SPEEDWELL vinde 75% din acțiunile clădirii de birouri MIRO către Hili Properties plc

BUCURESTI - 8 august 2022

Comunicat tip General in Afaceri, Imobiliare

SPEEDWELL a semnat un contract cu Hili Properties plc din Malta pentru vânzarea a 75% din acțiunile firmei Baneasa Real Estate SRL, societatea care deține clădirea de birouri MIRO din zona Băneasa. Restul de 25% din acțiuni rămâne în proprietatea SPEEDWELL pentru încă 2 ani. Clădirea MIRO a fost finalizată la sfârșitul anului trecut.

MIRO offices

MIRO offices

 Această tranzacție dovedește încă o dată faptul că un proiect de calitate atrage întotdeauna parteneri de calitate, fie ca este vorba de cumpărător sau de chiriași. Ne bucurăm să avem Hili Properties ca partener pentru MIRO, știind că împărtășim aceeași viziune în ceea ce privește gestionarea, întreținerea și dezvoltarea continuă a clădirii MIRO, cu scopul de a o poziționa ca una dintre cele mai importante locații de birouri din zona Băneasa. 

Didier Balcaen, CEO și CO-Fondator SPEEDWELL

Hili Properties, parte din Hili Ventures, este un investitor strategic în proprietăți imobiliare comerciale în cele mai prospere orașe europene, în cele în curs de dezvoltare și în capitale. În București, Hili Properties deține și gestionează Centrul de Afaceri ART care găzduiește Spitalul Academic Ponderas, parte din Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

„Această tranzacție dovedește încă o dată faptul că un proiect de calitate atrage întotdeauna parteneri de calitate, fie ca este vorba de cumpărător sau de chiriași. Ne bucurăm să avem Hili Properties ca partener pentru MIRO, știind că împărtășim aceeași viziune în ceea ce privește gestionarea, întreținerea și dezvoltarea continuă a clădirii MIRO, cu scopul de a o poziționa ca una dintre cele mai importante locații de birouri din zona Băneasa.”, declară Didier Balcaen, CEO și Co-Fondator SPEEDWELL.

George Kakouras, Managing Director Hili Properties, a declarat: "Suntem încântați să ne extindem portofoliul în România prin intermediul  acestui activ. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu SPEEDWELL pentru a gestiona MIRO și pentru a crește gradul de confort al chiriașilor. MIRO reprezintă o investiție solidă, pe termen lung, care se aliniază strategiei noastre de dezvolta potențialul activelor în beneficiul acționarilor, chiriașilor și comunității locale. MIRO este o dovadă a îndeplinirii viziunii de a avea un impact pozitiv asupra comunităților în care investim, prin intermediul clădirilor sustenabile."

MIRO este o proiect office de clasă A care pune la dispoziția chiriașilor săi 23.000 mp de spații de birouri, dispuse pe cinci etaje, cu o zonă de relaxare exterioară de 1.700 mp. Locația excelentă a clădirii, chiar pe DN1, în zona Băneasa din București, beneficiază de acces rapid către zona de nord, centrul orașului și aeroport.

Proiectul a fost dezvoltat cu accent pe sustenabilitate și pe confortul chiriașilor săi și deține certificările  BREEAM "Excellent" și WELL "Platinum". MIRO are o listă extinsă de chiriași de renume, precum KPMG, Rovere, COS, Eaton, Neoclinique, Speedwell, Stradale / Mitzu, Jura și Hisky.

Această tranzacție a fost sprijinită de Țuca, Zbârcea și Asociații de partea vânzătorului SPEEDWELL și coordonată intern de echipa juridică și financiară a companiei. Mușat și Asociații, Deloitte și Colliers au format echipa de consultanță în această tranzacție de partea cumpărătorului Hili Properties.

Despre SPEEDWELL

SPEEDWELL are un portofoliu semnificativ de proiecte în România, incluzând RECORD PARK în Cluj-Napoca, THE IVY, TRIAMA Residence, MIRO și SPACEPLUS în București, PALTIM în Timișoara și RIVERSIDE CITY în Râmnicu-Vâlcea.

 

Pentru mai multe informații, persoana de contact este:

Elena Dumitru, Marketing Manager SPEEDWELL  +40 747 494 216  elena.dumitru@speedwell.be

 

Despre Hili Properties

Portofoliul Hili Properties cuprinde șapte centre comerciale în Riga, capitala Letoniei; un spital privat din București, România; proprietăți care găzduiesc restaurante în cartiere comerciale importante din Estonia, Letonia, Lituania, Malta și România; o fabrică industrială în Zona Economică Liberă Klaipeda din Lituania  și trei zone de business cu spații de birouri în Sliema, Marsa și Floriana din Malta. Printre chiriașii săi se numără Premier Restaurants, gigantul suedez de supermarketuri Rimi, Narvesen, lanțul norvegian de magazine mici, și Rehau, producătorul internațional de materiale industriale.

 

Pentru mai multe informații, persoana de contact este:

Joanna Ripard, Director de Comunicații, Hili Ventures Ltd

+356 9942 1231

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/speedwell/speedwell-vinde-75-din-actiunile-cladirii-de-birouri-miro-catre-hili-properties-plc