Ce este tabla neagra striata si cum poate fi intrebuintata?

BUCURESTI - 12 iulie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Tabla neagra striata este un material de constructii ce apartine categoriei materialelor metalurgice, fiind confectionata din otel laminat la cald.

tabla neagra striata

tabla neagra striata

Tabla neagra striata este un material de constructii ce apartine categoriei materialelor metalurgice, fiind confectionata din otel laminat la cald. Prin acest proces,otelul se supune unei temperaturi foarte inalte si se modeleaza pana ajunge la forma si dimensiunea dorita, capatand atributii specifice.

Aceasta are doua fete distincte. Una dintre cele doua fete prezinta striatii proeminente dispuse fie in forma de lacrima, fie in forma de diamant, avand o inaltime ce variaza intre 1 si 2 mm, in timp ce cealalta fata este perfect neteda, lucioasa.

Ce avantaje prezinta tabla neagra striata?

Dintre cele doua fete ale acesteia, cea care prezinta striatii proeminente beneficiaza de o capacitate de autodrenaj. Tabla neagra striata este un material antiderapant ce previne alunecarea cu ajutorul acestor striatii speciale. Astfel, e foarte potrivita pentru zonele cu risc crescut de alunecare.

Datorita duritatii materiei prime si procesului de laminare la cald, acest material este foarte rezistent la conditii meteo nefavorabile si factori externi daunatori, precum si la uzura in timp, avand o mare durata de viata, fara a isi pierde proprietatile odata cu trecerea timpului.

In ce domenii poate fi utilizata?

Tabla neagra striata este cunoscuta pentru proprietatile sale antiderapante. Datorita acestui lucru, aceasta este folosita cel mai frecvent pentru construirea de cai de acces si de scari. Se foloseste mai ales acolo unde gradul de alunecare este crescut, precum in cazul scarilor exterioare ale diverselor cladiri.

De asemenea, aceasta se utilizeaza frecvent in domenii precum:

Constructia de automobile;

Constructia de nave maritime;

Constructii feroviare;

Constructii industriale;

Construirea de diferite structuri metalice si elemente de design.

De asemenea, datorita fetei ce impiedica alunecarea, este potrivita pentru montarea in interiorul masinilor destinate stingerii incediilor si al ambulantelor, oferind acestora un grad crescut de securitate.

Unde gasiti tabla neagra striata?

Daca sunteti in cautare de tabla neagra striata, la Mesteru Manole o veti gasi sub diverse dimensiuni si la un pret foarte bun. Mesteru Manole este un magazin online de constructii ce va pune la dispozitie o gama variata de materiale de constructii. De aici puteti achizitiona produse pentru amenajari exterioare, amenajari interioare, materiale metalurgice, electrice, instalatii termice, echipamente de protectie, scule, unelte si numeroase alte produse de calitate.