WBS Romania S.A. alege platforma “iBS Financials”, dezvoltată de Sysgenic Group, pentru tranzactionare online pe BVB&SIBEX

Targu Mures - 2 martie 2010

Comunicat tip General in IT&C

Începând cu luna ianuarie 2010, WBS România beneficiaza de experienţa dezvoltatorilor şi analiştilor de la Sysgenic Group în domeniul bursier, prin utilizarea modulelor de tranzacţionare online, back-office, analiză tehnică, management de portofoliu şi contabilitate SSIF. Decizia WBS Romania de a alege platforma “IBS Financials” survine in urma unui proces lung de selectie, dupa evaluarea majoritatii solutiilor existente in piata la momentul actual.

“Am ales să lucrăm cu Sysgenic Group în primul rând datorită experienţei acumulate de dânşii în cei 11 ani de activitate pe pieţele internaţionale de capital, dar mai ales datorită perspectivei utilizării primului produs complet pentru piaţa de capital din Romania. “iBS Financials” va fi suita de aplicaţii care ne va uşura activitatea noastră ca SSIF, având totul integrat: tranzactionare online pe BVB, Sibex, back-office integrat cu contabilitate specifica. “IBS Financials” reprezinta platforma cea mai adecvata din punct de vedere tehnic la cerintele actuale ale clientilor, dar si cea mai adaptata solutie la situatia economica actuala vis-à-vis de costuri si beneficii” ne-a declarat dna. Anca Bunea, CEO la WBS România SA.

Sysgenic Group a început să dezvolte aplicaţii pentru pieţele de capital din Europa de Vest şi SUA în 1998. “Pana in martie 2009 nu ne-a interesat piata de capital din Romania, am livrat doar cateva aplicatii adiacente unor firme de tip IFN, aplicatii ultra-customizate. Insa in urma unei discutii cu cei de la Goldring SA Tg. Mures, acestia ne-au convins sa adaptam si sa adaugam componentelor livrate pana atunci in extern, module specifice pietei romanesti. Practic Goldring SA a fost primul SSIF care a beneficiat de prototipul “iBS Financials”. Iar rezultatele nu au intarziat sa apara, traseul ascendent al Goldring in topul SSIF-urilor remarcandu-se imediat de catre jucatorii din piata ”, ne spune Dragoş Pahonţu, CEO la Sysgenic Group.

Din luna ianuarie, odată cu lansarea noii platforme “Global Vision” la Bursa din Sibiu, Sysgenic Group aduce prima platformă de tranzacţionare on-line pe specificaţiile Sibex, Back-office comun BVB + Sibex, integrat cu contabilitate. Practic toate acţiunile care ţin de activitatea zilnică a unui SSIF îşi găsesc rezolvarea prin utilizarea “iBS Financials”.

Colaborarea dintre WBS Romania si Sysgenic Group se va continua si dupa finalizarea implementarii aplicatiei de trading “iBS Financials” estimata pentru 1 martie. Analistii de la WBS au propus deja dezvoltarea unor aplicatii de arbitraj care ii vor ajuta foarte mult in activitatea WBS ca “market-makers” pentru indicele Dow Jones (DJIA), afisat atat in RON cat si in USD pe bursa de la Sibiu. De asemenea, sunt in dezvoltare functionalitati care vor permite traderilor si brokerilor de la WBS sa tranzactioneze direct si pe piete externe de capital.

Suita “iBS Financials” cuprinde următoarele module:
•Modul de plasare ordine;
•Modul de tranzacţionare on-line;
•Modul de Contabilitate SSIF (BVB + Sibex);
•Modul de Back-office (BVB + Sibex);
•Conectori pentru BVB + Sibex;
•Modul de Analiza tehnică;
•Management de portofoliu;
•Contabilitate pentru tranzacţii pe pieţe externe de capital (ex: Forex);

WBS România SA este unul din jucătorii importanţi pe piaţa de capital din România, atat pe BVB cât şi pe Sibex.

Sysgenic Group este o reţea de companii din domeniul IT&C care in ultimii 11 ani a investit în formarea unei echipe de profesionişti – economişti, jurişti, analişti de piaţă, specialişti IT, făcând posibilă dezvoltarea şi poziţionarea pe piaţă a unui sistem ERP (Enterprise Resource Planning), dar şi ofertarea în paralel a unor servicii de outsourcing atât firmelor româneşti cât şi celor din străinătate, dezvoltând aplicaţii software în special pentru pieţele financiar bancare şi de trading din Europa şi Statele Unite.

Sysgenic Group este “Microsoft Gold Certified Partner” din 2005, în acelaşi an obţinând şi Certificatul pentru Managementul Calităţii ISO 9001:2000 pentru toate firmele din grup. Din 2007 compania este certificată CMMi Level3, fiind printre primele trei firme din ţară ce au obţinut această certificare şi primii din afara Bucureştiului!

Despre Sysgenic Group

Sysgenic Group este o retea de companii din domeniul IT&C care in ultimii 11 ani a investit în formarea unei echipe de profesionisti – economişti, jurişti, analişti de piaţă, specialisti IT, facand posibila dezvoltarea si pozitionarea pe piata a unui sistem ERP (Enterprise Resource Planning), dar si ofertarea in paralel a unor servicii de outsourcing atat firmelor romanesti cat si celor din strainatate, dezvoltand aplicatii software in special pentru pietele financiar bancare si de trading din Europa si Statele Unite.

Sysgenic Group este “Microsoft Gold Certified Partner” din 2005, in acelasi an obţinand si Certificatul pentru Managementul Calităţii ISO 9001:2000 pentru toate firmele din grup. Din 2007 este certificata CMMi Level3, fiind printre primele trei firme din tara ce au obtinut aceasta certificare si primii din afara Bucurestiului!
Sysgenic Group, Tg. Mureş, Februarie 2010
Persoana de contact: Adrian Lupău, Sales Manager
E-mail: adrian.lupau@sysgenic.com
Web: www.sysgenic.com

office@sysgenic.com