De ce niste becuri LED sunt numarul 1 pe piata romaneasca?

BUCURESTI - 18 noiembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Noile tipuri de becuri led sunt o dovada clara a faptului ca industria coprurilor de iluminat si tehnologia in generala a evoluat intr-un mod foarte accelerat. Gandite initial pentru a fi simple becuri pentru indicarea a diferite lucruri precum faptul ca un device se incarca sau ca este incarcat, ele au evoluat pana in prezent unde sunt folosite ca si surse consistente de lumina.

becuri led

becuri led

 

De ce e indicat sa folosesti becuri led in detrimentul celor clasice?

Varianta cu led este din ce in ce mai prezente pe piata in ultimii ani. Becurile led au ajuns sa fie si din ce in ce mai accesibile oferind in aceleasi timp un numar mare important de beneficii.

Cum cele economice le-au eliminat aproape in totalitatea pe cele clasice, acum utilizarea unui sistem de iluminat pe baza de led va acapara piata din ce in ce mai tare oferind mai multe avantaje ce le sustin folosirea si le va elimina implicit pe cele economice.

Este multe discutii si comparatie despre cum iti vei amortiza investitia in achitizia unor becuri led si cum acestea, pe termen lung, iti vor oferi numai beneficii din mai multe puncte de vedere.

In tabelul de mai jos, vei putea sa vezi o comparatie simpla si eficienta intre varianta unui bec led si varianta unuia economic, pentru a putea vedea diferentele si avantajele pe care le ofera fiecare dintre acestea.

    Utilizare 4h/zi Bec led Bec econmicConsum de putere (watt) 9,5 15Intensitate luminoasa (lumeni) 800 700Durata de utilizare (ore) 15.000 10.000Pret mediu (lei) 8 10Consum mediu/luna (lei) 5.5 8.7Consum mediu/an (lei) 66 104.4

Analizand putin tabelul de mai sus, se observa clar ca avantajele pe care le ofera aceasta noua tehnologie fata de cea veche.

Practic, pe langa economia financiara pe care o poti face utilizand cea mai noua tehnologie, aceasta iti va oferi si beneficii din punct de vedere calitativ (lumina mai puternica, durata de viata mai mare si asa mai departe).

De asemenea, mai trebuie mentionat si faptul ca becurile led, fata de cele economice, ofera toata intensitatea luminii emise instant, deoarece acestea nu au nevoie de o perioada de incalzire pana cand sa ajunga la nivelul de iluminare maxim.

Daca vrei sa faci economii alege aceste sisteme de iluminat!

Este binecunoscut faptul ca desi unele becuri led costa in mod semnificativ mai mult decat becurile clasice, acestea consuma clar mai putin curent. De asemenea acestea au si o durata de viata mai mare. Studii recente au aratat ca noua tehnologie de becuri dureaza cu pana la 5000 de ore de functionare mai mult fata de cea mai apropiata varianta din generatiile anterioare.