Endava: Intâi trebuie sa ştii ce să faci, apoi să faci ce-i mai bun. Au aplicat acest principiu pentru centrul operaţional din Chişinău şi au devenit cea mai mare firma de IT din Republica Moldova

BUCURESTI - 12 mai 2009

Comunicat tip General in IT&C

Endava este o companie specializată în furnizarea de servicii şi soluţii IT pentru domeniile financiar-bancar, telecomunicaţii, media şi servicii profesionale. În prezent, are peste 500 de angajaţi în centre de dezvoltare şi suport în Marea Britanie (Londra, Oxford), România (Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi) şi Republica Moldova (Chişinău, Cahul).

Evoluţia centrului operaţional al Endava din Moldova poate fi rezumată prin motto-ul: „Bun, mai bun, şi mai bun” .

Acum, cu peste 250 de angajaţi în Chişinău şi Cahul, Endava este de departe cea mai mare firma de IT din Moldova de dincolo de Prut.

In decembrie 2000, o echipă de 5 specialişti locali, cu sprijinul unui antreprenor britanic, au avut în faţă provocarea de a demonstra că şi Republica Moldova are potenţial uman valoros pentru a oferi servicii de calitate clienţilor din Europa de Vest.

Şi cu multă tenacitate, dar şi pregatire şi organizare, compania a ajuns la 250 de angajaţi şi a obţinut certificări profesionale de referinţă (Micorsoft Gold Partner şi certificatul IT Mark acordat de European Software Institute).

De asemenea, centrul operaţional Endava din Chişinau este printre puţinele companii din regiune care deţine certificări pentru Sistemul de Management al Calităţii ISO 9001 şi respectiv pentru Sistemul de Management al Securităţii Informaţiei ISO 27001, acordate de una dintre cele mai prestigioase instituţii de certificare, British Standard Institution (BSI).

În contextul economic actual - Endava, nu numai că reuşeşte să-şi menţină clienţii şi să atingă cifrele de afaceri planificate, ci îşi consolidează tot mai mult prezenţa pe piaţa locală şi regională.
În prezent, ponderea proiectelor de dezvoltare software şi suport tehnic realizate de echipa din Chişinău pentru clienţii locali din Romania şi Republica Moldova reprezintă aproximativ 10%, în timp ce peste 90% din servicii se adresează clienţilor din Europa şi SUA.

Vasile Nedelciuc, unul dintre fondatorii Endava şi Preşedinte Endava Moldova : „Endava urmează să-şi extindă vânzările directe pe piaţa locală şi regională în următorii doi-trei ani, în aşa fel încât cel puţin 25%-30% din servicii să revină acestor pieţe.”

Despre dezvoltarea centrului operaţional din Moldova, Valentin Metzger – Director Executiv Endava Moldova, spune: „ Aşa cum suntem organizaţi acum, Endava ar putea creşte în Chişinău până la 350 de persoane. Pentru acest lucru şi pentru ca cele 350 de persoane să echivaleze cu 600, în următorii 5 ani va trebui să ne reinventăm constant şi toţi să avem ca deviză: Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Întâi trebuie să ştii ce să faci, apoi să faci ce-i mai bun. Şi să ne ghidăm după dictonul: .”Despre Special Media

Endava Romania, care face parte din Grupul international Endava (opereaza, de asemenea, in Marea Britanie si Republica Molodova), este o companie de servicii IT şi soluţii IT de software pentru domeniul financiar-bancar, cele mai bine primite de piaţă fiind soluţiile Equitas pentru administrarea fondurilor mutuale, fondurilor de pensii şi asigurărilor de viaţă.

În România, Endava este furnizor de soluţii software pentru domeniul financiar-bancar, cele mai bine primite de piaţă fiind soluţiile Equitas pentru administrarea fondurilor mutuale, fondurilor de pensii şi asigurărilor de viaţă.
Pentru mai multe informaţii despre Endava accesaţi www.endava.com
Pentru detalii vă rugăm să ne contactaţi: marketing@endava.com sau Oana Bunău – Group Marketing Executive, oana.bunau@endava.com , 0744614154.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/special-media/endava-intai-trebuie-sa-stii-ce-sa-faci-apoi-sa-faci-ce-i-mai-bun-au-aplicat-acest-principiu-pentru-centrul-operational-din-chisinau-si-au-devenit-cea-mai-mare-firma-de-it-din-republica-moldova