Un Ambasador austriac ajuta copiii romani!

BUCURESTI - 28 iulie 2009

Comunicat tip General in Social

Excelenta Sa, Dr. Martin Eichtinger, Ambasador al Austriei in Romania a aratat astazi, 28 iulie 2009, la semnarea acordului de parteneriat intre Ambasada si SOS Satele Copiilor Romania, ca ii pasa de soarta copiilor romani. In cadrul conferinţei de presa ce a avut loc chiar in SOS Satul Copiilor Bucuresti (Calea Floreasca nr. 165 sector 1), Ambasadorul a semnat un contract de sponsorizare in valoare de 10.000 EURO, implicand in aceasta initiativa si comunitatea de afaceri austriaca din Romania. Aceasta sponsorizare a fost folosita pentru realizarea unor lucrari de izolare termica pentru doua dintre Casele Familiale din Satul SOS Bucuresti, beneficiarii fiind cei 13 copii ce locuiesc aici.

Un Ambasador austriac ajuta copiii romani!

Domnul Ambasador Dr. Martin Eichtinger a povestit audientei ca a vizitat numeroase Sate SOS din diferite tari ale lumii si a organizat manifestari in beneficiul SOS Kinderdorf International, de-a lungul misiunilor sale diplomatice. Ambasada Austriei si Excelenta Sa sprijina constant cauze sociale si se implica in imbunatatirea vietii copiilor lipsiti de grija parinteasca.
Reprezentantii Ambasadei si cei prezenti la eveniment au putut vedea cu ochii lor rezultatul gestului, fiind invitati sa viziteze Casele SOS si sa ii cunoasca pe copii. Gestul Excelentei Sale a fost marcat prin dezvelirea unei plachete certificand contributia sa si printr-un dar simbolic oferit de copii.
La randul sau, Presedintele SOS Satele Copiilor Romania a apreciat promptitudinea cu care o intentie declarata s-a concretizat intr-o sponsorizare palpabila si timpul record de finalizare a lucrarilor . De asemenea, a laudat sinceritatea acestui gest caritabil, mai ales in contextul crizei economice de astazi:
„ In vremurile in care traim trebuie sa ne gandim la nevoi. Ale noastre, dar si ale celor din jur. Ne bucura si ne onoreaza faptul ca Excelenta Sa si firmele austriece din Romania s-au implicat in proiectul de reabilitare a cladirilor din SOS Satul Bucuresti. Gestul de a sustine o cauza ca a noastra este un exemplu demn de urmat. Tin sa multumesc Excelentei Sale, caci crede cu tot sufletul in munca pe care o face la nivel international pentru SOS Satele Copiilor.” – Mihai Negut - Presedinte al SOS Satele Copiilor Romania

Despre SOS-Satele Copiilor Romania

SOS Satele Copiilor România ofera o familie copiilor in dificultate, ii ajuta sa isi construiasca un viitor si se implica in dezvoltarea comunitatilor in care ei traiesc. Asociatia desfasoara, de 19 ani in Romania, proiecte sociale în beneficiul copiilor, tinerilor şi familiilor. In România există 15 proiecte ale asociaţiei ce deservesc 15.000 de beneficiari anual. Organizatia SOS Satele Copiilor este membra a SOS Kinderdorf International. De 60 ani, organizatia este prezenta oriunde exista un copil si o nevoie, in peste 450 de Sate SOS, plasate in 132 de tari din toata lumea.

Persoana de contact
Ioana Petrea – Coordonator Atragere Fonduri - 0743.068.297, ioana.petrea@sos-satelecopiilor.ro
cristiana.ionescu@sos-satelecopiilor.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sos-satele-copiilor-romania/un-ambasador-austriac-ajuta-copiii-romani