Testul Papanicolau sau cel mai important test pentru o femeie

BUCURESTI - 29 mai 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Ai auzit cu siguranta acea zicala care spune ca este mai usor sa previi imbolnavirea decat sa tratezi boala!
Cancerul de col uterin e unul dintre cele mai usor de detectat, iar in acelasi timp si unul dintre cele mai vindecabile, daca e descoperit si tratat la timp.

test papanicolau

test papanicolau

Efectuarea unui test Papanicolau pe an creste sansele de vindecare cu 94%, in cazul diagnosticarii cu cancer de col.

De ce ne poate salva viata testul Papanicolau si motivul pentru care este bine sa il facem

Testul Papanicolau s-a dovedit a fi salvarea pentru milioane de vieti, deoarece poate identifica prezenta celulelor anormale la nivelul colului uterin. In conditiile in care este diagnosticat devreme, sansele de a trata cancerul de col uterin sunt foarte mari.

In acelasi timp, un test Papanicolau poate identifica infectii sau celule cervicale anormale, ce se pot transforma in celule canceroase atunci cand nu sunt tratate. Tratamentul poate preveni dezvoltarea cancerului de col uterin.
In ultimii ani, testul a condus la o scadere importanta a numarului de cazuri de cancer de col si decese ca urmare a acestei afectiuni.

Cum se desfasoara aceasta procedura?

Efectuat doar de medicul specializat in obstetrica-ginecologie, testul Papanicolau se realizeaza doar intr-un cabinet medical, iar examinarea incepe cu asezarea pacientei pe masa ginecologica si cu fixarea picioarelor ei in etriere. Cu ajutorul speculului prevazut cu oglinda , medicul largeste peritii vaginului, pentru a putea vedea colul uterin. Apoi, cu o periuta fina, medicul urmeaza sa colecteze o mostra de celule cervicale, printr-o miscare de rotatie.


Proba recoltata va fi fixata pe lama de sticla sau introdusa intr-un flacon cu substanta lichida speciala si trimisa la laborator pentru analiza.

Cat de des trebuie facut testul Papanicolau?

Toate femeile trebuie sa faca periodic testul Papanicolau, impreuna cu controlul ginecologic. Medicii recomanda ca testul Papanicolau sa fie efectuat anual, incepand cu varsta de 21 de ani si pana la 65 de ani.

Pentru un rezultat cat mai precis, testul nu este recomandat a fi efectuat in timpul menstruatiei, iar cea mai indicata fiind perioada de mijloc a ciclului menstrual.

Cum ne pregatim pentru efectuarea testului Papanicolau?

Testul Papanicolau nu este unul complicat, insa pregatirea pentru acest test necesita o atentie deosebita pentru ca interpretarea testului sa fie cat mai adecvata.

    Cu 48 de ore inainte de vizita la doctorul ginecolog, se recomanda evitarea spalaturilor intravaginale;
    Nu folosi tampoane sau creme vaginale, tratamente medicamentoase si creme, contraceptive sau lubrifianti cu 48 de ore inainte de recoltare;
    Evita contactul sexual cu 48 de ore inainte de recoltare.

Programeaza-te pentru aceasta procedura la clinica medicala Romgermed din Bucuresti!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/suits-advertising/testul-papanicolau-sau-cel-mai-important-test-pentru-o-femeie