Endava deschide centru operaţional în Bucureşti

BUCURESTI - 16 iunie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Endava îşi va extinde baza operaţională prin înfiinţarea unei divizii de consultanţă în Bucureşti, unde până acum avea un centru de coordonare regională.

Marian V. Popa, Managing Director Endava Eastern Europe a declarat:

“Această decizie este determinată de creşterea numărului de clienţi pe care îi avem în domeniul financiar-bancar în România, care se află în principal în Bucureşti, şi are scopul de a ne crea condiţiile pentru dezvoltarea relaţiilor cu clienţii existenţi şi facilitarea unor colaborări noi cu companii din domeniile Telecom şi Media.”

Noul centrul operaţional din Bucureşti va pune în valoare experienţa Endava în IT outsourcing şi va avea competenţe pentru servicii de consultanţă în implementare de soluţii de afaceri Microsoft (CRM, DMS, ERP), Business Inteligence, integrare de sisteme IT şi realizarea de audituri de securitate - fiind printre puţinele companii din regiune acreditate Qualified Security Assesor pentru standardul PCI DSS din domeniul plăţilor cu carduri.

Pentru echipa din Bucureşti, Endava va recruta în perioada următoare analişti de business şi consultanţi, astfel încât să ajungă la 25 de persoane în următorul an, iar activitatea va fi susţinută de centrele de dezvoltare software şi suport tehnic din Cluj, Iaşi şi Chişinău ale grupului.

Planurile de viitor ale companiei au în vedere dezvoltarea activităţii centrului operaţional din Bucureşti, astfel încât să depăşească 100 de persoane într-un termen de 3 ani.

Divizia de consultanţă din Bucureşti a Endava va fi coordonată de către Adriana Calomfirescu. Adriana este absolventă a Universităţii Politehnice Bucureşti, deţine un Master în “Sisteme IT cu Arhitectura Deschisa”, precum şi un Executive MBA. Adriana are peste 10 ani de experienţă în proiecte de consultanţă, implementare de soluţii IT şi integrare de sisteme IT, acumulată în companii cum ar fi ICL Fujitsu Services, S&T, Ness Technologies.

'Experienţa, baza internaţională de clienţi, precum şi conexiunile de afaceri pe care le avem, ne dau încrederea că acum este momentul cel mai potrivit pentru a investi în România, reuşind astfel să fim mai aproape de clienţii noştri cu soluţii particularizate pentru afacerea lor, şi, mai precis, pentru succesul afacerii. În timp ce majoritatea pieţei are ca preocupare preţurile de criză, Endava, prin divizia de consultanţă din Bucureşti, este pregătită sa fie alături de clienţii săi cu soluţii pentru criză.' – spune Adriana Calomfirescu.

Endava are în prezent peste 500 de angajaţi şi operaţiuni în Marea Britanie, România şi R. Moldova. Endava este un furnizor specializat de servicii IT şi soluţii IT de business pentru domeniile: financiar-bancar, telecomunicaţii, media şi servicii profesionale, având experienţă în proiectarea, implementarea şi managementul unor sisteme critice de business şi digital services pentru unele dintre cele mai mari companii din Europa şi SUA.

Despre Special Media

În România şi Moldova, Endava este un furnizor cunoscut de software pentru domeniul financiar-bancar, cele mai bine primite de piaţă fiind soluţiile Equitas pentru administrarea fondurilor mutuale, fondurilor de pensii şi asigurărilor de viaţă. De asemenea, Endava oferă prin parteneriate încheiate cu furnizori din Marea Britanie soluţii specializate pentru trezorerie, factoring, trading, prevenirea spălării banilor şi sisteme de plăţi.
Pentru mai multe informaţii despre Endava accesaţi: www.endava.com
Pentru detalii vă rugăm să ne contactaţi: marketing@endava.com sau Oana Bunau - 0744614154

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/special-media/endava-deschide-centru-operational-in-bucuresti