Asseco South Eastern Europe face o noua achizitie pe piata IT din Romania

BUCURESTI - 15 decembrie 2009

Comunicat tip General in IT&C

ASEE a preluat actiunile companiei romanesti Probass, furnizor de solutii software profesionale pentru sistemul bancar

Consiliul de administratie al companiei Asseco South Eastern Europe S.A. (ASEE) a anuntat ca la 11 decembrie s-a finalizat un acord conform caruia ASEE preia 100% capitalul companiei Probass S.A., din Bucuresti, Romania. Aranjamentul a fost stabilit intre ASEE si actionarii Probass.

Din costul total al achizitiei, 60% din actiuni au fost cumparate cu 7,7 mil. euro in numerar, iar restul de 40% au fost preluate prin actiuni ASEE. In acest fel, actionarii Probass vor deveni actionari ai ASEE.

Operatiunile Probass cuprind vanzari si mentenanta pentru solutii integrate dezvoltate pentru banci si institutii financiare.

In 2008, Probass a avut un volum de afaceri de 2,5 mil. euro, cu un profit net de 1,6 mil. euro. Compania are 25 de angajati.

Probass se va integra in totalitate structurii ASEE deja existente din Romania. Sinergia este preconizata sa se produca mai ales in ceea ce priveste echipa responsabila cu furnizarea de solutii bancare.

Achizitia Probass se inscrie in continuarea unui proces de constructie a unui grup IT regional puternic care opereaza in Albania, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Montenegru, Kosovo, Macedonia, Moldova, Romania, Serbia si Slovenia.

“Acest operatiune este inca un moment deosebit de important in procesul de consolidare a unui Asseco SEE puternic. Se confirma increderea puternica acordata pietei din Romania si experizei profesionale existente aici”, a spus Piotr Jelenski, President of ASEE.

“Sunt convins de reusita strategiei Asseco SEE, care se bazeaza pe impletirea dintre dezvoltarea competentelor locale si a capacitatilor si experientei corporatiei multinationale”, a afirmat Liviu Gheorghe, Presedintele Probass.

“Pana acum Probass a fost un competitor respectat, pe care l-am intalnit in diferite proiecte, avand posibilitatea de a cunoaste profesionalismul sau. Sunt bucuros ca ne vom uni echipele consolidand impreuna o expertiza bancara mai puternica in cadrul structurii europeene a Asseco”, a spus Remus Dorobantu, Presedintele FIBa, companie care va fuziona cu Asseco SEE (fosta Net Consulting) , entitate ce va deveni operationala de la 1 ianuarie 2010.

Despre Special Media

Asseco SEE este o companie poloneza, rezultata in urma achizitiei in 2007 a firmeor it romanesti Net Consulting (integrator de sisteme IT) si FIBa Software (dezvoltator de aplicatii software pentru domeniul financiar-bancar)
Asseco SEE, str. Stirbei Voda, nr. 150, Bucuresti
marketing@asseco-see.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/special-media/asseco-south-eastern-europe-face-o-noua-achizitie-pe-piata-it-din-romania