Piata Taraneasca si Mester(Esti) la Brasov

Locul desfasurarii: Piata Sfatului

Organizator: TacticEvents & Primaria Orasului Brasov

Piata Taraneasca si Mester(Esti) la Brasov

Piata Taraneasca si Mester(Esti)! in parteneriat cu Primaria Orasului Brasov revin cu o a treia editie a targului de produse naturale,  traditionale in Piata Sfatului din 22 pana in 24 noiembrie 2013.

Producatori din toate zonele tarii, dar si mestesugari renumiti vor fi prezenti cu retete de traditie si demonstratii de mestesuguri  transilvane si nu numai, dis - de - dimineata pana seara tarziu.

Revin : preparatele traditionale ZIMBRIA cu branza de Covurlui si afumaturile din carne de porc, oaie si vanat, branzeturile, casurile si cascavelele de la bacii brasoveni si braneni, produsele traditionale Sadova, de la Botosani. Noutatile vor fi preparatele vanatoresti de la Brasov si branzeturile si cascavelele argesene, din Stoenesti, alaturi de specialitati din carne de porc din Sibiu.

Produsele de post sunt la mare cinste. Veti regasi zacusti, dulceturi si siropuri, salate la borcan sau sosuri delicioase de ardei copti sau ghebe din Arges, de la Poiana Fermecata, din Bucovina, Tecuci si Maramures, vestitele produse Topoloveana, preparate dupa retete diverse, specifice  zonelor de provenienta.

Mai gasiti mere de la Baia Mare, miere  si produsele apicole extrase din stupine din Maramures, Ilfov, sau Cumpana, jud. Constanta , suc natural de mere, ceaiuri, tincturi, siropuri si alifii preparate cu ingrediente din Muntii Apuseni.

Nu vor lipsi dulciurile felurite, de post si de dulce, preparate dupa retete delicioase de Bacania la Draga, din Brasov, prajiturile  traditionale din Maramures, placintele si prajiturile sasesti din jud. Sibiu, dulciurile de casa: ciocolata, gilias, halvita de post din miere si ciuin din Lipova, judetul Arad, de la Casa Petra, turta dulce de post de la Pitesti.  Din retetele internationale vor putea fi degustate specialitati italiene, turcesti si olandeze.

Continuand seria promovarii mestesugurilor traditionale revenim weekendul acesta cu demonstratii executate cu maestrie de mesteri transilvani si nu numai, care vor veni sa va arate ca mestesugul reprezinta, generatie dupa generatie, arta si dragoste pentru locurile si comunitatile unde vietuiesc .

Din 22 pana in 24 noiembrie, de vineri pana duminica, intre orele 9, 00 si 19, 00, gastronomia traditionala din toate zonele tarii, mestesugurile din secuime si nu numai si dansurile si cantecele populare din Tara Barsei isi dau intalnire in Piata Sfatului la Piata Taraneasca!

 

Despre TACTIC EVENTS & MARKETING

“Piata taraneasca” este un concept deja consacrat de “piata” cu vanzare, destinat produselor traditionale romanesti, alimente proaspete (carne,branzeturi, legume, fructe, bauturi, compoturi, dulceturi, miere, turta dulce), naturale, ecologice, pregatite in vatra satului dupa retete specifice zonelor istorice/geografice.

Confirmare pana la data: 22 noiembrie 2013

Participare: Intrare libera