Jumătate din gama de dulceţuri fără zahăr adăugat TOPOLOVEANA deţine cel puţin un premiu internaţional

BUCURESTI - 31 mai 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie, Media / Publicitate, Sanatate, HoReCa, Retail

Live site

Jumătate din gama de dulceţuri fără zahăr adăugat TOPOLOVEANA deține cel puțin un premiu internațional, după ce astăzi îi mai sunt decernate trei premii Monde Selection 2013
Gama de dulcețuri 100% naturale și fără zahăr adăugat Topoloveana: lansată în 2010, a ajuns la 14 sortimente în 2013, dintre care 7 dețin deja premii internaționale de calitate. Astăzi la Stockholm, la ceremonia de decernare a premiilor Monde Selection 2013, dulcețurile Topoloveana din Căpșune și Topinambur sunt medaliate cu ARGINT, iar dulceța de mure cu BRONZ.

Jumătate din gama de dulceţuri fără zahăr adăugat TOPOLOVEANA deţine cel puţin un premiu internaţional
 Ca să ai performanță trebuie să urmărești cu asiduitate un scop. Am făcut un legământ că nu voi abdica de la calitate. Standardele după care se lucrează în Fabrica de Magiun Topoloveni sunt cele mai înalte din România! Acum, când jumătate din produsele noastre dețin prestigioase premii internaționale, acest adevăr cuantificabil nu poate fi ignorat, iar performanța noastră nu poate fi egalată cu lejeritate! 

Bibiana Stanciulov, director SONIMPEX TOPOLOVENI

A devenit o obișnuință faptul că în toate competițiile internaționale de calitate la care participă, produsele obținute la Fabrica de Magiun Topoloveni aduc României și gastronomiei românești cinste și importante premii.

Lansată în 2010, din dorința de a diversifica producția Fabricii de Magiun Topoloveni, gama de dulcețuri Topoloveana (100% naturale, fără zahăr adăugat, fără conservanți, fără aditivi, fără E-uri) și-a demonstrat deja incontestabila valoare gastronomică, pe lângă cea nutrițională intrinsecă.

Primul produs al gamei a fost dulceața de căpșune, care s-a epuizat imediat de pe rafturile magazinelor Carrefour – singurul retailer care a distribuit-o. Cel de-al doilea produs al gamei a fost dulceața de cireșe negre, care a participat în 2011 la concursul Institutului Internațional de Gust și Calitate (ITQI) Bruxelles, unde a câștigat o stea de aur Superior Taste Award. Au mai fost lansate pe piață în 2011 dulcețurile din: afine ecologice, vișine, gutui, prune întregi cu migdale dulci, în 2012 cele din: cătină, topinambur, caise, coacăze negre, flori de salcâm, mure, nuci verzi, iar în 2013 dulceața de goji ecologice. După ce în 2012, trei dulcețuri din această gamă (afine ecologice, cătină și prune cu migdale dulci) au primit premii Superior Taste Award din partea ITQI Bruxelles, în 2013 au fost trimise la un alt institut alte trei dulcețuri, pentru a verifica dacă se confirmă valoarea acestora. Este vorba de Insitutul pentru Selectii de Calitate Monde Selection (International Institute for Quality Selections), unde dulcețurile Topoloveana din Căpșune și Topinambur au fost recompensate cu medalii de argint, iar dulceața de mure cu medalia de bronz.

”Ca să ai performanță trebuie să urmărești cu asiduitate un scop. Am făcut un legământ că nu voi abdica de la calitate. Standardele după care se lucrează în Fabrica de Magiun Topoloveni sunt cele mai înalte din România! Acum, când jumătate din produsele noastre dețin prestigioase premii internaționale, acest adevăr cuantificabil nu poate fi ignorat, iar performanța noastră nu poate fi egalată cu lejeritate!”, afirmă doamna Bibiana Stanciulov, director al companiei producătoare SONIMPEX TOPOLOVENI.

Gama de dulcețuri Topoloveana fără zahăr este distribuită în România prin intermediul rețelelor Carrefour, Auchan, Selgros, Real, Kaufland, Mega Image, Billa, Profi, Unicarm și prin magazinul online al producătorului (http://www.magiun-sonimpex.ro/comanda.php).

Despre gama de dulcețuri Topoloveana 100% naturale, fără zahăr adăugat, fără conservanți, fără aditivi, fără E-uri

Fructele sunt culese la maturitate deplină, apoi sunt atent selecționate pentru procesare.

Tehnologia de producție este aceeași cu a Magiunului de prune Topoloveni – sistem bain-marie (încălzire indirectă): fructele sunt preparate la abur în cazane cu pereți dubli, la 68-70 grade Celsius, cu scopul de a păstra cât mai multe vitamine, minerale și fitonutrienți din conţinutul natural al fructelor. Zahărul existent în rețetele de dulceață cunoscute pe piață a fost înlocuit cu siropul natural de mere. În acest fel, dulcețurile ”Topoloveana” sunt 100% naturale, fără adaos de zahăr, E-uri, coloranți sau agenți de conservare.

 

Despre Institutul Internațional pentru Selecții de Calitate MONDE SELECTION Bruxelles (www.monde-selection.com)

Fondat în 1961 în Bruxelles – capitala Europei, misiunea Institutului International pentru Selectii de Calitate Monde Selection este de a testa produsele de consum și a le acorda premiile de bronz, argint, aur sau Marele Premiu de aur. Acest Institut a acumulat în cei mai bine de 50 de ani de existență, o experiență unică de a testa și analiza bunuri de consum din întreaga lume, pentru a le acorda un premiu de calitate de renume internațional.

Etichetele de calitate sunt acordate de un juriu profesionist cu totul independent, fapt ce coferă consumatorilor și producătorilor numeroase avantaje: pe de o parte consumatorul care vede logo-ul Monde Selection pe eticheta produsului se asigură că produsul pe care dorește să-l cumpere a fost testat și aprobat de către un juriu profesionist total independent; pe de altă parte, prin acest logo îi sunt recompensate companiei producătoare eforturile constante depuse pentru controlul calității, diferențiindu-se printr-o înaltă calitate pe piață.

Nu mai puțin de 3000 de produse, care provin din peste 80 de țări, sunt testate în fiecare an. Produsele sunt înregistrate la Monde Selection în fiecare an din octombrie până în ianuarie.

Pentru evaluarea produselor alimentare, juriul Monde Selection este format din peste 70 de experți eminenți: Chefi Michelin, membri ai Academiei Culinare Franceze, maeștri cofetari și brutari, cadre universitare, consultanți nutriționiști. Fiecare produs este gustat de către toți membrii juriului, care completează în mod individual și independent formularul de evaluare, ce conține până la 20 de parametri diferiți.

Pentru testele de laborator, Monde Selection colaborează cu instituții publice și private, cum ar fi CERIA, BRUCEFO, Institutul Meurice și Euroconsultant.

Rezultatele sunt anunțate oficial la Ceremonia Monde Selection, care are loc în fiecare an, la începutul lunii iunie, într-un mare oraș european.

Etichetele de calitate MONDE SELECTION reprezintă o garanție incontestabila de calitate pentru consumatori.

Despre Sonimpex Topoloveni

Compania SONIMPEX TOPOLOVENI este singura producătoare din România pe segmentul prelucrării și conservării fructelor, fără zahăr adăugat și fără agenți de conservare. Pe lângă Magiunul de prune Topoloveni, compania mai are în portofoliu și gama de dulcețuri TOPOLOVEANA fără zahăr (afine ecologice, caise, căpșune, cătină, cireșe negre, coacăze, salcâm, goji ecologice, gutui, mure, nuci verzi, prune cu migdale, topinambur, vișine), dar și o pastă de tomate și zacuștele TOPOLOVEANA din vinete și din ciuperci.
Premii internaționale:
• Magiunul de prune Topoloveni – produs alimentar traditional românesc certificat la nivel european cu Indicatia Geografica Protejata (IGP); Superior Taste Award 2010, 2011, 2013 (ITQI)
• Dulceața de cireșe negre Topoloveana - ”Superior Taste Award 2011” 1 Golden Star ITQI
• Dulceața de afine ecologice ”Topoloveana” - ”Superior Taste Award 2012” 2 Golden Stars ITQI
• Dulceața de catina Topoloveana - ”Superior Taste Award 2011” 1 Golden Star ITQI
• Dulceața de prune cu migdale dulci Topoloveana - ”Superior Taste Award 2012” 1 Golden Star ITQI
• Dulceața de topinambur Topoloveana - Silver Award Monde Selection 2013
• Dulceața de căpșune Topoloveana - Silver Award Monde Selection 2013
• Dulceața de mure Topoloveana - Bronze Award Monde Selection 2013

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sonimpex-serv-com-srl/jumatate-din-gama-de-dulceturi-fara-zahar-adaugat-toloveana-detine-cel-putin-un-premiu-international