Gradinita de vacanta, la final

BUCURESTI - 17 iulie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Social

In perioada 2 – 13 iulie, la Cisnadie (Sibiu), a avut loc proiectul educational non-formal Gradinita de vacanta pentru copiii prescolari organizat de SOS Satele Copiilor Romania in parteneriat cu Romtelecom .

Gradinita de vacanta, la final

SOS Satele Copiilor Romania, in parteneriat cu Romtelecom, a implementat la Cisnadie (Sibiu), un proiect educational non-formal pentru 40 de copii proveniti din familii defavorizate, inscrisi in anul scolar 2011 – 2012 la SOS Gradinita Cisnadie.

Timp de doua saptamani, copiii au avut posibilitatea sa participe la activitati educationale non-formale pregatite special pentru ei: excursie la Ferma-Scoala Cornatel, Vanatoarea de insecte, iesire in aer liber in familie, excursie in Parcul Subarini, jocuri si concursuri in aer liber

Proiectul a fost astfel gandit incat, prin toate activitatile desfasurate, copiii sa invete o multime de lucruri noi, sa exploreze, sa experimenteze, sa isi formeze abilitati si deprinderi noi, sa faca cat mai multa miscare, sa-si dezvolte imaginatia si, totodata, sa-si construiasca increderea in fortele proprii. Prin obiectivele sale principale, programul si-a propus sa le ofere copiilor date esentiale despre convietuirea cu natura,  de socializare, de exprimare libera a gandurilor si sentimentelor. Copiii au  participat la excursii organizate si au invatat sa respecte anumite reguli prestabilite de insotitori. In acelasi timp, au avut posibilitatea sa vada plante si animale domestice in mediul lor natural, sa cunoasca denumirea si caracteristicile lor, sa descopere placerea si bucuria de a interactiona cu animalele, de a le hrani sau de a le observa in mediul lor.

Intr-o lume „moderna”, in care omul a uitat sa respecte natura si sa convietuiasca cu ea, copiii cresc izolat de natura si de creaturile vii, pierzandu-si legatura fireasca cu lumea exterioara si refugiindu-se ore intregi in fata televizorului. In acelasi timp, lipsa timpului sau situatia financiara destul de precara a familiilor le afecteaza dezvoltarea normala a unei culturi generale si a spiritului inovativ. Toate acestea duc la o generatie de tineri care nu pot interactiona si nu se pot integra ulterior in societate, cu atat mai mult sa faca fata situatiei de a transmite mai departe copiilor din experienta lor personala si din cultura generala, a precizat Mihaela Mihai, Coordonatorul SOS Gradinita Cisnadie.

Romtelecom are o traditie indelungata in sustinerea cauzei copiilor din Romania. Acest proiect face parte, asadar, dintr-o zona de preocupare traditionala pentru noi. Credem ca Romania are nevoie sa investeasca in generatiile viitoare, sub orice forma, iar copiii au nevoie de noi, de grija noastra, de investitia noastra in ei. Credem, de asemenea, ca niciun copil nu trebuie sa duca lipsa unei copilarii normale, mai ales atunci cand provine dintr-o zona defavorizata. Mai ales atunci, copiii trebuie, pe cat posibil, sa ramana conectati la firesc, incurajati, sa aiba sansa unui inceput care sa fie definit de normalitate. Am inteles in toti acesti ani ca, de fapt, vorbim de lucruri simple, care chiar pot fi facute. Totul e sa ne dorim cu adevarat, sa ne mobilizam si sa cream precedente pozitive in societate”,  a declarat Cristina Popescu, Director Comunicare Romtelecom.

Despre SOS-Satele Copiilor Romania

Despre SOS Satele Copiilor Romania
SOS Satele Copiilor Romania ocroteste si sprijina astazi peste 1000 de copii în dificultate, care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei lor biologice. De 60 de ani in lume si de 20 de ani in Romania, intervenim oriunde exista un copil si o nevoie, oferind sprijinul nostru. Organizatia SOS Satele Copiilor Romania este membra a SOS Kinderdorf International, retea caritabila prezenta in 133 de tari ale lumii.

Despre ROMTELECOM

Cu o expertiză de peste 80 de ani pe piaţa românească de telecomunicații, Romtelecom este unul dintre cei mai reprezentativi operatori la acest moment. Compania a parcurs o perioadă de transformari majore în ultimii ani, de la un furnizor clasic de telefonie fixă la un jucator competitiv pe piaţa de telecomunicaţii, oferind astăzi o gamă completă de servicii de comunicare şi divertisment, de la voce, Internet, si televiziune. Romtelecom sustine societatea romaneasca prin implicari constante dintre cele mai variate, de la sport, arta, filantropie, sanatate si nu numai. Una dintre cele mai importante cauze sustinute de Romtelecom de-a lungul timpului este legata de protectia drepturilor copiilor in Romania.
Mai multe detalii despre companie sunt disponibile pe www.romtelecom.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sos-satele-copiilor-romania/gradinita-de-vacanta-la-final