Superior Taste Award 2011 pentru Dulceața de cireșe negre ”Topoloveana” fără zahăr adăugat

BUCURESTI - 26 mai 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Media / Publicitate, Sanatate

Prestigiosul Institut Internațional pentru Gust și Calitate din Bruxelles a conferit în cadrul ceremoniei din 26 mai 2011 distincția Superior Taste Award pentru prima dată Dulceții de cireșe negre ”Topoloveana” fără zahăr adăugat și pentru al doilea an consecutiv Magiunului de prune Topoloveni. Cele două produse sunt singurele de pe piață care dețin această distincție și care se bucură de recunoașterea internațională a calităților lor gastronomice. Distincțiile vor fi prezentate presei românești în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Copilului.

În 26 mai a.c. a avut loc la Bruxelles ceremonia de decernare a distincțiilor Superior Taste Award 2011, conferite de către juriul prestigiosului Institut Internațional pentru Gust și Calitate (International Taste & Quality Institute www.itqi.com). Dintre cele șase produse românești premiate, două sunt din categoria ”alimente” (”FOOD”) și aparțin companiei SONIMPEX SERV COM (Magiunul de prune Topoloveni și Dulceața de cireșe negre ”Topoloveana” fără zahăr adăugat), iar celelalte patru reprezintă piața băuturilor (”DRINK”). ”Iată că pe lângă înregistrarea recentă la nivel european ca marcă , obținerea premiului ITQI în al doilea an consecutiv de către Magiunul de Topoloveni dovedește fără echivoc faptul că acest produs tradițional românesc se află în topul gustului și calității mondiale, nu doar europene! Juriul ITQI a testat și gustat în acest an 906 produse din toate colțurile lumii și a decis că Magiunul de prune și Dulceața de cireșe negre Topoloveana fără zahăr adăugat își păstrează gustul și aromele specifice în condiții normale, fără conservanți, și merită să facă parte din galeria SUPERIOR TASTE. Deținem o tehnologie de fabricație care prin aceste premii își demonstrează realul succes și ne garantează o dezvoltare durabilă în continuare.” – a precizat doamna Bibiana Dolores Stanciulov, director SONIMPEX SERV COM.

Dacă Magiunului de prune Topoloveni i-au fost reconfirmate calitățile gastronomice de către al doilea premiu ITQI, noutatea din acest an este premierea Dulceții de cireșe negre ”Topoloveana” fără zahăr adăugat, un produs nou din portofoliul SONIMPEX SERV COM (înregistrat la OSIM în septembrie 2010), obținut prin aceeași tehnologie de producție ca și magiunul. Produsul finit conține 100% fructe, din care 65% cireșe negre, iar timpul de preparare este cuprins între 6 și 8 ore; cireșele sunt ”fierte” în suc natural de măr, la abur, în vase cu pereți dubli, unde temperatura dulceții nu depășește 68 de grade, astfel că apa se pierde treptat, păstrând aproape integral proprietățile fructelor proaspete. Aspectul produsului finit este foarte important: fructele își păstrează în timpul preparării pe lângă aroma specifică și forma, putând fi savurate întregi, cărnoase și suculente, negelatinizate.

Cele două recente distincții vor fi prezentate mass-media în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Copilului, în data de 1 Iunie ora 11.30, la Complexul de Servicii Sociale Sf. Maria (Str. Trompetului, nr. 117, Sector 5, București). Compania SONIMPEX SERV COM îi va răsfăța pe copiii din acest centru cu dulciuri sănătoase – preparate de cofetărie cu magiun de Topoloveni - și va crea cu ajutorul invitaților o atmosferă de sărbătoare pentru ei. Vedetele invitate vor veni cu copiii lor, pentru a le aduce micilor gazde jucării. De asemenea, vor împărtăși din experiența lor de părinte cum îi învață pe copiii lor să facă diferența între ”a mânca” și ”a se hrăni”, cu ce dulciuri sănătoase le place copiilor lor să-i răsfețe și care sunt cele mai bune sfaturi de alimentație sănătoasă pentru copii primite/citite vreodată.

Pentru a da evenimentului o notă specifică zonei geografice din care provin produsele SONIMPEX SERV COM, dl. Gheorghiță Boțârcă, primarul orașului Topoloveni, va delecta invitații prezenți la eveniment cu tradiții și specialități culinare deosebite.

Partenerii evenimentului: Consiliul Local al Sectorului 5 – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și World Vision Romania.

***

Pentru a participa la eveniment, va rog sa vă înregistrați sunând la 0722.588.959.

***

Despre ITQI

International Taste and Qality Institute (ITQI) este cea mai importantă organizaţie independentă a experților gastronomi (bucătari și somelieri), dedicată testării și promovării gustului superior al produselor alimentare și băuturilor.

Juriul care testează și desemnează câștigătorii distincțiilor ”Superior Taste Award” este format din reprezentați ai celor 12 asociații europene partenere de specialitate. Distincția de ”gust superior” este o recunoaștere internațională unică, pe baza degustării în orb a experților în arta culinară. Aceasta oferă instrumente puternice de marketing, care diferențiază produsele alimentare și băuturile:

-          Rezultate detaliate ale degustărilor, cu observațiile și sugestiile făcute de juriu;

-          Un argument independent și convingător pentru negocierea în afaceri;

-          Un mesaj clar de diferențiere față de concurență;

-          Mediatizarea internațională a Premiilor.

Firmele medaliate pot folosi beneficiile aduse de premiu pe o perioadă de trei ani.

Despre Sonimpex Topoloveni

Compania SONIMPEX SERV COM este singura producătoare din România pe segmentul prelucrării și conservării fructelor, fără zahăr adăugat și fără agenți de conservare. Pe lângă Magiunul de prune Topoloveni, compania mai are în portofoliu și o gamă de dulcețuri fără zahăr (căpșuni, vișine, cireșe negre), dar și o zacuscă de vinete și o pastă de tomate.
Compania a avut o cifră de afaceri în 2010 de 1 milion de euro și preconizează o creștere cu 50% a vânzărilor pentru 2011, ca urmare a majorării producției și exporturilor. În 2010, compania a înregistrat o producție anuală de 210 tone (circa 800.000 de borcane), capacitatea fabricii fiind dublă. SONIMPEX SERV COM are 25 de angajați și a cumpărat fabrica din Topoloveni în urmă cu 10 ani.
Magiunul de prune Topoloveni deține certificarea de Indicație Geografică Protejată la nivel european, aceasta fiind prima distincție de acest fel primită de un produs românesc tradițional. Ca urmare a unui protocol semnat de companie cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, pe eticheta Magiunului de prune Topoloveni va fi promovat timp de 1 an, începând cu mai 2011, brandul turistic al României.
Compania SONIMPEX SERV COM este furnizor al Casei Regale a României și deținătoare a certificatului de ”cod NATO de agent economic”.

Taguri: magiunTopoloveniSONIMPEX
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sonimpex-serv-com-srl/superior-taste-award-2011-pentru-dulceata-de-cirese-negre-topoloveana-fara-zahar-adaugat