Fraudele fiscale pot fi depistate si prevenite prin mijloace electronice

BUCURESTI - 20 octombrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Net Consulting pune la dispozitia auditorilor si controlorilor financiari solutia informatica IDEA pentru depistarea fraudelor

Fraudele fiscale pot fi depistate si prevenite prin mijloace electronice

IDEA este o solutie informatica dezvoltata de compania canadiana CaseWare IDEA Inc., in Romania distribuitor exclusiv fiind firma noastra, spune Sorin Demetriade, responsabil de produs in cadrul Net Consulting. Aplicatia este un instrument valoros de analiza a datelor, aflat la dispozitia anchetatorilor de fraude, auditorilor, contabilitatii judiciare sau managementului contabil pentru prevenirea fraudelor”

IDEA este un instrument informatic de analiza a datelor, oferind un mod prietenos de lucru si multiple functionalitati. Produsul nu necesita cunostiinte tehnice de specialitate deosebite din partea utilizatorilor si permite combinari de functii si functionalitati care nu se regasesc la alte produse similare, contribuind la eficientizarea muncii de prevenire si control a fraudelor. Asigura dezvoltarea posibilitatilor de investigare cum ar fi testari care nu pot fi efectuate manual, verificarea unui numar mare de articole din baza de date dintr-un an si chiar mai mult, o mai buna informare, prin analize extra sau profilari de date, asigurind, nu in ultimul rind ca importanta, o serioasa economie de timp.

IDEA realizeaza o multitudine de operatiuni care permit identificarea fraudelor financiare : numeroase verificari (de calcule, analitice, incrucisate, a adreselor sau ale detaiilor privind bancile personalului angajat, de duplicitate, a completitudinii ), analize ale rapoartelor, testarea exceptiilor, teste de delimitare, verificari incrucisate, prelucrari statistice utilizate pentru a valida testele, detectarea lipsurilor, precum si furnizarea de informatii complexe cum ar fi vizualizari ale bazei de date functie de diferiti parametrii. De exemplu, in analiza stocurilor pot fi identificate articolele fara miscare pe intervale de 3, 6, 9 sau 12 luni.

Cei carora li se adreseaza IDEA sunt organismele guvernamentale, bancile si alte institutii financiare, companii de asigurari, institutii publice (taxe, asigurari sociale), societati comerciale (audit financiar stocuri, productie, achitzitie, achizitie, vanzari). Faptul ca performantele IDEA si-au dovedit practic performantele este demonstrat de realitatea ca in Europa este utilizat de ministerul de finante german, de agentiile guvernamentale de colectare a taxelor din Marea Britanie, Germania, Irlanda, s.a. Este distribuit in peste 90 de tari.

“Produsul IDEA este cu adevarat spectaculos prin performantele sale. Noi suntem convinsi, fara a fi nevoie sa aducem prea multe argumente, ca isi poate gasi utilizarea, la scara larga, intr-un sistem, nu numai economic, in cadrul caruia fenomenul fraudarilor este extrem de extins. IDEA poate ajuta, am zice noi intr-o masura sensibila, la asigurarea unui climat financiar sanatos. Credem ca va avea un succes deosebit in Romania.Pe linga furnizarea licentelor, Net Consulting asigura instruirea personalului, precum si suport in utilizare”, a adugat Sorin Demetriade.

Despre Special Media

Net Consulting este una din cele mai importante si experimentate firme IT din Romania, defasurind de peste 10 ani activitati de implementare proiecte complexe ca integrator de sisteme informatice (aplicatii, platforme hardware, infrastructuri de comunicatii). Face parte din Grupul SCOP, fondat in 1990. Integreaza solutii si produsele ale unora din cele mai cunoscute companii: HP, Fujitsu Siemens, Microsoft, IBM, Oracle, Toshiba Epson, Kofax, BEA Systems, Cisco, Computer Associates, Software AG. Dispune de propriul departament de dezvoltare software.
victor macri
vmacri@specialmedia.ro