Polistiren expandat – un material esential in orice izolatie

BUCURESTI - 11 ianuarie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Poate ca nu stiti inca acest fapt, dar majoritatea expertilor in constructii spun ca acest polistiren expandat este una dintre cele mai eficiente solutii pentru izolarea peretilor cladirilor si nu numai.

Informatii despre ce reprezinta acest polistiren expandat

Poate ca nu stiti inca acest fapt, dar majoritatea expertilor in constructii spun ca acest polistiren expandat este una dintre cele mai eficiente solutii pentru izolarea peretilor cladirilor si nu numai.

Motivul pentru care acest material poate ocupa o pozitie de lider printre alte produse se bazeaza pe caracteristicile de a fi usor de manevrat.

Cum se fabrica polistirenul expandat?

Polistirenul expandat este fabricat intr-o camera de vid. Celulele polistiren dense sunt introduse in aceste camere de vid pentru expansiune si vaporizare. Aceasta metoda nu are aproape nicio asemanare cu prepararea floricelelor, diferenta este ca vidul si aburul sunt utilizate in productia de polistiren. Rezultatul este ca dimensiunea blocului EPS este aceeasi cu dimensiunea camerei care l-a produs.

Este biodegradabil polistirenul expandat?

Nu, dar nu dauneaza mediului inconjurator si este un material de umplutura asemanator cu piatra, solul sau betonul. Polistirenul expandat este inert din punct de vedere chimic, nu se descompune si nu emite gaze nocive pentru mediu.Nu contine coloranti sau formaldehida si nu polueaza apa. Este un material sigur, deci poate fi folosit pentru a face cani de cafea. Nu este o sursa de hrana pentru animale sau insecte si nu dezvolta mucegai.

Alegeti Marola ca cea mai buna solutie pentru proiectul tau!

Numai cu polistiren expandat este posibila scaderea vitezei de transmitere a aburului din cladire catre exterior, ceea ce face ca aceasta caracteristica sa fie unica. Functia principala este de a izola, nu de a creste rezistenta structurii corespunzatoare sau de a o incarca. In plus, un mare avantaj este ca poate fi utilizat in zone cu umiditate ridicata.

Ascuns sub tencuiala, nu vor exista probleme estetice dupa instalare.

In plus, deoarece polistirenul expandat nu absoarbe vapori de apa in atmosfera, nu exista pierderi in performanta izolatiei termice.

Prin urmare, polistirenul expandat este principala recomandare a expertilor in constructii.