IMMORENT, divizia de leasing a Grupului Erste Bank, îşi extinde activitatea în România

BUCURESTI - 20 octombrie 2005

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

IMMORENT – divizia de leasing a Erste Bank AG, lider de piaţă în Europa Centrală – îşi continuă trendul ascendent de dezvoltare transformându-se dintr-o companie austriacă într-una internaţională. Cu o cotă de piaţă de 32% în primele 6 luni ale anului 2005, IMMORENT domină piaţa leasingului imobiliar printre companiile austriece din domeniu din Europa Centrală şi de Est (CEE), veniturile din noile contracte de leasing imobiliar în primele 6 luni ale anului fiind de 170 mil. EURO. Veniturile totale, din toate contractele de leasing pentru Austria şi CEE reprezintă pentru aceeaşi perioadă 522 mil. EUR din care CEE reprezintă 271 EUR.

Deschizând calea companiei mamă, Erste Bank , IMMORENT şi-a extins serviciile în zona Europei Centrale şi de Est, devenind rapid nr. 1 în domeniul leasingului imobiliar. IMMORENT are 12 filiale în 9 ţări: Cehia, Slovacia, Ungaria, Italia, Slovenia, Croaţia, Serbia şi – din 2004 - şi în Bulgaria şi România. Până la sfârşitul anului 2005, IMMORENT va înfiinţa încă o filială în Muntenegru.

IMMORENT îşi propune extinderea serviciilor sale din domeniul leasingului imobiliar în regiunea CEE, (ex. dezvoltarea de proiecte şi management al constructiilor), determinând astfel un ritm acelerat de creştere prin oferirea unei game de produse mult mai variată.

Deschiderea pe piaţa românească

IMMORENT România, cea mai tânără membră a Grupului, a fost înfiinţată în 2004 şi a devenit operaţională la începutul lui 2005. În prima jumătate a acestui an, compania a înregistrat un venit din noile contracte de leasing de 7 mil. EURO, în special din contracte de leasing pentru echipamente. Acest fapt este determinat şi de tendinţele de cumpărare manifestate pe piaţa românească, similare cu cele din celelalte ţări din Europa de Est, şi care se concentrează asupra bunurilor mobile. IMMORENT România îşi propune în scurt timp orientarea cu precădere pe servicii de leasing imobiliar, primele proiecte de dezvoltare fiind deja în faza de pregătire.

Harald Trinkl, General Manager al IMMORENT România: “Obiectivul nostru în România este să devenim lider de piaţă în domeniul leasingului imobiliar. Suntem conştienţi că există o nevoie crescută în ceea ce priveşte serviciile de leasing imobiliar în România. Tocmai de aceea, IMMORENT vine în sprijinul clienţilor săi de pe piaţa locală, oferind servicii de calitate, la standarde internaţionale. În afara serviciilor de finanţare, IMMORENT România oferă şi servicii de dezvoltare de proiecte şi management al construcţiilor”. Harald Trinkl are o experienţă vastă în domeniul leasingului imobiliar, înainte de sosirea pe piaţa din România, punând bazele şi conducând operaţiunile în filialele locale ale IMMORENT din Cehia şi Slovacia, pe care le-a transformat în scurt timp în lideri de piaţă în domeniul leasingului imobiliar.
O forţă prin leasingul imobiliar şi chiar mai mult...

În activitatea sa principală de leasing imobiliar, IMMORENT a devansat ceilalţi concurenţi austrieci din regiunea CEE, înregistrând venituri din noile contracte de leasing de aproape 170 mil. EURO (o creştere de 8.4% faţă de anul trecut) şi o cotă de piaţă de 32%. Chiar şi în domeniul leasing-ului de echipamente (inclusiv autovehicule), volumul noilor contracte a crescut, înregistrând o valoare de 102 mil. EURO (o creştere de 23% faţă de anul trecut).

Una din trăsăturile de bază caracteristice filialelor IMMORENT în ţările din Europa Centrală şi de Est constă în “preponderenţa” leasingului imobiliar, acesta fiind în mod tradiţional activitatea principală a IMMORENT. În timp ce companiile austriece de leasing din zona CEE au înregistrat, în medie, un procent de 19% al contractelor de leasing imobiliar din totalul de contracte de leasing, IMMORENT a înregistrat o cifră de aproape 63%.

Compania IMMORENT îşi derulează operaţiunile printr-un joint venture cu cele mai importante Case de Economii din Europa de Sud-Est cum ar fi: Casa de Economii Tyrol din Italia, Casele de Economii Styrian şi Carinthian din Slovenia şi Croaţia, Casa de Economii Styrian din Serbia.

IMMORENT s-a distins ca fiind cea mai activă companie din domeniul leasingului imobililiar, înregistrând venituri remarcabile din noile contracte de leasing în primul semestru al lui 2005:


ŢaraVenituri din noile contracte de leasing în
prima jumătate a anului 2005

Cehia152 mil EURO (cota de piaţă: 55%)
Slovacia9 mil EURO (cota de piaţă: 47%)
Croaţia61 mil EURO
Slovenia24 mil EURO
Serbia19.5 mil EURO (cota de piaţă: 20%)
Bulgaria14 mil EURO
România7 mil EURODespre Synergy Communications

Pentru mai multe informatii:
Luminita Barta
Synergy Communications
tel: +4 021 313.97.79
+4 031 405.87.03
fax: +4 021 313.97.89
luminita.barta@synergy.ro