Aplicațiile Google Apps for Education prezentate de CBN IT la Craiova

BUCURESTI - 11 septembrie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, IT&C, Internet

Compania CBN IT , furnizor de soluții IT menite să inoveze sistemul de învățământ prin optimizarea activităților în cadrul instituțiilor educaționale, organizează Vineri, 12 septembrie la Craiova, un eveniment de prezentare a aplicațiilor Google Apps for Education .

Aplicațiile Google Apps for Education prezentate de CBN IT la Craiova
 “La locul de muncă sau în business, fără să ne dăm seama, în loc să colaborăm, suntem în continuu într-o cursă fără premiu." 

Cezar Nourescu, Director General CBN IT

În aproximativ 90% din instituțiile de învățământ din lume, nu doar din România, sistemul de învățământ este din păcate unul competitiv, cu note și premii oferite, în loc de colaborare, copiii lucrează individual. Acest aspect are efectul de a produce competitivitate pe termen lung.

La locul de muncă sau în business, fără să ne dăm seama, în loc să colaborăm, suntem în continuu într-o cursă fără premiu”, declară Cezar Nourescu, Director General CBN IT.

Din fericire școlile private au început să pună din ce în ce mai mult accent pe metode de învățare în echipă și pe dezvoltarea mai multor aptitudini conform teoriei Inteligențelor Multiple a lui Howard Gardner, nu doar transmitere de know-how și exerciții de logică.

Începând cu 2010, odată cu pionieratul în utilizarea platformelor Cloud oferite de Google Inc, firma CBN IT s-a specializat continuu în dezvoltarea de aplicații web complexe, axate pe colaborare. Aplicația 2bitsEDU este construită integral pe aceste platforme, oferind avantajul că nu mai sunt necesare investițiile în servere, licențe software și infrastructură locală.

Echipa CBN IT crede cu tărie în faptul că sistemul de învățământ va putea fi îmbunătățit în următorii 10 ani doar prin mici schimbări dar cu efect amplu, iar decizia de ajutor gratuit către toate instituțiile de învățământ în implementarea aplicațiilor colaborative Google Apps for Education poate fi una dintre ele. Un exemplu aplicabil este acela în care mai mulți elevi lucrează online în timp real la același proiect sau temă prin intermediul unei conferințe video.

Acest pachet de aplicații, gestionate în mod automat de 2bitsEDU, poate schimba subtil modul de gândire atât al copiilor cât și al dascălilor din școlile de stat prin simplul fapt că totul se poate face online în mod colaborativ. Cei interesați de produsul celor de la CBN IT, pot obține mai multe informații în cadrul evenimentului de la Craiova.

Google Apps for Education se adresează în egală masură elevilor, dascălilor, directorilor de școli, părinților și oricărei alte persoane interesate de educație.

Evenimentul va avea loc la Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman din Craiova, Strada Mihail Kogălniceanu. Participarea este gratuită.

Referințe:

www.2bitsEDU.com – CBN IT Software Solutions,

(+40)752.163.490 - cezar @ 2bitsEDU

Despre Special Media


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/special-media/aplica-iile-google-apps-for-education-prezentate-de-cbn-it-la-craiova