Ajuta 200 de copii orfani si saraci din Moldova sa aiba rechizite scolare pentru scoala

Sepreus - 8 septembrie 2016

Comunicat tip General in Afaceri, Banci / Asigurari, Finante / Contabilitate, Industrie, ONG

Continuam si anul acesta ajutorul umanitar cu rechizite scolare pentru copii care provin din familii sarace si cu un risc crescut de abandon scolar. In anul acesta ne vom concentra atentia pe o zona extrem de saraca din tara, zona municipiului Onesti, jud. Bacau si imprejurimi. In atentia noastra in anul acesta vor fi peste 200 de copii din Moldova, care provin din familii extrem de sarace.

Continuam si anul acesta ajutorul umanitar cu rechizite scolare pentru copii care provin din familii sarace si cu un risc crescut de abandon scolar. In anul acesta ne vom concentra atentia pe o zona extrem de saraca din tara, zona municipiului Onesti, jud. Bacau si imprejurimi. In atentia noastra in anul acesta vor fi peste 200 de copii din Moldova, care provin din familii extrem de sarace.

Parintii lor nu lucreaza, nu au locuri de munca, aceste familii supravetuiesc numai din ajutorul social. Familiile au de la 5 copii in sus. Multi dintre acestia au abandonat scoala in anumite clase din cauza saraciei, iar cei care inca o continua au un risc mare de abandon scolar din acelas motiv, saracia.

De asemenea, ne vom concentra ajutorul nostru si pe ajutorarea copiilor orfani, sau cu un singur parinte. Cei mai multi dintre acestia traiesc in pragul saraciei, fiind crescuti in general de mame ramase vaduve si care traiesc numai din ajutorul social sau alocatia copiilor. O parte din copii sunt crescuti de bunici, supravetuind dintr-o mica pensie.

Pe langa zona Onesti, vom ajuta copii orfani si saraci si din judetele: Arad, Caras Severin, Timis, Hunedoara si Bihor.

Pe langa ajutorul oferit cu rechizite scolare, asociatia noastra ofera consilirere parintilor acestor copii. Efortul nostru se concentreaza prin a-i constientiza pe parinti de importanta educatiei scolare pentru copiilor lor, pentru a-i convinge ca orice s-ar intampla, indiferent de probleme, copii acestia nu trebuie sa abandoneze scoala.

Din acest motiv, cu ajutorul dvs, sponsorii si donatorii nostri, dorim sa asiguram acestor copii rechizitele scolare necesare pentru a limita sau a elimina in mod definitiv riscul de abandon scolar. Asa cum am obisnuit an de an, la finalul acestui proiect, asociatia noastra va prezenta un material video cu copii ajutati cat si interviuri video si mesajul de multumire din partea copiilor ajutati si parintilor acestora.

Copii acestia se afla in pragul abandonului scolar si au nevoie de ajutorul nostru. Un copil fara educatie, fara scoala, maine va deveni un potential infractor.

Aceasta campanie de ajutor cu rechizite scolare pentru copii orfani si saraci, se desfasoara pentru al zecelea an consecutiv.

Intreaga actiune va fi filmata, se vor realiza interviuri video si mesaje de multumire din partea copiilor si a parintilor, pe care le vom posta pe site-ul nostru, pentru ca cei care ne sustin si sunt alaturi de noi sa poata vedea felul in care aceasta actiune s-a desfasurat.

Pentru ca acesti copii sa beneficieze de rechizitele scolare necesare, avem nevoie de ajutorul dvs, fie direct cu rechizite scolare fie cu fonduri pentru cumpararea rechizitelor scolare.

Pentru fiecare copil costul va fi de 100 de lei pachetul cu rechizite.

In total, pentru toti copii vom avea nevoie de 20.000 lei.

Rechizitele scolare se vor cumpara pe factura, si vor fi oferite fiecarei familii cu copii pe baza unui proces verbal de predare – primire.

Cei care doriti sa ne sustineti direct cu rechizite scolare, le puteti trimite pe adresa:

Asociatia ,,Misiunea Speranta pentru Romania”Comuna: Sepreus, jud. Arad, nr.19Telefon: 0749.402.098Web: www.sperantapentruromania.ro

Cei care doriti sa donati fonduri pentru cumpararea de rechizite scolare, o puteti face folosind modalitatile de donatie de mai jos:

1. Doneaza online cu cardul, aici: http://www.sperantapentruromania.ro/doneaza/

2. Doneaza online prin PayPal, aici: http://www.sperantapentruromania.ro/doneaza/

3. Doneaza prin transfer bancar, aici: http://www.sperantapentruromania.ro/doneaza/

Pentru mai multe detalii, intrebari, nelamuriri, ne puteti contacta pe email: infosperanta@gmail.com sau telefon: 0749.402.098

Despre Misiunea Speranta pentru Romania

Asociatia Speranta pentru Romania este dedicata activitatilor umanitare, venind in sprijinul celor mai dezavantajate categorii sociale: batranii strazii, copii strazii, copii orfani, mame vaduve, copii bolnavi de cancer si leucemie.