Sover Optica Group sustine Ziua Mondiala a Vederii

Pantelimon - 11 octombrie 2012

Comunicat tip General in Sanatate

Cu prilejul aniversarii Zilei Mondiale a Vederii, Sover Optica Group isi reafirma rolul de promotor al ingrijirii vederii printr-un mesaj adaptat prevenirii si monitorizarii continue. Conform principiilor educatiei pentru sanatate, Sover Optica Group indeamna opinia publica sa efectueze regulat un control amanuntit al vederii.

Stegulet promotional Sover Optica Group

Stegulet promotional Sover Optica Group

 "In cadrul intalnirilor profesionale putem sa ne sincronizam actiunile si sa gasim impreuna cele mai eficiente cai de comunicare, astfel incat sensibilizarea opiniei publice romanesti privind problematica ingrijirii vederii sa devina o realitate.” 

Doina Badiu, director general Sover Optica Group

Incepand de azi, mesajul este difuzat atat direct, prin intermediul prezentei companiei in calitate de expozant in cadrul Congresului National de Oftalmologie, cat si online, prin intermediul paginii “Ziua Mondiala a Vederii” gazduite pe Facebook.

Participarea companiei in cadrul celui mai important congres national de oftalmologie este deja  traditionala, insa este pentru prima oara cand programarea evenimentului coincide cu aniversarea Zilei Mondiale a Vederii. In acest sens, dna Doina Badiu, directorul general Sover Optica Group, a dorit sa mentioneze ca: “Dupa o luna de la primul congres european de strabologie organizat la Bucuresti, toamna 2012 este generoasa si ne ofera pentru a doua oara prilejul sa intram in contact cu cei mai renumiti medici oftalmologi din Romania. Doar asa putem sa ne sincronizam actiunile si sa gasim impreuna cele mai eficiente cai de comunicare, astfel incat sensibilizarea opiniei publice romanesti privind problematica ingrijirii vederii sa devina o realitate.”

Plecand de la dezvoltarea unui climat favorabil educatiei pentru sanatate in tara noastra, precum si de la principiul ca fiecare individ dispune de un capital limitat de vedere, dna Badiu a subliniat: „Sover Optica Group a considerat intotdeauna ca ingrijirea vederii solicita o abordare multisectoriala, avand nevoie de resurse si competente adecvate celui mai important si celui mai solicitat dintre simturi. Suntem implicati de 19 ani in distributia nationala de articole optice, iar portofoliul nostru actual include atat consumabile (ochelari, lentile si accesorii), cat si produse dedicate segmentului «eye care professional». De aceea, urmarim constant sa sustinem eforturile prescriptorilor in solutionarea celor mai complexe deficiente de vedere, rolul acestora fiind esential in destinul oricarui pacient.”

In calitate de expozant, la standul Sover Optica Group vizitatorii primesc informatii referitoare atat la importanta ingrijirii si mentinerii sanatatii oculare pe tot parcursul vietii, cat si modalitati concrete de corectie si prevenire. Adaptandu-se specificului acestei reuniuni profesionale, Sover Optica si-a configurat o oferta diversificata, alcatuita in primul rand din dispozitive clasice de corectie optica, fie ca ne referim la ramele de ochelari pentru copii si adulti sau la ochelarii de soare, fie ca vizam lentilele organice HOYA, acestea fiind deja binecunoscute multor purtatori. De asemenea, pot fi comandate instrumente destinate examenului ocular (prisme Berens, teste stereoscopice Lang, teste Ishihara etc), precum si alte accesorii optice sau intrumente de atelier produse de Centrostyle . In plus, datorita reprezentantilor departamentului tehnic Sover Optica, pot fi exemplificate modurile de functionare al unora din cele mai recente aparate din industria de profil: autorefractometrul Accuref  R-800 ( Shin-Nippon ), biomicroscopul SL-45 DX (Shin-Nippon), unitatea oftalmologica Pure ( Meccanottica Mazza ) si masina de slefuit lntile pe contur Briot Emotion.

Despre Ziua Mondiala a Vederii

Ziua Mondiala a Vederii (World Sight Day - WSD) se aniverseaza in fiecare an, in cea de-a doua zi de joi a lunii octombrie, ea marcand si celebrand ziua internationala dedicata vederii. Pentru a imbunatati continuu starea de sanatate a analizatorului vizual, de care ochii sunt indestructibil legati ca sistem periferic de receptie, Ziua Mondiala a Vederii urmareste sa amplifice importanta acordata problematicii globale a prevenirii orbirii si ameliorarii insuficientelor de vedere. Ziua Mondiala a Vederii este inclusa in calendarul oficial al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, fiind coordonata de catre Agentia Internationala de Prevenire a Orbirii (AIPO) – International Agency for the Prevention of Blindness IAPB – si subordonata initiativei globale  “VISION 2020”. “Initiativa globala pentru eliminarea orbirii tratabile pana in anul 2020 ", cunoscuta sub denumirea de "VISION 2020: Dreptul la vedere", a fost lansata la Geneva, la 18 februarie 1999, de catre dr. Gro Harlem Brundtland.

Despre Sover Optica Group

Sover Optica Group este o societate comerciala cu capital mixt romano-italian infiintata in 1994, al carei obiect de activitate il reprezinta distributia nationala de articole optice destinate ingrijirii vederii. Principalele categorii de produse comercializate de Sover Optica – rame de ochelari, ochelari de soare si accesorii, sunt dedicate corectiei sau protectiei vederii, oferta Sover Optica fiind completata cu echipamente, aparate si instrumentar destinate cabinetelor de optometrie sau oftalmologie, atelierelor de optica medicala sau saloanelor de optica. Incepand cu 1 februarie 2012, lentilele oftalmice corectoare constituie portofoliul Optical Lenses SRL, o societate ce distribuie in exclusivitate produsele HOYA Vision Care. Dupa 19 ani de activitate, Sover Optica Group are peste 65 de angajati si o baza de clienti formata din peste 500 magazine de optica si cabinete de optometrie sau oftalmologie.

Despre Briot Emotion http://vimeo.com/43150804

Briot Emotion este un model compact de masina de slefuit lentile pe contur ce raspunde perfect cerintelor actuale ale atelierelor de optica. Principalele premise ale proiectarii Emotion au urmarit atingerea echilibrului dintre simplitatea operationala si performantele tehnice, elemente integrate intr-o masina usor de manevrat, ce permite executia rapida a celor mai uzuale prelucrari. Fie ca ne referim la scanerul 4D, la centratorul-blocator sau la display-ul touchscreen de inalta rezolutie - Emotion este singura masina echipata cu acest tip de interfata, toate aceste functionalitati sunt integrate intr-un design compact ce permite utilizatorului sa-si gestioneze fluxul de procese intr-un mod intuitiv, cursiv si ergonomic. Punctele forte ale meniului Emotion sunt: scanare fotografica si mecanica, memorarea unui numar de 300 de lucrari si a 200 de forme, editarea coordonatelor de gaurire, capacitatea de a modifica forma lentilei si centrare prin sistem video digital. In Romania, produsele Briot-Weco sunt distribuite de Sover Optica Group.

Despre Centrostyle

Centrostyle ofera solutii inovatoare si de inalta calitate in sectorul optic. Sediul administrativ se afla in mica localitate lombarda Vedano Olona (Italia), compania avand si o filiala situata in suburbia londoneza Watford (Marea Britanie). Centrostyle opereaza la nivel mondial prin intermediul unei retele de 40 de distribuitori ce reusesc sa deserveasca centre de optica medicala sau retele de magazine optice raspandite in mai mult de 80 de tari. Portofoliul de produse Centrostyle include mai mult de 6.000 de articole – minuterie si instrumente pentru atelierul de optica, aparatura pentru reparatii si mentenanta, rame pentru ochelari cu utilizari specifice, ochelari de soare, accesorii etc - realizate sub licenta proprie, in conformitate cu normativele internationale. In Romania, produsele Centrostyle sunt distribuite de catre Sover Optica Group.

Despre Congresul National de Oftalmologie, Sinaia 2012

In perioada 9-13 octombrie 2012, la Sinaia, are loc cel de-al XI-lea Congres National de Oftalmologie cu participare internationala. In cadrul manifestarii stiintifice vor fi prezenti peste 874 de oftalmologi autohtoni (din totalul de cca 1050 oftalmologi romani), iar 45 de invitati straini vor participa cu lucrari, a precizat pentru Agerpres dr. Daniela Selaru, secretar general al Societatii Romane de Oftalmologie (SRO). Tot in aceasta perioada au loc si lucrarile celui de-al X-lea Congres al Societatii de Oftalmologie a Marii Negre (Black Sea Ophthalmological Society, BSOS).

Sursa informatiilor

http://www.vision2020.org/main.cfm?type=WORDSIGHTDAY

http://www.oftalmologia.ro

http://centrostyle.it/

http://www.romedic.ro/al-xi-lea-congres-national-de-oftalmologie-reunit-cu-al-x-lea-congres-bsos-la-sinaia-0N36311

 

Catalogul online Active Collection (rame de ochelari pentru copii) http://centrostyle.it/ebook/quadrato/GLASSES/83052GB_E/1/83052GB_E.html

Despre Sover Optica S.R.L.

Sover Optica Grup și-a câștigat o binemeritată reputație în sectorul opticii medicale din România, atât datorită profesionalismului și seriozității serviciilor sale, cât și rezonanței brandurilor de ochelari pentru care este unic importator și distribuitor: 1a Classe Alviero Martini, Azzaro, Charriol, Daniel Hechter, Francesco Smalto, Henry Jullien, Laura Biagiotti, Montblanc, MCS Marlboro Classics, Roberto Cavalli, Thierry Mugler, Timberland, Tom Ford sau Trussardi.