Craciun Taranesc la Muzeul Taranului Roman

BUCURESTI - 6 decembrie 2012

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Social

Cauti ceva deosebit pentru zilele de Craciun, pentru cei dragi? Iti propunem sa vizitezi “Targul CraciunTaranesc organizat de Piata Taraneasca în curtea interioara a Muzeului Taranului Roman din Sos. Kiseleff nr.3, unde va asteptam de dimineata pana seara, cu multe bunatati si cadouri .

targuri Craciun Taranesc la MTR

targuri Craciun Taranesc la MTR

Veti putea degusta la Piata Taraneasca produse naturale si produse traditionale speciale pentru Craciun (sorici, toba, lebar, carnati, afumaturi, branzeturi de oaie, vaca sau capra, Cozonacul Bujor, prajituri traditionale din Maramures) dar si produse de post: zacusti muntenesti si moldovenesti, dulceturi, miere si produse apicole, siropuri, paine în 3culori de la Targul Domnesc, covrigi, turta dulce, varza cu mamaliguta sau fasole la ceaun.

In cadrul targlui Craciun Taranesc se va organiza si Festivalul Placintelor unde veti putea degusta:

- placinte Moldovenesti din Botosani – poale-n brau, placinte cu varza, placinte  cu branza

- placinte  Întinse din Turnu,  jud. Arad – cu mac, cu nuca, cu mere, cu dulceata de visine etc

- placinte  din  Targul Domnesc - placinte  cu mere, dovleac, branza si alte felurite bunatati

- placinte  Maramuresene si placinte muntenesti la metru, cu carne, ciuperci, nuca

Mester(Esc)! pentru domniile voastre mesteri populari si artisti hand made care va vor încanta în aceste zile de sarbatoare cu diverse obiecte pentru Craciun: ornamente pentru pom, felicitari realizate manual, ceramica , ii, icoane , obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii hand made, obiecte realizate din lana si crosetate, obiecte din lemn etc. Daca va e dor de atmosfera satelor si targurilor de odinioara va invitam la o calatorie printre obiectele de antichitati ( cufere, mobilier, tablouri, bijuteri, carti, carti postale, patefoane, roti si alte mÎnunatii)

Va asteptam cu drag, intr-o lume aparte, in curtea interioara a Muzeului Taranului Roman, din 07 pana în 09 decembrie, la Craciunul Taranesc!

Intrarea libera!

Corina Berariu

0735 441304

Despre Tactic Events & Marketing

“Piata taraneasca” este cel mai nou concept de “piata” cu vanzare, destinat produselor traditionale romanesti, alimente proaspete (carne,branzeturi, legume, fructe, bauturi, compoturi, dulceturi, miere, turta dulce), naturale, ecologice, pregatite in vatra satului dupa retete specifice zonelor istorice/geografice.