GEORGE HOWARD – PROFESOR LA CELEBRA BERKLEE COLLEGE OF MUSIC DIN SUA A ACORDAT UN INTERVIU IN EXCLUSIVITATE PENTRU SITE-UL ACADEMIEI DE SHOWBIZ

BUCURESTI - 6 februarie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Fondata in 1945, Berklee College of Music este cea mai mare facultate privata de muzica din SUA si prima institutie de acest gen unde se studiaza muzica contemporana. La renumele mondial al Berklee College of Music au contribuit si numele unor absolventi ai sai care acum sunt sinonime cu succesul: Quincy Jones, Diana Krall, Steve Vai, Gary Burton, Branford Marsalis, Melissa Etheridge, Makato Ozone, Joe Zawinul pentru a numi numai o parte dintre ei.

Producator si muzician, George Howard si-a fondat primul label independent, Slow River Records, in 1993. In 1995, Slow River a intrat intr-un parteneriat cu Rykodisc, una dintre cele mai mari case de discuri independente din lume. In 1999, Howard a devenit presedinte al Rykodisc unde a semnat si a indrumat carierele unor artisti precum Kelly Willis, Robert Cray, Josh Rouse, Kelly Joe Phelps, Jess Klein, The Slip, Catie Curtis, The Tom Tom Club, Future Bible Heroes, Chuck E. Weiss si multi altii si in acelasi timp a imbogatit catalogul Rykodisc cu opere ale unor artisti ca Frank Zappa, Medeski Martin & Wood, Morphine, The Tradition Catalog, Bill Hicks, Richard Buckner si altii. In calitate de producator a colaborat cu artisti ca Kelly Joe Phelps, Chuck E. Weiss (with Tom Waits), Jess Klein, Matthew, si Peter Bruntnell.

In acest moment este Profesor Asistent la College of Business Administration din cadrul Loyola University si Profesor Asistent la Berklee College of Music, unde preda cursul de Music Entrepreneurship (Antreprenoriat in Industria Muzicala). A mai predat la Northeastern University, la University of Massachusetts, si este lector la mai multe institutii de invatamant.

In interviul acordat site-ului Academiei de Showbiz (www.AcademiaDeShowbiz.ro), George Howard vorbeste despre pasiunea pentru muzica, despre avantajul competitiv care se obtine prin studiul in domeniul industriei muzicale contemporane si despre regulile de baza pentru o cariera de succes in showbiz. Intitulat „Invata continuu. Nu inceta niciodata sa fii curios” interviul contine cateva sfaturi importante pentru tinerii din Romania care doresc sa-si construiasca o cariera in domeniul industriei muzicale si oprtunitatile pe care le pot gasi chiar si in conditiile aparentei crize pe care o traverseaza industria muzicala mondiala.

Despre STAR MANAGEMENT

ACADEMIA DE SHOWBIZ este singurul program privat din Romania care organizeaza cursuri de impresariat artistic si organizare de spectacole autorizate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.

Cum te poti inscrie la cursurile Academiei de Showbiz:
Completeaza si trimite formularul de la baza paginii „Cursuri” de pe www.academiadeshowbiz.ro, sau trimite un mail la adresa office@starmanagement.ro si cere sa ti se rezerve un loc la cursul ales sau da un telefon la 021-312 98 24, vorbeste chiar cu Anca Lupes si ea te va inscrie pe lista cursantilor.

Locatie:
Cursurile vor avea loc la Centrul de Afaceri Bucuresti Sud, o cladire nou construita, cu sali de conferinta moderne, dispunind de toate facilitatile: Soseaua Oltenitei 105A - la 50 m de statia de metrou Piata Sudului.

Manualele:
Conceptul manualelor dupa care se studiaza a fost elaborat de specialistii Academiei respectind standardele internationale in domeniu si integrind creativ experienta practica din industria romaneasca a spectacolului.

ACADEMIA DE SHOWBIZ este o marca a Star Management. Inca de la infiintare, Star Management s-a aflat de partea profesionistilor, dar intr-o zona ramasa pina acum ascunsa publicului larg. Printre proiectele de consultanta oferite de companie, se afla albumul „Pur si simplu” al trupei Holograf, proiectul solo Lucian Viziru si bineinteles conceptul Sistem. De remarcat contributia companiei la implementarea Emagic Entertainment in Romania, binecunoscuta deja pentru concertele Depeche Mode si Shakira in Romania, ca si colaborarea cu Rock Your Mind in proiecte de anvergura: concertele Clawfinger, Obituary si Deftones.


STAR MANAGEMENT
Anca Lupes
Managing Partner

office@starmanagement.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/star-management/george-howard-profesor-la-celebra-berklee-college-of-music-din-sua-a-acordat-un-interviu-in-exclusivitate-pentru-site-ul-academiei-de-showbiz