Săptămâna Europeană a Fotbalului Special Olympics se lanseazaă on-line prin intermediul unui hub digital

BUCURESTI - 24 septembrie 2020

Comunicat tip General in Sport

Live site

- Poți susține campania de sprijinire a jucătorilor în timpul crizei Covid-19 pe platforma www.specialolympicsfaceoffootball.com -
24 septembrie 2020, România - 23 septembrie marchează prima zi a Săptămânii Europene a Fotbalului Special Olympics 2020! Anul acesta, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, fotbaliștii cu sau fără dizabilități intelectuale din Europa, antrenorii și susținătorii lor joacă ”virtual”.

Săptămâna Europeană a Fotbalului Special Olympics

Săptămâna Europeană a Fotbalului Special Olympics

- Poți susține campania de sprijinire a jucătorilor în timpul crizei Covid-19 pe platforma www.specialolympicsfaceoffootball.com -

24 septembrie 2020, România -  23 septembrie marchează prima zi a Săptămânii Europene a Fotbalului Special Olympics 2020! Anul acesta, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, fotbaliștii cu sau fără dizabilități intelectuale din Europa, antrenorii și susținătorii lor joacă ”virtual”.

Special Olympics Europe Eurasia a lansat #FacesOfFootball, un hub unic de activitate digitală pentru a încuraja fotbaliștii cu dizabilități intelectuale să rămână activi și determinați în fața evoluției restricțiilor impuse de Covid-19. Angajamentul fără precedent al sportivilor din întreaga Europă a dus la aproape 1.000 de participanți din peste 40 de țării deja înscriși la antrenamentele virtuale pe platforma https://www.specialolympicsfacesoffootball.com/. Campania a atras atenția căpitanului Irlandei și al echipei Everton - Seamus Coleman, care s-a alăturat și sprijină acest demers. Noua campanie #FacesofFootball folosește tehnologia digitală pentru a-i încuraja pe sportivi să se antreneze, să concureze și, cel mai important, să ramana conectați cu colegii jucători, antrenori și suporteri, indiferent de restricțiile existente.

Special Olympics România va organiza, dacă va fi posibil, cu respectarea tuturor restricțiilor privind siguranța sanitară a elevilor în contextul pandemiei de Covid-19 și cu respectarea distanțării - competiții de abilități individuale în centre de plasament sau școli speciale din județele: Argeș, Ilfov, Neamț, Suceava, Vâlcea.

Fundația Special Olympics România (FSOR) a transmis echipament de protecție dar și tricouri, mingi și medalii pentru 75 de sportivi și 25 de profesori ce vor fi implicați în eveniment. FSOR va organiza un seminar on-line dedicat profesorilor și antrenorilor care lucrează cu persoane cu dizabilități intelectuale luni 28 Septembrie începând cu ora 12:30.

Totodată, FSOR va facilita celor interesați accesul la două seminarii internaționale on-line care vor utiliza resurse de pe platforma euopeană  iCoachKids (https://www.icoachkids.eu/), organizate marți 29 Septembrie și joi 1 Octombrie, dedicate celor care antrenează copii cu dizabilități.  

Cu sprijinul partenerilor internaționali - Lions Clubs International Foundation și Toyota Motor Europe, jucătorii din întreaga regiune pot vizita hubul Faces of Football, pot crea cărți de profil unice și pot accesa un program interesant de antrenament digital pentru a-și rafina abilitățile de fotbalisti. Videoclipurile de antrenament au fost filmate în timpul pandemiei și prezintă antrenori și sportivi ai Special Olympics care prezintă o serie de exerciții și tehnici pentru controlul mingii în jocul de fotbal. UEFA la nivel european și FRF în România continuă să sprijine activitățile din Săptămâna Europeană a Fotbalului Special Olympics din perioada 23 - 30 septembrie 2020.

Detalii, video, fotografii vor fi postate pe tot parcursul campaniei pe pagina de Facebook Special Olympics România - https://www.facebook.com/specialolympicsromania/ și pe contul de Instagram - https://www.instagram.com/specialolympicsromania/

 Hastagurile campaniei sunt: #EFW2020, #FaceOfFootball #FRF

@SpecialOlympicsEuropeEurasia

Despre dizabilitatea intelectuală

Mai mult de 200 de milioane de oameni din întreaga lume au o dizabilitate intelectuală, constituind astfel cel mai mare grup cu dizabilitati la nivel mondial. Dizabilitatea intelectuală trece dincolo de rase și etnii, nivel de educație, statut social sau economic, putând apărea în orice familie. Pentru resurse externe puteți consulta site-ul organizației internaționale - https://bit.ly/2LC1xNK sau al Fundației Special Olympics România - http://specialolympics.ro/.

Despre Special Olympics România

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității. #PlayUnified #MeetTheDetermined #SpecialOlympicsRomania #HaiBRAVII

Pentru detalii puteți contacta Fundația Special Olympics România. Oana Grecea, Coordonator comunicare, o.grecea@specialolympics.ro. Telefon: 0722.544.601, 021.318.59.66.

 

Despre Special Olympics Romania

Special Olympics si Paralympics sunt doua organizatii separate, recunoscute de catre Comitetul Olimpic International. Special Olympics are drept misiune organizarea de antrenamente si competitii sportive pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale, pentru toate nivelurile de dizabilitate. Paralympics organizeaza antrenamente si competitii sportive pentru sportivi de elita cu dizabilitati.

Taguri: #efw2020#faceoffootball#frf