Asseco SEE (Romania): putem asigura viata (sistemelor IT) si dupa dezastre

BUCURESTI - 3 mai 2010

Comunicat tip General in IT&C


Asseco SEE (Romania) a prezentat la conferinta Business Continuity/Disaster Recovery” solutia „Continuous Availability for Business-Critical Data with NetApp MetroCluster”

Asseco SEE (Romania): putem asigura viata (sistemelor IT) si dupa dezastre

Petru Bazac, Senior Presales Consultant Asseco SEE România: „Noţiunea de high availability implică arhitecturi redundante. Noţiunea de disaster recovery implică răspunsul la întrebarea: este bine să avem toată infrastructura într-o singură locaţie? Răspunsul este, evident, nu. Soluţia vine de la NetApp, prin îmbinarea celor două concepte în soluţia MetroCluster, care funcţionează ca un cluster, doar că infrastructura nu se află într-un singur loc”.

ASEE dispune de consultanţi certificaţi şi arhitecţi de soluţii ce susţin clienţii să planifice, proiecteze şi să instaleze soluţii de recuperare în caz de dezastru şi soluţii de backup ce au un impact minim asupra afacerii, maximizând interoperabilitatea şi compatibilitatea între sistemele existente şi cele noi. Compania are expertiză dovedita în proiectarea de soluţii privind:

Recuperare în caz de situaţii critice (dezastre)
Consolidări de date
Replicarea datelor
Managementul sistemelor IT
Securitatea reţelei

NetApp este unul din cei mai importanti parteneri ai Asseco SEE (Romania) pentru solutii de stocare (storage)

Asseco SEE (Romania) detine certificarea de “NetApp Sales Gold Partner si Authorized Support Partner”.

Certificari profesionale :

NetApp Certified Data Management Administrator
NetApp Certified Solution Architect - Backup & Restore
NetApp Certified Solution Architect - Business Continuance
NetApp Accredited Storage Architect Professional

Despre Special Media

Asseco SEE (Romania) este rezultatul unui proces de achizitii si fuziuni care a inceput in anul 2007, cand grupul polonez Asseco (unul din cele mai mari din Europa) a achizitionat companiile Net Consulting (integrator de sisteme, printre primele firme IT din Romania, care a activat in cadrul grupului SCOP de la infiintarea acestuia in 1990 si sub denumirea de Net Consulting in perioada 1994 - 2009) si FIBa Software (furnizor de solutii bancare, care a functionat din 1997), care au fuzionat incepand de la 1 ianuarie 2010 sub denumirea de Asseco SEE srl. In decembrie 2009, grupul Asseco South Eastern Europe a mai achizitionat inca o companie romaneasca, Probass, specializata in dezvoltarea de solutii pentru sectorul financiar-bancar, care se afla in prezent in proces de fuziune cu Asseco SEE.

Asseco South Eastern Europe (detinut de grupul polonez Asseco) este un grup regional care opereaza in 11 tari, cu aproape 900 de angajati si un volum de afaceri de aprox. 100 mil. euro, detinand competente solide in integrarea de sisteme si servicii IT pentru administratia publica, telecom, sanatate, educatie, media si furnizarea de solutii pentru domeniul bancar


Asseco SEE srl, str. Stirbei Voda, nr.150, sector 1, Bucuresti, tel. 2064500
contact@asseco-see.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/special-media/asseco-see-romania-putem-asigura-viata-sistemelor-it-si-dupa-dezastre