FRANZDORF-VALIUG 2010 editia a II-a

Timisoara - 7 iulie 2010

Comunicat tip General in Sport

În perioada 02.07 – 04.07.2010, clubul SPEED RACING împreună cu PRIMĂRIA VĂLIUG, în colaborare cu ANA-CPECA CARAŞ-SEVERIN, INSPECTORATUL DE JANDARMI CS, INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN CS şi cu sprijinul SAERO ROMÂNIA şi RAŢIONAL MED, au organizat cea de-a VI etapă a campionatului Naţional de ENDUROCROSS şi cea de-a doua ediţie a cupei FRANZDORF – VĂLIUG 2010.


Evenimentul a debutat în 02.07 la ora 10,00 prin primirea şi înscrierea participanţilor. Deschis tuturor iubitorilor de motoare, ATV-uri, Quad-uri şi Side by Side-uri, concursul a adunat la start un număr nu foarte ridicat de concurenţi. Probabil ca vremea capricioasă din ţară şi criza economică prin care trecem au avut un cuvânt de spus. Cu toate acestea, în această perioadă Providenţa a ţinut cu noi şi ne-a oferit o vreme deosebit de plăcută. Ceea ce a realizat primăria Văliug, prin implicarea deosebită a celui care o conduce dl MARIUS MOCANU, nu poate fi descris în cuvinte. Cei prezenţi au avut parte de un traseu pe cât de frumos, pe atât de tehnic, un traseu pe care cu siguranţă nu-l vor uita. Încă de la intrarea spre zona amenajată s-au văzut eforturile oamenilor care într-un timp scurt, cu eforturi mari fizice dar şi financiare, au reuşit construirea efectivă a unui drum de acces. Bivuacul încăpător, amenajat cu un bar şi o bucătărie laterală au constituit încă una din realizările localnicilor organizatori.
Revenind la concurs, sâmbătă au mai avut loc înscrieri. Deşi programul trebuia să înceapă la ora 10,00, s-a întârziat startul din pricina sportivilor nu prea grăbiţi la înscriere. O problemă întâlnită la aproape toate concursurile din ţară. Cu o întârziere de aproximativ 2 ore, concursul de endurocross a debutat cu startul Le Mans al motoriştilor. EMANUEL GYENES, unul dintre participanţi a câştigat detaşat această cursă, restul concurenţilor urmându-l, însă la o distanţă destul de mare. Se pare că traseul, gândit şi realizat în întregime de dl. RADU FURDUI, căruia îi mulţumim pe această cale, a pus în mare dificultate concurenţii. Traseul deosebit de tehnic i-a întâmpinat pe concurenţi cu obstacole şi noroi pe măsură.
În jurul orei 17,00 s-a dat startul şi celorlalte doua clase Quad şi ATV. Pentru necunoscători e un adevărat deliciu să observi câtiva oameni aliniaţi, mişcânduse ca nişte roboţei (datorită echipamentului de protecţie), alergând cât se poate de repede spre acareturile de concurs. Descriam defapt, startul LE MANS. Pe acelaşi traseu, sportivii au întimpinat obstacole dificile punându-şi astfel în valoare tehnica şi măestria depăşirii acestora. Cel mai greu le-a fost Quad-iştilor dar care au reuşit parcurgerea în întregime a traseului. În spatele Quad-iştilor, ATV-urile au depus eforturi pentru a depăşi urmele lăsate de predecesorii lor. Şi nu a fost deloc uşor! Însă chipurile celor întorşi de pe traseu arătau satisfacţia unui concurs reuşit.
La finalul zilei, după premierea etapei de endurocross, s-a dat startul mult râvnitei cupe FRANZDORF VĂLIUG 2010. S-a plecat pe acelaşi traseu de endurocross şi fără evenimente deosebite cu excepţia împotmolirilor prin ravene şi hârtoape, seara s-a încheiat târziu, spre miezul nopţii. Ploaia şi-a făcut şi ea simţită prezenţa, astfel încât, „scociorâtul potecii” după acea 100 de Euro a fost anulat.
Pe tot parcursul zilei, concurenţii şi cei prezenţi au avut la dispoziţie bucate pregătite la ceaun sau la gratar şi băuturi oferite de PEPSI şi MIRUNA TRANS. Fiecare sportiv a primit la pachetul de înscriere câte un tricou, o şapcă şi energizante. Deci s-a încercat crearea unei atmosfere cât mai plăcute şi lipsite de neajunsuri. În ce măsură s-a reuşit, asta doar cei prezenţi o pot spune.
Ziua de duminică, a întâmpinat concurenţii cu un soare minunat. De data aceasta s-a dat startul obişnuit, la diferenţă de câte un minut , mai întâi motoriştilor, apoi ATV-urilor şi Quad-urilor. Concurenţii au avut de parcurs 2 ture pe un traseu dificil dar tehnic, cu o lungime de 35 km/tura. Sportivii au străbătut astfel mai multe zone cunoscute localnicilor cum ar fi : COŞAVA-BERZOVIŢA-POIANA BEŢI-POIANA BRĂIAN-CASA VÂNĂTORULUI-CRUCEA ALBA-STUPINA. De data aceasta însă, au fost mulţi concurenţi care au abandonat cursa fie împotmolindu-se prin noroaie, fie datorită defecţiunilor tehnice.
Un spirit deosebit de Fair Play, a dat dovadă SZABO MIHALY, căruia îi mulţumesc şi eu pentru corectitudine şi conştinciozitate. Din păcate, el a avut probleme tehnice şi nu a reuşit decât un loc III, cedând locul I celor de la ATV CLUB MUREŞ, o altă echipă deosebită, bine închegată, corectă şi plină de umor. Vă mulţumim pentru prezenţă şi îngăduinţă.
Aşadar, cu sprijinul autorităţilor locale, a ambulanţei RATIONAL MED şi mai ales, cu ajutorul SAERO ROMÂNIA, cea care a oferit premii în valoare de 3000 Euro numerar, la fiecare clasă, s-a mai încheiat încă o ediţie a cupei FRANZDORF VĂLIUG. Nu aş vrea să închei această descriere a evenimentului fără a mulţumi încă odată primăriei Văliug ( dlui Marius Mocanu, Sorin Blaga şi echipei dumnealor) dar şi inimosului SEBASTIAN STROILĂ, care în acest an a ales să ne ajute deşi , sunt convinsă că i-ar fi plăcut mai mult să se noroiască în concurs.
Departe de a ne considera perfecţi, suntem mulţumiţi că s-a încheiat un eveniment fără incidente, că cei prezenţi au plecat mulţumiţi şi ca nu regretă acest weekend minunat. Pentru cei prezenţi, dar şi pentru cei care din diverse motive nu au reusit să ajungă, pentru luna Septembrie, mai pregătim o cupă la care sperăm sa nu lipsească nimeni. Vom încerca să perfecţionăm tot ce am reuşit până acum, si mai ales să nu repetăm greşeli.
Mulţumesc încă odată tuturor celor care ne-au sprijinit dar şi concurenţilor care ne-au fost alături.
CLASAMENT EDUROCROSS FRANZDORF VĂLIUG 2010

MOTO- clasa A
Loc I GYENES EMANUEL ( Vectra Zărneşti)
Loc II MIRCEA OTTO (Auto-Moto Iseco Tg Mureş)
Loc III Frăţilă Paul ( AMC Bogdan Sibiu)
MOTO- clasa B
Loc I BUŢIU BOGDAN ( AMC Bogdan Sibiu)
MOTO- clasa C
Loc I NICULESCU MARIUS (Motoextrem Lugoj)
Loc II DUMITRU SORIN ( Vectra Zărneşti)
Loc III MAXIM ARPAD (Auto-Moto Iseco Tg Mureş)
ATV
Loc I NYARDI LASYLO (ATV CLUB MUREŞ)
Loc II SZABO MIHALY (ATV CLUB MUREŞ)
Loc III CHIUJDEA SEVER (ATV CLUB MUREŞ)
Quad
Loc I BODEA SEBASTIAN ( Speed Racing Timişoara)
Loc II DIB LORINT ADRIAN ( Speed Racing Timişoara)
Loc III IRIMESCU RĂZVAN ( Speed Racing Timişoara)

CLASAMENT CUPA FRANZDORF VĂLIUG 2010

MOTO
Loc I GYENES EMANUEL ( Vectra Zărneşti)
Loc II MIRCEA OTTO (Auto-Moto Iseco Tg Mureş)
Loc III Frăţilă Paul ( AMC Bogdan Sibiu)
ATV
Loc I NYARDI LASYLO (ATV CLUB MUREŞ)
Loc II CHIUJDEA SEVER (ATV CLUB MUREŞ)
Loc III SZABO MIHALY (ATV CLUB MUREŞ)
Quad
Loc I IRIMESCU RĂZVAN ( Speed Racing Timişoara)
Loc II BODEA SEBASTIAN ( Speed Racing Timişoara)
Loc III DIB LORINT ADRIAN ( Speed Racing Timişoara)

Dr. RAMONA MARIŞ
SPEED RACING Timişoara

Despre SPEED RACING

endurocross, enduro
ramonamaris@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/speed-racing/franzdorf-valiug-2010-editia-a-ii-a