SPEEDWELL a obținut autorizația de construire pentru prima clădire rezidențiala a proiectului mixed-use PALTIM din Timișoara

Timisoara - 11 aprilie 2022

Comunicat tip General in Imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar SPEEDWELL, a obținut autorizația de construire pentru Faza 1 a proiectului PALTIM. Prima fază va cuprinde 123 de apartamente dintr-un total de 236 de unități locative. Lucrările de construcție vor demara în curând.

.

.

 A sosit mult așteptatul moment de SPEEDWELL și de către cei care au ales să aibă încredere în conceptul nostru. Suntem bucuroși să anunțăm că am primit autorizația de construire pentru Faza 1 a proiectului, o etapă importantă pentru PALTIM. Cu acest prilej, dorim să reiterăm intenția noastră de a contribui la remodelarea peisajului urban al Timișoarei. Suntem convinși că locuitorii orașului vor beneficia de proiectul nostru, deoarece aici se va forma o nouă comunitate. 

Jan Demeyere, Arhitect si Co-Fondatpr Speedwell

Primul proiect SPEEDWELL din orașul Timișoara, PALTIM, un ansamblu mixt construit în jurul conceptului Transit Oriented Development, oferă apartamente premium, spații de birouri și de servicii, precum și cu două clădiri istorice care urmează să fie renovate.

Faza 1 a proiectului include o clădire rezidențială cu un regim de înălțime de 2S+P+6+7R, ce va oferi 123 de unități locative, de la studiouri, la apartamente de 2, 3 și 4 camere. Data estimativă pentru livrarea fazei 1 este primăvara anului 2024.  A doua fază a proiectului va adăuga o a doua clădire, cu 113 apartamente, ajungându-se la un total de 236 de unități.

Ansamblul PALTIM este situat pe malul râului Bega, în apropiere de Parcul Central și la câțiva pași de centrul orașului. Viitorii rezidenți vor beneficia de acces rapid către principalele puncte de interes, precum și de o distantță scurtă către orice destinație din oraș.

SPEEDWELL va conserva patrimoniul istoric și cultural al sitului prin renovarea unei vile monument și a unei clădiri din fosta fabrică de pălării, acesta fiind și un proiect de regenerare urbană. Prin intermediul PALTIM, SPEEDWELL își propune să reinventeze stilul de viață urban și să le redea locuitorilor orașului un loc important, cu o istorie semnificativă.

Sustenabilitatea este un alt aspect important pentru acest proiect. Prin urmare, PALTIM va fi construit respectând standardele nZEB, folosind materiale de calitate superioară pentru izolația termică, dar și sisteme de energie regenerabilă.  Mai mult decât atât, componenta de office a fost proiectată pentru a obține certificarea BREEAM Excellent.

De la lansarea vânzărilor, în octombrie 2021, aproximativ 50% din stocul disponibil de apartamente a fost vândut.

"A sosit mult așteptatul moment de SPEEDWELL și de către cei care au ales să aibă încredere în conceptul nostru. Suntem bucuroși să anunțăm că am primit autorizația de construire pentru Faza 1 a proiectului, o etapă importantă pentru PALTIM. Cu acest prilej, dorim să reiterăm intenția noastră de a contribui la remodelarea peisajului urban al Timișoarei. Suntem convinși că locuitorii orașului vor beneficia de proiectul nostru, deoarece aici se va forma o nouă comunitate, contribuind în același timp și la dezvoltarea zonei."  a declarat Jan Demeyere, Arhitect și Co-fondator SPEEDWELL.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/speedwell/speedwell-a-obtinut-autorizatia-de-construire-pentru-prima-cladire-rezidentiala-a-proiectului-mixed-use-paltim-din-timisoara