Romania, prezenta la Jocurile Europene de Tineret Special Olympics de la Roma

BUCURESTI - 29 septembrie 2006

Comunicat tip General in ONG

29 de sportivi romani Special Olympics vor participa la Jocurile Europene de Tineret Special Olympics ce vor avea loc in acest an la Roma, intre 30 septembrie si 5 octombrie.

Special Olympics este o organizatie internationala fondata in 1968 de Eunice Kennedy Shriver si promoveaza sportul in randul persoanelor cu dizabilitati intelectuale. La nivel international numara peste 2.25 milioane de sportivi, mai bine de 200 de programe in 160 de tari, 26 de discipline sportive olimpice, peste 1 million de voluntari, 140,000 de antrenori in toata lumea si peste 20,000 de competitii in toata lumea in fiecare an.

Roma va fi intre 30 septembrie si 5 octombrie locul de intalnire pentru 1 400 de sportivi din toate cele 57 de Programe Nationale Special Olympics din Europa si Eurasia. Este pentru prima oara cand un eveniment Special Olympics este canalizat pe tineri intre 12 si 21 de ani.
Romania participa cu o delegatie de 29 de sportivi, condusa de Cristian Ispas, Director National, si insotita de Larisa Claru si Cristian Topescu, Membri al Comitetului Director al Special Olympics Romania.

In cadrul competitiilor de profil, sportivii romani vor purta echipametele sportive oferite de Federatia Romana de Baschet, Federatia Romana de Atletism si Federatia Romana de Fotbal. Compania Elmec Romania, importatorul si distribuitorul oficial al brandului Converse in Romania, a oferit celor 29 de sportivi Special Olympics cate un echipament complet.

Special Olympics Romania a luat fiinta in 2003 ca parte integranta a miscarii Special Olympics International. De la inceputul activitatii in Romania, Special Olympics a beneficiat de sprijinul guvernului american, prin Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID). Partenerii locali sunt Lasselsberger si Romtelecom.

Despre Special Olympics Romania

Special Olympics si Paralympics sunt doua organizatii separate, recunoscute de catre Comitetul Olimpic International. Special Olympics are drept misiune organizarea de antrenamente si competitii sportive pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale, pentru toate nivelurile de dizabilitate. Paralympics organizeaza antrenamente si competitii sportive pentru sportivi de elita cu dizabilitati.

Antoaneta Opris
PR Manager Fundatia Special Olympics din Romania
Tel: 0724 343 301

a.opris@specialolympics.ro