATO de agent economic”.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sonimpex-serv-com-srl/al-doilea-titlu-de-furnizor-al-casei-regale-pentru-producatorul-magiunului-de-prune-topoloveni