Bacteriile din aerul conditionat

BUCURESTI - 21 iulie 2008

Comunicat tip General in Sanatate

Pentru a preveni aparitia aparitia mirosurilor neplacute cauzate de bacteriile din sistemele de aer conditionat specialistii recomanda curatarea periodica a filtrelor aparatelor (lunar in locuinte si la 2 saptamani in spatiile publice) dar si curatarea radiatorului aparatului de aer conditionat. De curand insa, producatorul japonez Earth Chemical, Tokyo, lider pe piata japoneza pentru produse de ingrijirea casei, a introdus pe piata din Romania un spray pentru curatarea radiatorului aparatelor de aer conditionat.

Bacteriile din aerul conditionat
Temperaturile ridicate de pe perioada verii au devenit un lucru normal pentru conditiile climatice din Romania. Ca urmare a acestei fierbinti realitati, aerul conditionat a devenit o prioritate pentru locuintele si birourile din Romania. Din pacate insa, o data cu aerul conditionat apar si o serie de probleme de sanatate: germenii, bacteriile şi ciupercile, care se formeaza in interiorul aparatului de aer conditionat, pe elementii radiatorului (vaporizatorului) si pe filtre, care se răspândesc în toate incaperile şi care provoaca rinite, alergii, laringite, faringite şi bronşite, micoze, precum şi o diminuare generală a imunităţii căilor respiratorii. Aerul umed care intra in radiatorul de racire determina condensarea apei pe elementele vaporizatorului, care adera foarte usor la acestea. Combinatia de praf, umezeala, frig si intuneric asigura mediul ideal pentru inmultirea bacteriilor si microorganismelor. Aparitia germenilor, bacteriilor si a ciupercilor este insotita in general de un miros neplacut, care vine adesea din sistemul de ventilatie al aparatelor, dupa mai multe luni de exploatare.
Concluzia? Aerul conditionat nu trebuie sa fie doar rece, ci, mai ales, curat!

Pentru a preveni aparitia acestor mirosuri neplacute specialistii recomanda curatarea periodica a filtrelor aparatelor (lunar in locuinte si la 2 saptamani in spatiile publice) dar si curatarea radiatorului aparatului de aer conditionat. De curand insa, producatorul japonez Earth Chemical, Tokyo, lider pe piata japoneza pentru produse de ingrijirea casei, a introdus pe piata din Romania un spray pentru curatarea radiatorului aparatelor de aer conditionat. Acest produs se gaseste in magazine sau la unii distribuitori de aparate de aer conditionat sub numele REFRESHAIR HOME. Sprayul poate fi utilizat usor, nefiind necesare cunostinte tehnice, o prezentare a modului de utilizare a produsului fiind disponibila pe siteul www.refreshair.ro. Refreshair realizeaza o dezinfectie a aparatului, eliminand mirosurile neplacute. Produsul este recomandat sa se foloseasca cel putin de doua ori pe an, la inceputul si sfarsitul sezonului de utilizare a aparatului de aer conditionat. Pretul la care se gaseste in magazine: aproximativ 40 lei.
Avantajele curatarii frecvente a aparatului de aer conditionat sunt:
- Un aer rece si CURAT
- Disparitia disconfortului produs de mirosul neplacut
- Eliminarea riscurilor aparitiei bolilor cauzate de bacteriile si ciupercile formate in interiorul aparatelor de aer conditionat
- Realizarea unor importante economii, deoarece un aparat murdar are o eficienta cu peste 20% mai mica , dar consuma la fel de mult.
- Prelungirea vietii ventilatorului (un radiator murdar va solicita mai mult ventilatorul, fapt care va conduce la o durata de viata mai mica a acestuia)

Earth Chemical a dezvoltat si un produs pentru curatarea aerului conditionat din masina, comercializat in Romania tot sub numele REFRESHAIR AUTO. Pretul la care se gaseste in magazine: aproximativ 50 lei. In service, aceeasi operatie de curatare a sistemului de climatizare costa cateva sute...

Despre SUMMIT AGRO ROMANIA SRL

Summit Agro este o cumpanie cu capital integral Japonez, subsidiara a Sumitomo Corporation Japonia. Obiectul principal de activitate il reprezinta importul si distributia produselor pentru agricultura (pesticide, seminte, ingrasaminte), produse pentru tratat lemnul, si produse pentru ingrijirea casei (dezodorizante, capcane de gandaci, produse pentru curatat instalatiile de aer conditionat casnice si auto etc.)
Dr. Valerian Augustin ISTOC
Manager Marketing Department
Str. Clucerului nr. 55, Etaj 3, Sector 1
Bucuresti - 011361
Tel. +40-21-223-14-34
Fax. +40-21-223-14.92
Mob. +40-748.19.63.64


valerian.istoc@refreshair.ro