Cand ti-ai curatat ultima data aerul conditionat?

BUCURESTI - 1 aprilie 2009

Comunicat tip General in Social

Refreshair CASA si AUTO sunt doua produse care se folosesc pentru igienizarea
aparatelor de aer conditionat. Un prim semn ca sistemul de aer conditionat este murdar este aparitia mirosului urat.
Mai multe informatii pe www.refreshair.ro …

Se apropie sezonul cu temperaturi ridicate care au devenit un lucru normal pentru conditiile climatice din Romania. Ca urmare a acestei fierbinti realitati, aerul conditionat a devenit o prioritate pentru locuintele si birourile din Romania. Din pacate insa, o data cu aerul conditionat apar si o serie de probleme de sanatate: germenii, bacteriile si ciupercile, care se formeaza in interiorul aparatului de aer conditionat, pe elementii radiatorului (vaporizatorului) si pe filtre, care se raspândesc în toate incaperile si care provoaca rinite, alergii, laringite, faringite si bronsite, micoze, precum si o diminuare generala a imunitatii cailor respiratorii. Aerul umed care intra in radiatorul de racire determina condensarea apei pe elementele vaporizatorului, care adera foarte usor la acestea. Combinatia de praf, umezeala, frig si intuneric asigura mediul ideal pentru inmultirea bacteriilor si microorganismelor. Aparitia germenilor, bacteriilor si a ciupercilor este insotita in general de un miros neplacut, care vine adesea din sistemul de ventilatie al aparatelor, dupa mai multe luni de exploatare.
Concluzia? Aerul conditionat nu trebuie sa fie doar rece, ci, mai ales, curat!
Pentru a preveni aparitia acestor mirosuri neplacute specialistii recomanda curatarea periodica a filtrelor aparatelor (lunar in locuinte si la 2 saptamani in spatiile publice) dar si curatarea radiatorului aparatului de aer conditionat. De curand insa, producatorul japonez Earth Chemical, Tokyo, lider pe piata japoneza pentru produse de ingrijirea casei, a introdus pe piata din Romania un spray pentru curatarea radiatorului aparatelor de aer conditionat Acest produs se gaseste in magazine sau la unii distribuitori de aparate de aer conditionat sub numele REFRESHAIR HOME. Sprayul poate fi utilizat usor, nefiind necesare cunostinte tehnice, o prezentare a modului de utilizare a produsului fiind
disponibila pe siteul www.refreshair.ro. Refreshair realizeaza o dezinfectie a aparatului, eliminand mirosurile neplacute.
Produsul este recomandat sa se foloseasca cel putin de doua ori pe an, la inceputul si sfarsitul sezonului de utilizare a aparatului de aer conditionat. Pretul la care se gaseste in magazine: aproximativ 40 lei.
Avantajele curatarii frecvente a aparatului de aer conditionat sunt:
- Un aer rece si CURAT
- Disparitia disconfortului produs de mirosul neplacut
- Eliminarea riscurilor aparitiei bolilor cauzate de bacteriile si ciupercile formate in interiorul aparatelor de aer conditionat
- Realizarea unor importante economii, deoarece un aparat murdar are o eficienta cu peste 20% mai mica , dar consuma la fel de mult.
- Prelungirea vietii ventilatorului (un radiator murdar va solicita mai mult ventilatorul, fapt care va conduce la o durata de viata mai mica a acestuia)
Earth Chemical a dezvoltat si un produs pentru curatarea aerului conditionat din masina, comercializat in Romania tot sub numele REFRESHAIR AUTO. Pretul la care se gaseste in magazine: aproximativ 50 lei. In service, aceeasi operatie de curatare a sistemului de climatizare costa cateva sute...

Despre SUMMIT AGRO ROMANIA SRL

Summit Agro este o cumpanie cu capital integral Japonez, subsidiara a Sumitomo Corporation Japonia. Obiectul principal de activitate il reprezinta importul si distributia produselor pentru agricultura (pesticide, seminte, ingrasaminte), produse pentru tratat lemnul, si produse pentru ingrijirea casei (dezodorizante, capcane de gandaci, produse pentru curatat instalatiile de aer conditionat casnice si auto etc.)
Valerian ISTOC
Deputy Manager Marketing Department
Str. Clucerului nr. 55, Etaj 3, Sector 1
Bucuresti - 011367
Tel. +40-21-223-14-34/47
Fax. +40-21-223-14.92
Mob. +40-748.19.63.64
valerian.istoc@refreshair.ro