Top 3 orașe din România perfecte pentru viața de student

BUCURESTI - 3 august 2022

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Turism, Cursuri

În ultimii ani, tot mai mulți tineri aleg să-și facă studiile universitare în diferite capitale europene și nu numai. Conform statisticilor, Londra este în topul alegerilor noilor studenți, fiind considerat orașul perfect pentru studiu, dar și pentru a se bucura de primii ani ai maturității. Însă, nu puțini sunt cei care aleg marile orașe universitare din țara noastră unde, de multe ori, aleg să și rămână după finalizarea studiilor.

Top 3 orașe din România perfecte pentru viața de student

Top 3 orașe din România perfecte pentru viața de student

Anii studenției reprezintă o etapă memorabilă a vieții, iar alegerile făcute în această perioadă ne trasează de multe ori drumul în viață. În ultimii ani, interesul pentru realizarea studiilor universitare în străinătate a crescut semnificativ. Acest lucru reprezintă un prim test de maturitate, fiind pentru mulți prima oară când trebuie să se descurce singuri, fără ajutorul familiei sau al prietenilor apropiați. Majoritatea tinerilor aleg să studieze în Londra pentru că este considerat orașul perfect atât din punctul de vedere al studiilor, cât și al vieții sociale. La baza acestei decizii stă nemulțumirea față de sistemul de învățământ superior românesc și lipsa perspectivelor de angajare.

Nu puțini sunt cei care aleg însă să studieze în România, în marile orașe universitare. O mare parte dintre cei care aleg să își facă studiile universitare în țară, la câțiva ani după finalizarea acestora, își caută apartament de vanzare Iasi, Cluj-Napoca sau București și își construiesc aici o nouă viață. 

Iată care sunt orașele universitare din România alese de tinerii care își încep studiile universitare și câteva dintre motivele care stau la baza acestei decizii:

1. Iași

Este cel mai mare și cosmopolit oraș din Moldova, cunoscând în ultimul deceniu o dezvoltare spectaculoasă, atât din punct de vedere urbanistic, cât și social și profesional. Universitatea Alexandru Ioan Cuza este prima instituţie de învăţământ superior din România, lucru ce se traduce astăzi printr-un colectiv profesoral dedicat studenților, un campus universitar dezvoltat precum un orășel al tinerilor studenți. Dezvoltarea spectaculoasă a orașului a atras, de asemenea, și multe companii multinaționale ce au ales să-și deschidă aici sedii noi. 

2. Cluj-Napoca

Este orașul care, până nu demult, a atras cele mai multe companii internaționale din domeniul IT. Orașul de pe Someș atrage anual un număr mare de studenți străini, veniți în special pentru Facultatea de Medicină și Farmacie. Dezvoltarea fulminantă a acestui oraș i-a adus o mare popularitate, atrăgând astfel și un număr impresionant de turiști veniți din toate colțurile lumii. Campusul universitar este unul din punctele forte ale universității, dar nu puțini sunt cei care aleg să-și închirieze un apartament pe perioada studiilor, acesta fiind unul dintre motivele pentru care în Cluj-Napoca se găsesc și cele mai mari chirii ale apartamentelor din țară.   

3. București

Capitala este un punct de atracție pentru studenți, reunindu-se aici nu doar tinerii români din toate colțurile țării noastre, ci și străini. Este o capitală europeană ce atrage anual turiști, mulți dintre aceștia alegând să vină aici pentru a-și face studiile academice. Universitățile din Capitală au campusuri universitare la standarde europene, specializări diverse și, mai ales, oferă tinerilor multiple posibilități de angajare chiar din perioada studenției. 

 

Studenția este una dintre cele mai efervescente perioade ale vieții noastre, momentul în care ne dezvoltăm cele mai multe conexiuni, ne clădim valori și ne creăm drumul pe care pornim în carieră. Indiferent dacă lucrezi în domeniul pentru care te-ai pregătit sau ai ales unul cu totul nou, experiența acumulată în acești ani de studiu îți va fi de ajutor pe parcursul întregii vieți.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/storia/top-3-orase-din-romania-perfecte-pentru-viata-de-student