Apel umanitar: Oana Speranta Stoica - tanara careia o boala rara îi macina pielea si oasele

Sepreus - 18 aprilie 2016

Comunicat tip General in Afaceri, Banci / Asigurari, Constructii, Industrie

Desi cunoastem la nivel teoretic termenul “suferinta” este greu doar sa-ti imaginezi o viata in care sa traiesti doar sub amprenta acestui cuvant. Viata Oanei Speranta Stoica demonstreaza multora ca indiferent de chinurile pe care ti le aduce viata, totusi exista o speranta, exista un motiv pentru care sa iti doresti sa lupti. Chiar daca durerea pe care o simti nu te mai lasa sa iti doresti ivirea zorilor, chiar daca chinul iti macina oasele si intregul corp devine o suprafata de rani deschise si nemiloase, totusi licarirea sperantei are putere sa aprinda dorul unui destin mai bun.

Oana Speranta Stoica

Oana Speranta Stoica

Desi cunoastem la nivel teoretic termenul “suferinta” este greu doar sa-ti imaginezi o viata in care sa traiesti doar sub amprenta acestui cuvant.

Viata Oanei Speranta Stoica demonstreaza multora ca indiferent de chinurile pe care ti le aduce viata, totusi exista o speranta, exista un motiv pentru care sa iti doresti sa lupti. Chiar daca durerea pe care o simti nu te mai lasa sa iti doresti ivirea zorilor, chiar daca chinul iti macina oasele si intregul corp devine o suprafata de rani deschise si nemiloase, totusi licarirea sperantei are putere sa aprinda dorul unui destin mai bun. 

In situatia aceasta se afla Oana Speranta Stoica. Pana la varsta de 6 ani Oana a fost un copilas sanatos la fel ca ceilalti, dar odata cu primirea diagnosticului terifiant – epidermaliza buloasa distrofica - viata Oanei a devenit un lung cosmar din care nu se mai poate trezi.

 Perioada copilariei si adolescentei au fost invaluite in amaraciune, deoarece pana la varsta de 16 ani, Oana si-a petrecut zilele pe un pat dintr-un spital, sub supravegherea medicilor. Zile de bucurie, caldura unor prieteni si lipsa durerii sunt lucruri pe care Oana nu le-a experimentat niciodata, fapt pentru care intr-un moment de deznadejde a vrut sa-si puna capat vietii. A inghitit un pumn de pastile, insa cu toate acestea, parintii au depistat la timp pericolul si au putut sa-si salveze fiica.

Desi s-au scurs cativa ani de la prima ei tentativa de sinucidere, gandurile acestea negre nu ii dau liniste, ci o chinuie constant. De multe ori aude persoane cu inima rece vorbind despre ea, chiar insultand-o fara macar sa se gandeasca la sufletul ei, la frumusetea interioara. 

Desi medicii i-au spus ca nu va ajunge varsta de 30 de ani din cauza bolii, astazi Oana are 36 de ani, este casatorita si are 2 copilasi in grija (nepotii ei orfani de ambii parinti). Cu toate ca sufera de aceasta cumplita boala, a avut puterea si sufletul atat de mare incat sa nu isi lase nepotii orfani de ambii parinti la casele de copii ci sa ii creasca ea.

Insa gandurile mortii au un efect traumatizant asupra ei. Ea ne-a marturisit ca ceea ce o opreste de la infaptuirea unui asemenea act este gandul la Dumnezeu si grija pentru cei doi nepoti orfani de ambii parinti.

Boala de care sufera Oana este atat de grava, incat i-a macinat oasele si pielea fapt pentru care ea nu mai are palme si degete. Intregul corp al Oanei este o rana infectioasa cu basici pline cu apa care se sparg si devin rani deschise care nu se mai vindeca niciodata. Durerile sunt ingrozitoare si de multe ori corpul ei este amortit, asa incat este incapabila sa se ridice din pat. Din cauza ranilor deschise hainele se lipesc de piele si intensifica durerea in corpul Oanei.

S-a ajuns pana acolo incat antibioticele sa nu mai aiba niciun efect pentru amelioararea ranilor. Nenumaratele medicamente, pansamente, calmante si creme sunt indispensabile pentru starea ei, insa veniturile de care beneficiaza nu reusesc sa ii asigure aceasta simpla ameliorare a durerii. Fara medicamente si vitamine, viata Oanei este in mare pericol.

Boala Oanei nu are leac, si tot ce se poate face este ameliorarea durerilor ingrozitoare pe care le suporta zi de zi. De asemenea, Oana trebuie sa se deplaseze macar odata pe an la o clinica din Freiburg (Germania) pentru a urma diferite tratamente si pentru verifica stadiul in care este boala ei. Fara investigatii medicale de specialitate, fara medicamentele prescrise de medici si fara vitamine, viata Oanei se poate incheia in orice moment…

Tot ce isi doreste Oana este sa aiba posibilitatea sa isi cumpere medicamentele, pansamentele, calmantele, cremele si vitaminele pentru boala ei. Pensia pe care o primeste de la stat luna de luna este de 390 de lei, iar nevoile ei lunare pentru medicamente, pansamente, calmante, creme si vitaminte se ridica la 1.600 lei lunar.

Fiecare dintre noi poate sa fie o mica piesa din puzzle-ul unei vieti noi pentru Oana. Doneaza in asa fel incat sa te gandesti ca poti sa schimbi destinul unei tinere, poti sa schimbi si sa usurezi toata suferinta, sa aduci bucurie si liniste in sufletul ei. Inscrie-te in cercul celor care considera ca este important o investitie in vietile altora.

Oana Speranta Stoica isi doreste sa traiasca indiferent daca va mai simti durerea sau nu…de aceea miracolul poate sa devina realitate odata cu implicarea ta in cazul acesta. Nu Oana a ales sa se nasca cu boala aceasta. Foarte usor puteai sa te gasesti tu in situatia ei, dar ti s-a acordat o sansa sa fii in postura in care sa ajuti pe ceilalti. Raspunde chemarii inimii si spune da pentru viata, prin intermediul donatiei tale in dreptul Oanei Speranta Stoica.

Planul nostru este sa ii asiguram Oanei pentru cel putin un an de zile medicamentele, pansamentele, calmantele, cremele si vitaminele, care inseamna 1.600 lei pe luna, adica 19.200 lei pentru un an de zile, sau 4.335 de euro.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la email: infosperanta@gmail.com, sau telefon: 0749 402 098 sau 0766 365 833

Cei care doriti sa faceti donatii pentru Oana, va rugam sa folositi modalitatile de mai jos. De asemenea, va rugam sa specificati destinatia donatiei dvs: ,,Pt Oana”

Modalitati de donatie:

1. Doneaza online cu cardul, aici: http://www.sperantapentruromania.ro/doneaza/

2. Doneaza online prin PayPal, aici: http://www.sperantapentruromania.ro/doneaza/

3. Doneaza prin transfer bancar, in conturile de mai jos deschise la BCR sau Raiffeisen Bank pe numele Asociatiei umanitare ,,Misiunea Speranta pentru Romania”:

LA BCR:

IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003

IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002

COD SWIFT: RNCBROBU

 

LA RAIFFEISEN BANK

Cont in RON: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338

Cont in EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757

Code Swift: RZBRROBU

 

Cu respect

Echipa SPR

www.sperantapentruromania.ro

Despre Misiunea Speranta pentru Romania

Asociatia Speranta pentru Romania este dedicata activitatilor umanitare, venind in sprijinul celor mai dezavantajate categorii sociale: batranii strazii, copii strazii, copii orfani, mame vaduve, copii bolnavi de cancer si leucemie.