Vara aceasta, ofera-ti o calatorie gastronomica in Parcul Sebastian!

BUCURESTI - 27 iunie 2011

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Afaceri, Media / Publicitate

Vara aceasta, in preajma sarbatorilor crestine, Parcul Sebastian va gazdui targurile de bucate traditionale FESTIN ROMANESC. Sarbatoriti romaneste in belsug si voie buna!

Vitel la protap - specialitate topoloveana

Vitel la protap - specialitate topoloveana

 In aceasta vara, Parcul Sebastian se deschide celor care vor sa aiba pe masa in zilele de sarbatoare delicatese traditionale. 

Bibiana Stanciulov, director Sonimpex Serv Com - producator Magiun Topoloveni

In preajma sarbatorilor crestine din aceasta vara, Parcul Sebastian va fi gazda unei serii de targuri de bucate traditionale de un rafinament aparte, denumite generic ”Festin romanesc”. Ele vor oferi locuitorilor Sectorului 5 - si nu numai - ocazia unei calatorii culinare deosebite, prin toate zonele tarii: din Maramures pana la Constanta, din Botosani si pana la Topoloveni.

Diversitatea si savoarea gastronomica a produselor traditionale vor fi completate de vestitele si nelipsitele licori care ”veselesc inima omului”, precum si de atmosfera de voie buna pe care o vor intretine cantecele live ale lui Ion Popa si dansurile populare ale ansamblului din Topoloveni.

 Perioadele de desfasurare:

 -de Sf. Apostoli Petru si Pavel: 1-3 iulie

-de Lasatul secului pentru Postul Sf. Fecioare Maria: 29-31 iulie

-de Adormirea Maicii Domnului: 12-14 august

-de Nasterea Maicii Domnului: 2-4 septembrie.

Ce vor putea cumpara vizitatorii?

-branza din lapte de vaca, oaie si capra cu derivate: cascavele (afumate si neafumate), telemea, urda (dulce si sarata), burduf (simplu si in coaja de brad), specialitati de branza cu verdeturi, casuri (branza fermentata in mod traditional) – oferite de producatori din Fundata (Brasov), Jina Sibiului, Galati, Asau (Bacau) si Topoloveni (Arges);

-carne si preparate din carne (carnati, pastrame, afumaturi): specialitati din rata, gasca si jigo de berbecut; specialitati secuiesti; pastrame si carnati din carne de vanat; pastrame si carnati din oaie; salamuri, parizer, carnati, toba, muschiuleti crud afumati si traditionali romanesti – oferite de producatori din Covasna, Suceava, Botosani si Galati;

-specialitati internationale: italienesti (branzeturi, prosciutto), frantuzesti (dulceturi) si unguresti;

-paine si specialitati de panificatie;

-miere de albine: miere ecologica, specialitati preparate cu miere si propolis, sucuri – oferite de producatori din Blaj (Alba) si Constanta;

-magiun si dulceturi fara zahar adaugat, fara E-uri si fara conservanti de la Topoloveni;

-dulciuri, cozonaci si placinte produse pe loc, in targ, dulci si sarate, covrigi si turta dulce – oferite de cofetari si patiseri din Maramures, Suceava, Botosani si Topoloveni;

-ceaiuri si siropuri naturale din plante, sucuri naturale din fructe si cereale (braga);

-bauturi alcoolice de la cramele Botarcani (Arges), Pietroasele Buzau si palinca Tramuta de Bihor;

obiecte mestesugaresti, vase din ceramica, imbracaminte (ii, rochii), covoare oltenesti, obiecte casnice si mic mobilier din lemn, podoabe, arame si produse din piele.

Pentru ca vizitarea targului sa fie pe deplin placuta, in Parcul Sebastian se vor putea servi mancaruri proaspat gatite (gratare din carne diversa, carnati si mititei), iar pentru a crea atmosfera targurilor traditionale, un vitel la protap – specialitate topoloveana – ii va atrage prin savoare si spectacol pe amatorii de mancare gustoasa.

Va asteptam cu drag, INTRAREA ESTE LIBERA!

Organizatori: Primaria Sectorului 5, Primaria Topoloveni, Sonimpex Serv Com.

Parteneri media: Click!Pofta buna!, Jurnalul National, Bursa.

Despre Sonimpex Topoloveni

Compania SONIMPEX SERV COM este singurul producator roman din domeniul prelucrarii si conservarii fructelor fara zahar adaugat si fara agenti de conservare. Pe langa Magiunul de prune Topoloveni, compania mai are in portofoliu si o gama de dulceturi fara zahar (capsuni, visine, cirese negre), dar si o zacusca de vinete si o pasta de tomate.
Magiunul de prune Topoloveni detine certificarea de Indicatie Geografica Protejata la nivel european din 8 aprilie 2011, aceasta fiind prima distinctie de acest fel primita de un produs romanesc traditional. Ca urmare a unui protocol semnat de companie cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, pe eticheta Magiunului de prune Topoloveni va fi promovat timp de 1 an, incepand cu mai 2011, brandul turistic al Romaniei.
Doua dintre produsele SONIMPEX SERV COM au obtinut distinctia ”Superior Taste Award” din partea Institutului de Gust si Calitate de la Bruxelles: Magiunul de Topoloveni a fost premiat in doi ani consecutiv (2010 si 2011), iar Dulceata de cirese negre Topoloveana fara zahar adaugat – inregistrata la OSIM in septembrie 2010 – a primit pentru prima data in 2011 aceasta distinctie.
Compania SONIMPEX SERV COM este furnizor al Casei Regale a Romaniei si detinatoare a certificatului de ”cod NATO de agent economic”.

Taguri: magiunTopoloveniSONIMPEX
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sonimpex-serv-com-srl/vara-aceasta-ofera-ti-o-calatorie-gastronomica-in-parcul-sebastian