Ayurmed® aniversează 23 de ani de tradiție ayurvedică în România

BUCURESTI - 18 februarie 2022

Comunicat tip General in Afaceri, Sanatate, Farmaceutic

Live site

În februarie 1999, se înființa STAR INTERNAȚIONAL MED, companie care avea să familiarizeze consumatorii români cu remediile și principiile ayurvedice printr-o abordare holistică a problemelor de sănătate, menită să abordeze pacientul și nu patologia, din perspectiva cauzelor și nu a simptomelor. Astăzi, portofoliul Ayurmed® include 74 de produse, echipa numără 47 de angajați și compania plănuiește deschiderea unor noi facilități de producție.

logo Ayurmed

logo Ayurmed

 “Se împlinesc 23 de ani de când am îmbrățișat Ayurveda pentru a oferi și consumatorilor români beneficiile tradiției indiene, după ce am descoperit pe propria piele beneficiile ei asupra sănătății. Am crescut și evoluat împreună cu angajații, partenerii și clienții noștri, iar astăzi Ayurmed® reprezintă o mare familie, animată de credința în sănătate fără compromisuri, în corectitudine și prețuire pentru semenii noștri. Mulțumim întregii echipe, precum și tuturor colaboratorilor." 

Elena Salman - director general Star Internațional Med SRL

În ultimele două decenii, sub brandul Ayurmed® s-a dezvoltat o gamă largă și variată de suplimente alimentare 100% naturale, precum și produse cosmetice care combină beneficiile milenare din tradiția ayurvedică și terapiile inovatoare, astfel rezultând produse adaptate la stilul dinamic de viață și la necesitățile consumatorilor din secolul XXI, precum și la specificul societății românești.

Produse din culturi de proveniență controlată, din zone nepoluate ale munților Himalaya, suplimentele alimentare Ayurmed® conțin plante consacrate în medicina tradițională ayurvedică, recunoscute în lumea întreagă pentru efectele lor benefice și, totodată, blânde pentru organism, precum ghimbir, ginseng, lemn dulce, piper indonezian, Ashwagandha, Amla, Neem și multe altele. Fie tablete sau siropuri, produsele Ayurmed® nu conțin coloranți artificiali, amelioratori de gust sau organisme modificate genetic, fiind testate GMP (fără pesticide, ierbicide, metale grele sau substanțe radioactive). De asemenea, corespund inclusiv pentru dieta vegană sau vegetariană, nu conțin gluten (cu excepția SHECURE Tablete), iar siropurile sunt disponibile și în formule fără zahăr.

Fabricarea prin presare la rece, fără procesare termică, în procese de producție acreditate internațional privind controlul calității inclusiv conform standardelor ISO, permite conservarea proprietăților terapeutice ale plantelor și obținerea unor produse sigure pentru consum, care se asimilează rapid și fără a cauza dependență sau efecte adverse. Suplimentele alimentare Ayurmed® sunt avizate de către Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) prin Serviciul Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului (S.N.P.M.A.P.S) – București, iar cosmeticele (creme de față, lapte demachiant, măști pentru față, șampoane, vopsea de păr pe bază de henna) sunt notificate la Comisia Europeană prin Portalul de Notificare a Produselor Cosmetice.

Destinate întregii familii, de la copii până la vârstnici, produsele Ayurmed® abordează un spectru amplu de tulburări: gastrointestinale, hepatobiliare, metabolice, respiratorii, cardiovasculare, osteo-articulare, imunologice, dermatologice, pediatrice, neuropsihice, urogenitale (feminine și masculine) etc. Portofoliul Ayurmed® numără acum 74 de produse, comercializate în farmacii și plafare din toată țara, precum și pe site-ul ayurmed.ro și în cele trei magazine proprii din București. Totodată, compania a introdus și servicii complementare: în cadrul Cabinetului de Consultanță Ayurveda, specialiștii Ayurmed® oferă consiliere specializată și terapii personalizate: consultații de fitoterapie și Ayurveda, masaj etc.

Prezența activă pe piața produselor naturiste din România a atras nu doar popularitatea brandului Ayurmed® în rândul consumatorilor, ci și un ecou tot mai puternic la diverse manifestări științifice, evenimente și expoziții de profil din țară și din străinătate, precum Body Mind Spirit Festival, Conferința Națională de Medicină a Familiei, Festivalul de Medicină Alternativă - TMA, Târgul Internațional de Bunuri de Larg Consum (TIBCO), Forumul Economic Româno-Turc, Expo BioFest, Expo Transilvania, Expoziția Internațională de Sănătate și Frumusețe Health & Beauty Expo, EzotericFest Timișoara, târguri de produse bio, Namaste India, Cosmoprof Bologna, Dubai Beauty World, Târgul Internațional Menope. Totodată, din convingerea că sănătatea trebuie să fie accesibilă tuturor, echipa Ayurmed® s-a implicat, de-a lungul anilor, în numeroase campanii caritabile pentru comunități și familii defavorizate.

Cererea ridicată pentru produsele și serviciile Ayurmed® a determinat și creșterea constantă a companiei. De la cinci angajați inițial, în prezent, echipa Ayurmed® numără 47 de specialiști în diverse domenii, incluzând medici, farmaciști și terapeuți, implicați în departamentele de cercetare și producție, până la personal juridic, tehnic și administrativ, precum și profesioniști în relația cu furnizorii și clienții companiei, care asigură procesele de distribuție, comercializare și marketing.

În anul 2020, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 6.443.355 lei, iar activitatea companiei a fost recunoscută cu premii și diplome în diverse topuri de afaceri, precum locul I în Top Afaceri România 2021 în domeniul fabricarea produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice sau locul II în Top Profit România 2021 la secțiunea “Întreprinderi cu capital românesc”.

Și planurile nu se opresc aici. Pentru anii următori, compania pregătește deschiderea unor noi facilități de producție, care vor spori capacitatea Ayurmed® de a satisface cererea de produse naturiste.

“Se împlinesc 23 de ani de când am îmbrățișat Ayurveda ca domeniu profesional pentru a oferi și consumatorilor români beneficiile tradiției indiene, decizie luată după ce am descoperit pe propria piele beneficiile ei asupra sănătății. Multe s-au schimbat în acești ani, dar misiunea și motivația noastră au rămas aceleași: am crescut și evoluat împreună cu angajații, partenerii și clienții noștri, iar astăzi Ayurmed® reprezintă o mare familie, animată de credința în sănătate fără compromisuri, în corectitudine și prețuire pentru semenii noștri. Mulțumim întregii echipe, precum și tuturor colaboratorilor care ne onorează cu încrederea și dedicarea lor, și suntem încredințați că împreună vom continua să oferim românilor resursele de sănătate și echilibru de care au nevoie pentru o viață împlinită”, a declarat Elena Salman - director general Star Internațional Med SRL.

Despre Ayurmed®

Înființată în 1999, STAR INTERNAȚIONAL MED este printre promotorii medicinei tradiționale ayurvedice în România și dezvoltatorul brandului Ayurmed®. Compania produce și distribuie la nivel național - în farmacii, plafare și rețeaua proprie de magazine, inclusiv online - o gamă largă de suplimente (sub formă de tablete, siropuri și cosmetice) care îmbină remedii 100% naturale din tradiția indiană, cu eficiență consacrată la nivel mondial pentru o serie amplă de tulburări. Procesele tehnologice inovatoare de producție prin presare la rece, sub certificare ISO, mențin intacte beneficiile terapeutice ale plantelor, iar siguranța pentru consum a produselor este confirmată prin avizele eliberate de către Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) prin Serviciul Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului (S.N.P.M.A.P.S) – București.Prin acțiunile constante de cercetare și informare a publicului, compania popularizează principiile ayurvedice menite să asigure întregii familii o viață în sănătate și armonie, în concordanță cu ritmul epocii actuale. Activitatea de pionierat în domeniu a dat roade, iar astăzi, brandul Ayurmed® este recunoscut și apreciat de consumatorii români din toată țara. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul www.ayurmed.ro

Despre SwissPlan.biz

Servicii de marketing, comunicare & productie video pentru mediul online
Calitate elvetiana la preturi corecte.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/swissplan-biz/ayurmed-aniverseaza-23-de-ani-de-traditie-ayurvedica-in-romania