De ce ai nevoie de teste antigen efectuate clinic pentru a pleca in vacanta?

BUCURESTI - 28 octombrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Efectuarea unor teste antigen sunt folosite pentru a identifica nivelul tractului respirator pentru a se observa daca virusul este activ in organism.

teste antigen

teste antigen

Efectuarea unor teste antigen sunt folosite pentru a identifica nivelul tractului respirator pentru a se observa daca virusul este activ in organism. Acestea se folosesc cu precadere in clinici si spitale pentru identificarea infectiei precoce sau acute. Mai jos gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a-ti mentine sanatatea si pentru a te bucura cu adevarat de vacanta ta!

Cand se recomanda efectuarea unor teste antigen?

Avand in vedere contextul epidemiologic din prezent, recomandarea efectuarii unor teste antigen este facuta de toti medicii specialisti in cazul in care ai nevoie sa calatoresti si in tara respectiva sunt aplicate anumite restrictii. Restrictiile din anumite tari sunt puse cu scopul de a incetini raspindirea coronavirusului, iar efectuarea unor teste antigen se face pentru a identifica persoanele purtatoare de virus.

In functie de evolutia situatiei actuale din respectiva tara, testarea se poate impune sau nu. Cu toatea acestea, pentru sanatatea ta si a familiei tale, cadrele medicale recomanda efectuarea acestor teste chiar si pentru propria siguranta si linistea personala. In plus, multe dintre tarile din Uniunea Europeana si nu numai cer un rezultat negativ, iar din acest motiv testul rapid antigen a devenit un instrument de triaj foarte folosit.

Cum se recolteaza si cum se interpreteaza probele?

Recoltarea probelor cu scopul efectuarii unor teste antigen nu este complicata si o poti faci si tu acasa! In primul rand, va trebui sa recoltezi secretii fie din nas, fie din gata cu ajutorul unui betisor special facut pentru aceasta procedura. Dupa ce probele au fost prelevate, betisorul se introduce intr-o solutie speciala si din care se vor pune cateva picaturi in locul special pentru testare. Ulterior iti mai ramane doar sa astepti rezultatul, care va aparea in aproximativ 15 minute.

De asemenea, atat pe test, cat si pe prospect vei avea indicatiile necesare cu privire la citirea rezultatelor. Vei remarca prezenta a doua litere pe caseta de testare, acestea avand urmatoarea semnificatie:

C – reprezinta regiunea de control;

T – reprezinta regiunea de testare.

Astfel, daca testul este negativ, liniuta va aprea in dreptul literei C, iar daca testul este pozitiv, vei remarca prezenta a doua linii. Daca liniuta apare in dreptul literei T, rezultatul indica ca testul este invalid.

La Synlab poti efectua teste antigen care iti vor indica prezenta sau absenta virusului in organismul tau in cel mai scurt timp posibil!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/suits-advertising/de-ce-ai-nevoie-de-teste-antigen-efectuate-clinic-pentru-a-pleca-in-vacanta