Studiu - Magiunul de prune Topoloveni poate fi introdus în dieta bolnavilor de diabet

BUCURESTI - 18 noiembrie 2013

Comunicat tip General in HoReCa, Agricultura

Magiunul de prune Topoloveni poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat, se arată în concluziile unui studiu efectuat la Institutul pentru Diabet, Nutriție și Boli Metabolice “N. C. Paulescu”.

Studiu - Magiunul de prune Topoloveni poate fi introdus în dieta bolnavilor de diabet

Timp de două luni, Sonimpex Topoloveni și intitutul menționat au colaborat pentru a vedea efectele consmului de magiun de prune  Topoloveni asupra statusului glicemic al persoanelor cu diabet zaharat tip 2.  Specialiștii Institutului au măsurat glicemia pacienților la două ore și a doua zi dimineața după ce au primit magiun de prune Topoloveni, rezultând că acesta este un produs natural și sănătos care poate fi inclus în dieta pacienților și “care susține tratamentul farmacologic antidiabetic”.

Am recurs la studiul știintific, respectiv, magiunul de prune Topoloveni a fost folosit în dieta pacienților bolnavi de diabet, la Institutul pentru Diabet, Nutriție și Boli Metabolice “N. C. Paulescu”. Știam rezultatul deoarece știm cum producem acest magiun, aliment tradițional, de numai.....100 ani. Și, totuși , când am primit documentul oficial am fost din nou mândri și fericiți că am oferit un nou motiv de bucurie celor care ,din pacate, suferă de diabet. Persoanele care au această problemă, pot să mănânce un "dulce sanatos". Îi rugăm pe consumatori să citească atent eticheta produselor numite " magiun".Noi garantăm acest demers științific doar pentru magiunul Topoloveni”, declară dna Bibiana Stanciulov, director general și unic acționar al Sonimpex Topoloveni.

Recunoașteea oferita prin studiul efectual la Institutul Paulescu vine la sfârșitul unei săptămâni în care magiunul de prune Topoloveni a primit două recunoașteri extrem de importante. Produsul a fost recompensat cu premiul pentru “Nutriție echilibrată” în cadrul Galei “Ce se întâmplă doctore?“  și cu premiul de excelență oferit de academicianul Ovidiu Bojor, în cadrul Galei care îi poartă numele.

Ca o recunoaștere a calității produsului, Comisia Europeană a aprobat anul acesta două programe de promovare a magiunul de prune Topoloveni peste hotare. Primul dintre acestea, cu o valoare de 981.000 euro are în plan promovarea produsului în Elveţia, Norvegia şi Federaţia Rusă, iar primele acţiuni vor avea loc luna aceasta, începând cu 23 noiembrie când Magiunul de prune Topoloveni va fi la Târgul Igeho din Basel, Elveţia. Cel de-al doilea proiect pe fonduri europene a fost listat oficial de câteva zile, Sonimpex Topoloveni fiind singurul producător român care va primi bani pentru promovarea principalului său produs- magiunul de prune- în America de Nord și Orientul Mijlociu, acest proiect având o valoare totală de 544.000 euro.

 

Sonimpex Topoloveni este singurul producător român care oferă pieței conserve din fructe și legume 100% naturale, fără aditivi alimentari, fără zahăr adăugat și fără conservanți. Mai multe detalii pe www.magiun-sonimpex.ro

Despre Sonimpex Topoloveni

Compania SONIMPEX TOPOLOVENI este singura producătoare din România pe segmentul prelucrării și conservării fructelor, fără zahăr adăugat și fără agenți de conservare. Pe lângă Magiunul de prune Topoloveni, compania mai are în portofoliu și gama de dulcețuri TOPOLOVEANA fără zahăr (afine ecologice, caise, căpșune, cătină, cireșe negre, coacăze, salcâm, goji ecologice, gutui, mure, nuci verzi, prune cu migdale, topinambur, vișine), dar și o pastă de tomate și zacuștele TOPOLOVEANA.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sonimpex-serv-com-srl/studiu-magiunul-de-prune-topoloveni-poate-fi-introdus-in-dieta-bolnavilor-de-diabet