Synevo – Rezultatele financiare preliminare ale anului 2005

BUCURESTI - 21 februarie 2006

Comunicat tip General in Sanatate

Synevo Romania a ajuns in 2005 la o cifra de afaceri de € 8.0 milioane ceea ce reprezinta o crestere de 30%.

Serviciile de laborator la nivel de grup

La nivel international, serviciile de laborator ale grupului Medicover, reprezinta 21% din cifra de afaceri a anului 2005. Acestea, cunoscute sub numele “Synevo – Servicii de laborator Medicover” – au raportat pentru anul trecut un venit de € 14.0 milioane, reprezentand o crestere de 51% fata de anul trecut, din care 28% a fost crestere interna.

In cursul anului trecut, studiile clinice au fost definite ca unitate separata in cadrul grupului international Medicover. In cadrul activitatii de Studii Clinice, grupul ofera testari de laborator de cel mai inalt nivel contractate de companiile farmaceutice prezente in intreaga regiune.

Perspective

In 2006, Synevo va continua procesul de integrare prin cea mai recenta achizitie din Polonia precum si prin participarea la licitatiile pentru externalizarea serviciilor de laborator a spitalelor de stat. In Romania se prefigureaza un interes reinnoit pentru proiectele de preluare prin externalizare a laboratoarelor intraspitalicesti pe baza noii legislatii. Grupul Medicover isi propune sa identifice oportunitatile de crestere si achizitii, atat pe pietele in care este activ in prezent cat si pe piete noi.

Se va continua investitia si dezvoltarea platformei informatice, care este si va ramane unul din cele mai importante avantaje competitive.

Despre Strategicom Consult

Synevo este lider pe piaţa serviciilor medicale de laborator din România prin cele 8 laboratoare si cele 12 centre de recoltare.
Mihaela Barbu
Marketing Director Synevo
021 315 1910
mihaela.barbu@synevo.ro