PRIMUL QUAD ROMANESC LA CENTRAL EUROPE RALLY 2008

Timisoara - 15 aprilie 2008

Comunicat tip General in Sport

CLUBUL SPEED RACING Timişoara, împreuna cu Team Dakar România, se pregăteşte pentru start la Dakar Series Central Europe Rally. Judeţul Timis este reprezentat la aceasta competitie de pilotul RĂZVAN IRIMESCU, TRIPLU CAMPION NAŢIONAL la categoria Quad(Rally Raid, Enduro şi Motocross). Parteneri în derularea proiectului sunt Direcţia pentru Sport a judeţului Timiş, POLARIS ROMÂNIA, ADVENTS şi BLUETICKET.

PRIMUL QUAD ROMANESC LA CENTRAL EUROPE RALLY 2008

Echipajul Team Dakar Romania va avea o companie selectă în Raliul Europei Centrale, printre cei înscrişi regăsind nume mari din domeniul auto, moto, cât şi camioane. S-au înscris 111 motociclete, 16 quad-uri, 94 de automobile si 39 de camioane. “Central Europe Rally” va avea loc în intervalul 20-26 aprilie în Ungaria şi România, intrând prin ţară conform planului pe la Vama Petea. Organizatorii celui mai dificil raliu din lume au pregătit un traseu tehnic şi foarte variat, concurenţii urmând să parcurgă jumatate din lungimea traseului, 3000 de km, în regim de proba specială.
Pentru pasionaţii sporturilor cu motor ce doresc să fie spectatori în direct ai acestui raliu, recomandăm zilele de 21, 22 si 23, zona BAIA MARE, unde vor avea loc cele mai importante probe speciale ale raliului şi unde există zone pentru spectatori pregătite special. Ghidul oficial al raliului, pregătit de către echipa revistei De Teren, va fi disponibil gratuit în zonele de desfăşurare a raliului, în Bucureşti, Baia Mare, Timişoara si alte localitati de pe traseul raliului şi va include hărţile probelor speciale.
Programul Dakar Series Central Europe Rally este următorul:
18 aprilie – sosire Budapesta
19 aprilie – verificari administrative şi tehnice
20 aprilie – start Dakar Series Central Europe Rally
20 – 23 aprilie – etape în România
24-26 aprilie – etape în Ungaria
26 aprilie – finish Dakar Series Central Europe Rally


Când un om a demonstrat că are talent, îi rămîne doar să facă dovada că ştie să-l folosească. Iar rolul nostru, al celor care au putere şi al admiratorilor este acela de a pregăti terenul pentru cei pe care, cu o deosebită onoare, îi reprezintă Clubul SPEED RACING, să dovedească că România ştie să investească în valori nestemate şi cîştigă, o dată în plus, recunoaşterea la nivel mondial.


RĂZVAN IRIMESCU PAUL
25. 07. 1983 –Timişoara


În urmă cu 4 ani scuterul a fost începutul pentru ca, mai apoi curajul şi entuziasmul tinereţii să-l urce pe un motor de viteză cbr 600rr şi 136 CP. În urmă cu doi ani Quad-ul l-a captivat definitiv iar acum un nou ţel, acela de a încerca dunele Saharei, a devenit o provocare alături de colegii clubului. Anul 2007, a fost un an de succes, reuşind de fiecare să urce pe prima treaptă a podiumului. O inimă de leu şi un suflet mare, sunt doar câteva din trăsăturile celui care ne promite succese pe cele mai râvnite trepte ale competiţiilor de profil din întreaga lume.
Pasionat de mic de curse şi mecanică, Răzvan a cochetat cu motoarele de când se ştie. În anul 2006 se legitimează pentru oară ca sportiv. Talentul său nu trece neobservat şi este cooptat în clubul Speed Racing. Fără a ţine cont de gradul de dificultate al acestui sport nu a renuţat nici o clipă la visul de a deveni pilot Campion Naţional. Toate sacrificiile şi compromisurile pe care le-a făcut de aici înainte, au fost ca să-şi îndeplinească visul.
Prin evoluţiile sale, prin victorii şi atitudine şi-a făcut mulţi fani şi a devenit cel mai de succes pilot de Quad din România, un profesionist care a pornit de jos şi a ajuns în vârf.

« Se cade mai des decât la motociclismul de stradă, dar impactul este mai mic pentru că şi viteza este mai mică. Se poate ajunge la oase rupte destul de uşor dacă nu eşti atent. Am învăţat să conduc Quad-ul doar după vreo două sute de cazături. Însă depinde dacă vrei să faci o tură de simplă plimbare pe drumuri forestiere sau să tragi de tine la maximum încercând să urci prin padure. »


Preşedinte SPEED RACING
Dr. Ramona MARIŞ

Despre SPEED RACING

Clubul SPEED RACING este o structură sportivă cu personalitate juridică de drept privat, neguvernamentală, independentă, apolitică, înfiinţată în baza Legii 69/2000 – Legea Educaţiei Fizice şi a Sportului. Clubul promovează sporturile cu motor ( auto şi moto) la nivel de performanţă. Conducerea SPEED RACING a decis să adopte strategia de club profesionist care va susţine piloţii cei mai talentaţi în competiţiile naţionale şi internaţionale dar şi promovarea tinerelor talente în lumea sportului automobilistic. Activitatea clubului respectă statutele şi regulamentele federaţiilor naţionale şi internaţionale de specialitate.

Becicherecul Mic nr. 829, jud. Timis
tel 0722 206 893
ramonamaris@yahoo.com