Implementarea unei solutii optime de securitate IT&C a companiei reprezinta o investitie eficienta.

BUCURESTI - 22 septembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Bine realizata, securitatea IT reprezinta un atuu pentru orice organizatie, facand la un moment dat diferenta intre companiile puternice si restul, nivelul de protectie obtinut fiind un etalon pentru succes.

Beneficii

Prin realizarea unui proiect de securizare al infrastructurii IT in cadrul companiei obtineti un nivel de securitate ridicat pentru sistemele existente. Doar printr-o abordare de ansamblu va puteti asigura ca accesul la informatiile din sistemele folosite este bine controlat si securizat.
Cu o investitie facuta la timp in securitatea infrastructurii informatice se pot evita pierderi ulterioare datorate nefunctionarii sistemelor, alterarii sau scurgerilor de informatii.

Implementarea unei solutii optime de securitate IT&C a companiei reprezinta o investitie eficienta.

In functie de infrastructura existenta, solutia cuprinde urmatoarele etape:
1. Analiza infrastructurii si definirea scopurilor
2. Definirea unui plan de actiune care poate include creare de politici, configurari sau implementari.
3. Securizarea Active Directory – sunt optimizate structura logica si configurarile si sunt securizate Domain Controllers.
4. Securizarea serverelor de resurse – se securizeaza serverele din retea conform rolurilor pe care le indeplinesc.
5. Securizarea serverelor web – pe langa securizare ca si server de resurse, se vor aplica tehnici specifice pentru serverele web.
6. Securizarea Email-ului include conectivitatea de la distanta, conectivitatea cu clientii, semnaturi digitale si criptarea mesajelor. De asemenea vor fi luate in considerare solutii de protejare impotriva virusilor si solutii de control al continutului mesajelor.
7. Securizarea accesului la internet presupune crearea unui mecanism prin care accesul la internet este controlat (per utilizator, timp sau continut) si securizat (firewall si antivirus). De asemenea se pot securiza serviciile anexe, cum ar fi servere DNS sau conexiuni VPN.
8. Securizarea statiilor de lucru – se vor securiza componentele unei statii de lucru, inclusiv sistemul de operare, resursele si perifericele partajate (documente, modem-uri, imprimante), profilurile de utilizator si aplicatiile.
9. Alte tehnologii. Optional, se pot implementa solutii terte, cum ar fi antivirusi, solutii de stocare sau solutii de filtrare de continut.

Despre SYSNET CONSULTING GROUP

Importanta unei infrastructuri securizate

Contramasurile (sau Safeguards) sunt acele metode prin care incercam sa protejam un sistem.

1. Firewall-ul – strajerul retelei
2. Parola – cheia succesului
3. Antivirusul –sistemul imunitar al computerului
4. Update-ul – revigorarea sistemului de operare
5. Auditarea – controlul riguros al accesului
6. Backup-ul – barca de salvare a datelor
7. Hackerii sunt un pericol constant


Mihai Constantinescu
General Manager
Tel/fax: 021- 456 07 21 Mobil: 0722 213 868
cmihai@sysnetgroup.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sysnet-consulting-group/implementarea-unei-solutii-optime-de-securitate-itc-a-companiei-reprezinta-o-investitie-eficienta-