SOS Masina cu Jucarii din nou alaturi de copii!

BUCURESTI - 14 aprilie 2008

Comunicat tip General in Social

SOS Maşina cu Jucării – proiect al asociaţiei SOS Satele Copiilor România, parteneră a Fundaţiei Vodafone România a desfăşurat, sambata 12 Aprilie 2008, o serie de activităţi de animaţie socio-educativă în localitatea Mogosoaia , judetul Ilfov.

Peste 150 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani însoţiţi de 20 de adulţi au participat timp de trei ore la jocuri de grup, concursuri, jocuri cu diferite materiale, jonglerie, ateliere de pictură, modelaj şi confecţionare de jucării, având posibilitatea de a-şi dezvolta imaginaţia, creativitatea şi încrederea în sine, de a învăţa jocuri şi de a lega noi prietenii, într-o atmosferă de sărbătoare.
Evenimentul a avut ca beneficiari in principal copiii din centrele de plasament Pinocchio din Sectoarele 1 si 3, Domnita Balasa si Robin Hood si apartamentele sociale din Sectorul 3.
Initiativa a apartinut Asociatiei CARE, care a putut organiza prezenta celor 5 centre sociale la eveniment. Alaturi de SOS Masina cu Jucarii au stat 14 voluntari inimosi.
Asociatia SOS Satele Copiilor Romania ingrijeste copii in dificultate (copii fara familie sau care nu mai pot fi ingrijiti, din diferite motive, de proprii parinti), intr-un mediu familial, pe termen lung pana cand devin tineri independenti si autonomi sau, daca este nevoie, si pe termen scurt si mediu pana la reintoarcerea lor in familia biologica.
De serviciile celor 14 proiecte derulate de SOS Satele Copiilor Romania, in cei 17 ani de activitate, au beneficiat peste 28.000 de copii. Proiectele SOS sunt: trei Sate SOS, patru Comunitati de Tineri, doua Gradinite, o Tabara de Vacanta, Masina cu Jucarii, trei Proiecte pentru Prevenirea Separarii Copilului de Familia Sa.

Despre SOS-Satele Copiilor Romania

SOS Satele Copiilor Romania este membra a SOS Kinderdorf International, organizatie nominalizata in 1999 la Premiul Nobel pentru pace, afiliata UNESCO, consultant al ONU si castigatoare a Premiului Conrad Hilton, cea mai prestigioasa distinctie internationala acordata in domeniul caritatii.

Cristiana Ionescu
reprezentant relatii publice
Tel : 021.668.00.90/ 0744.326.236
cristiana.ionescu@sos-satelecopiilor.ro