Sover Optica Group si Active Collection au participat la Congresul de Strabologie

Pantelimon - 11 septembrie 2012

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Farmaceutic

In perioada 2-5 septembrie 2012, Sover Optica Group a participat in calitate de expozant la cea de-a 35-a editie a Congresului Asociatiei Europene de Strabismologie (European Strabismological Association - ESA 2012 ).

Active Collection - rame de ochelari pentru copii 0-24 luni/ 2-7 ani

Active Collection - rame de ochelari pentru copii 0-24 luni/ 2-7 ani

 "Incercam sa sprijinim eforturile prescriptorilor in solutionarea deficientelor de vedere, rolul acestora fiind important pentru oricare pacient, insa, in mod special, el devine esential in cazul copiilor.”  

Doina Badiu, directorul general Sover Optica Group

Reunind 250 de participanti din 48 de tari, ESA 2012 este primul congres oftalmologic international desfasurat in Romania. Evenimentul reprezinta o realizare prestigioasa a comitetului stiintific al Societatii Romane de Strabism si Oftalmopediatrie, un fapt ce promoveaza tara noastra in randul elitei stiintifice mondiale.

Plecand de la edificarea unui climat favorabil educatiei pentru sanatate in Romania si de la principiul ca fiecare individ dispune de un capital limitat de vedere, dna Doina Badiu, directorul general Sover Optica Group, a declarat in prima zi a congresului: „Compania noastra a considerat intotdeauna ca ingrijirea vederii solicita o abordare multisectoriala, avand nevoie de aliati devotati celui mai important dintre simturi. Incercam sa sprijinim eforturile prescriptorilor in solutionarea deficientelor de vedere, rolul acestora fiind important pentru oricare pacient, insa, in mod special, el devine esential in cazul copiilor.”

Conform medicilor oftalmologi, este recomandat sa investigam acuitatea vizuala a copiilor incepand din primele luni de viata, pentru a depista eventuale deficiente de vedere si pentru a creste sansele de reusita in corectarea acestora. Convinsa de importanta ingrijirii si mentinerii sanatatii oculare pe tot parcursul vietii, Sover Optica a venit in intampinarea cerintelor specifice oftalmologiei pediatrice prin intermediul unei oferte diversificate, alcatuita in primul rand din dispozitive clasice de corectie optica, fie ca ne referim la ramele de ochelari pentru copii sau ochelarii de soare, fie ca vizam lentilele organice Hoya PNX 1.53 cu rezistenta sporita la impact si 2 ani garantie impotriva spargerii, ele fiind deja binecunoscute purtatorilor cu un stil de viata activ. De asemenea, oferta a inclus atat instrumente destinate examenului ocular (prisme Berens, teste stereoscopice Lang, teste Ishihara etc), cat si diverse articole destinate terapiilor ortoptice ale ambliopiei si strabismului (ocluzoare autoadezive Ortopad).

Cu prilejul congresului ESA 2012, Sover Optica a lansat cele mai recente rame pentru copii reunite sub denumirea Active Collection. Produse in Italia de catre Centrostyle SpA, cele 80 de rame ale colectiei sunt impartite in 4 familii de produse - Active Soft , Active Flexi, Active Spring si Active Sport. Vizitatorii congresului ESA 2012 au apreciat in mod special subcategoriile Active Flexi si Active Soft one piece, cele doua linii avand avantajul unei adresabilitati foarte precise, fiind concepute pentru copii a caror varsta variaza intre 1 luna si 10 ani.

Active Flexi se remarca prin dimensiunile extrem de variate (36-37-38-39-40-41-43), precum si prin materialele confortabile si elastice, insusiri la care se adauga versatilitatea si siguranta in purtare. Frontalul monturii este realizat dintr-un mix de materiale - Grilamid® TR90 cu diverse nuante, la exterior, si cauciuc moale, la interior, in vreme ce bratele ajustabile “la rece” sunt confectionate din Grilamid ® TR90 transparent, pe care gliseaza terminalele arcuite din cauciuc. Adaptarea anatomica a oricarei rame din familia Active Flexi este inlesnita de aceasta solutie tehnica, opticianul calibrand cu rapiditate ochelarii dupa fizionomia fiecarui copil, fara niciun risc.  Pozitia finala a terminalului arcuit se blocheaza pe brat cu ajutorul unui adeziv cu efect instant.

Active Soft one-piece sunt rame dintr-o singura bucata executate din materiale flexibile cu aspect catifelat, avand dimensiunile 36-37-38 si concepute special pentru copii de varste foarte fragede (0-3 ani). Un element distinct este cordonul elastic – tub din silicon - ce permite fixarea ferma a monturii pe capul copilului, oferind posibilitatea inserarii unui ocluzor necesar exercitiilor ortoptice. Ramele Active Soft sunt turnate prin co-injectie, o tehnologie bazata pe utilizarea cauciucului de diferite densitati. La exteriorul monturii este injectat un cauciuc de inalta densitate, ce mentine forma frontalului, iar in zona puntii nazale se foloseste un cauciuc cu o densitate mai mica pentru a asigura un grad mai mare de confort. Componentele structurii Active Soft one-piece nu au adezivi si nici balamale, trasaturi avantajoase atat pentru prevenirea inghitirii pieselor de mici dimensiuni, cat si pentru cresterea flexibilitatii intregii monturi.

„Oferta noastra de rame de ochelari acopera, acum, toate segmentele de varsta.” a subliniat doamna Marina Soci, directorul de vanzari al Sover Optica. Referindu-se la participarea companiei in cadrul congresului de strabologie, dna Soci a dorit sa adauge: „Sover Optica Group a urmarit sa faca dovada ca, pentru micii purtatori de ochelari, avem cateva noutati demne de remarcat pentru usurinta adaptarii anatomice, precum si pentru rezistenta, biocompatibilitate, flexibilitate si design. In plus, ramele de copii Active Collection beneficiaza de experienta Centrostyle, producator italian prezent de peste trei decenii in industria optica, un aspect ce este reflectat in multitudinea de combinatii posibile, in alegerea materialelor si tehnologiilor inovative. Ramele Active Collection intrunesc toate dezideratele unor dispozitive optice create pentru varste fragede, criteriile functionale si ergonomice fiind perfect integrate caracterului ludic, exprimat prin zecile de forme si culorile atractive.”

Ramele de ochelari pentru copii Active Collection sunt distribuite in Romania de catre Sover Optica Group si pot fi livrate exclusiv magazinelor de optica sau centrelor oftalmologice.

Despre ESA

European Strabismological Association (ESA) este o asociatie profesionala fondata in anul 1962, ce are ca scop diseminarea cunostintelor referitoare la toate aspectele senzoriale si motorii ale strabismului si a altor deficiente de motilitate oculara, impartasirea cunostintelor legate de diagnostic si proceduri terapeutice, stimularea cercetarii clinice si experimentale, precum si crearea, pe cat posibil, a unei terminologii comune la nivel mondial.

Despre congresul ESA 2012

ESA 2012 este primul congres european de oftalmologie gazduit in Romania. Pe parcursul celor 3 zile, in cadrul oferit de sala Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei din Bucuresti, 250 de participanti din 48 de tari de pe tot mapamondul, au asistat la prezentarea celor mai recente cercetari si rezultate sustinute de cei mai mari specialisti oftlamopediatri, autori a numeroase carti si lucrari de specialitate in domeniul strabologiei. Programul stiintific al evenimentului a cuprins 2 simpozioane, 2 mese rotunde, o sesiune de cazuri dificile, 2 cursuri, o sesiune de 46 de prezentari orale si un numar de 62 postere remarcabile. Congresul precedent a fost organizat anul trecut la Bruges (Belgia), urmand ca intalnirea din 2013 sa aiba loc la Marsilia (Franta).

Despre SRSOP 

Societatea Romana de Strabism si Oftalmopediatrie (SRSOP) a fost infiintata in anul 2001, la initiativa a 6 membri fondatori, sub coordonarea prof. dr. Cristina Vladutiu. Organizatia  si-a propus educarea si sprijinirea cat mai multor medici ce doresc o mai buna aprofundare a cunostintelor in domeniul oftalmologiei pediatrice. An de an, numarul de membri inscrisi in SRSOP a crescut, astfel ca, in prezent, organizatia beneficiaza de sustinerea a 84 de medici. Persoana de contact SRSOP: dr. Daniela Cioplean, daniela.cioplean@oftapro.ro

Despre Centrostyle

Centrostyle ofera solutii inovatoare si de inalta calitate in sectorul optic. Sediul administrativ se afla in mica localitate lombarda Vedano Olona (Italia), compania avand si o filiala situata in suburbia londoneza Watford (Marea Britanie). Centrostyle opereaza la nivel mondial prin intermediul unei retele de 40 de distribuitori ce reusesc sa deserveasca centre de optica medicala sau retele de magazine optice raspandite in mai mult de 80 de tari. Activitatea Centrostyle este axata pe studiul, cercetarea, dezvoltarea si fabricarea de produse inovatoare, bazate pe calitate, functionalitate si distinctie, in pas cu tendintele modei si concepute pentru satisfacerea solicitarilor opticienilor sosite dintr-o piata in continua schimbare. Portofoliul de produse Centrostyle include mai mult de 6.000 de articole – minuterie si instrumente pentru atelierul de optica, aparatura pentru reparatii si mentenanta, rame pentru ochelari cu utilizari specifice, ochelari de soare, accesorii etc - realizate sub licenta proprie, in conformitate cu normativele internationale. In Romania, produsele Centrostyle sunt distribuite de catre Sover Optica Group.

Despre Grilamid® TR 90

Grilamid® TR90 este o poliamida transparenta (nylon), ce apartine unei familii distincte de materiale termoplastice amorfe ce combina proprietatile excelente ale poliamidei semi-cristaline 12 cu beneficiile unui material amorf. Reusind sa combine transparenta excelenta si rezistenta la fisurare, Grilamid® TR90 dispune de caracteristici exceptionale, raspunzand cu succes diverselor solicitari chimice sau mecanice. Deoarece Grilamid® TR 90 nu contine aditivi plastificatori si rezista bine la transpiratie, el poate fi ingredientul unor produse cu caracter personal, cum ar fi ochelarii pentru sportivi sau ochelarii de protectie, imbunatatind performantele acestora. Grilamid® TR90 este patentat de societatea elvetiana EMS-GRIVORY, lider mondial in sectorul materialelor plastice pe baza de poliamida.

Sursa informatiilor

http://centrostyle.it/

http://www.esa-strabismology.com/

http://www.esa2012.org/

http://www.srsop.org/

Despre Sover Optica S.R.L.

Sover Optica Grup și-a câștigat o binemeritată reputație în sectorul opticii medicale din România, atât datorită profesionalismului și seriozității serviciilor sale, cât și rezonanței brandurilor de ochelari pentru care este unic importator și distribuitor: 1a Classe Alviero Martini, Azzaro, Charriol, Daniel Hechter, Francesco Smalto, Henry Jullien, Laura Biagiotti, Montblanc, MCS Marlboro Classics, Roberto Cavalli, Thierry Mugler, Timberland, Tom Ford sau Trussardi.